14.05.07
18:44
значи голям съм 90 кг, имам големи раце ама и сланинка. та ми трябва някаква програма там протеини месо глупости и някаква програма за фитнес кажете ми как тая сланина да я нарпавя в мускили
Сланината и да искаш няма да я направиш на мускули !Мускулната маса и мастната маса са две коренно различни материи и нямат общо.Вариантите са или да сваляш мазнини или да трупаш мускулна маса.Аз ти препоръчвам да се изчистиш хубаво и след това да продължиш с хранителен и тренировъчен режим за качване на мускулна маса.
казано от biri4kata на 14.05.07, 18:44:
значи голям съм 90 кг, имам големи раце ама и сланинка. та ми трябва някаква програма там протеини месо глупости и някаква програма за фитнес кажете ми как тая сланина да я нарпавя в мускили
Вземи една базова програма и тренирай по нея без да пропускаш прави главно комплексни упражнения - клек, тяга, вдигане от лег, раменни преси, силово обръщане и изхвърляне над глава с щанга и др подобни, яж месо, яйца, мляко, сирена, след 3-4 месеца част от тлъстината ще се стопи и на нейно място ще се появят мускули.И най - важното информирай се постоянно има много неща които не знаеш и много противоречия в тоя спорт трябва да си изградиш собствено мнение на базата на собствения си опит и кое действапри теб, айде успех и ако почнеш не се отказвай лесно упоритите ще успеят.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 14.05.07 22:52.
казано от Alkorin на 14.05.07, 22:49:
казано от biri4kata на 14.05.07, 18:44:
Вземи една базова програма и тренирай по нея без да пропускаш прави главно комплексни упражнения - клек, тяга, вдигане от лег, раменни преси, силово обръщане и изхвърляне над глава с щанга и др подобни, яж месо, яйца, мляко, сирена, след 3-4 месеца част от тлъстината ще се стопи и на нейно място ще се появят мускули.И най - важното информирай се постоянно има много неща които не знаеш и много противоречия в тоя спорт трябва да си изградиш собствено мнение на базата на собствения си опит и кое действапри теб, айде успех и ако почнеш не се отказвай лесно упоритите ще успеят.
Най вече изгради си собствено мнение на базата на собствено си тяло, не всеки реагира еднакво на различните програми, например моят гръб се развива много лесно но пък трицепса ми изостава много, затова си построяваш програми специфично за твоето тяло или нагаждап други такива.
Като за начало ми кажете как да я сваля тая мас и до колко да сваля. Нали какво трябва да ям и ткаива неща :cheese:
четах някои теми ама да си кажа направо с биричка също става диетката нали?
Мнението беше редактирано от biri4kata на 15.05.07 19:58.
16.05.07
07:16
Не яж сладко, газирано, мазно, биричка и т.н.
Блъскай си за маса, само че и прави кардио.