15.05.07
13:49
Здравейте аз съм на 18, висок съм 195 см и тежа 80 кг. Определям се като ектоморф главно заради тялото ми тип “дълга права пръчка”. Ходя по редовно на фитнес от около 3 месеца, но до сега не сам се придържал към 1на програма защото постоянно ме затрупват с най различни идеи за упражнения ... И тук видях доста програми вече и тотално се обърквам. Трябва ми програма специално за моя тип тяло. Нямам претенции да ставам културист или нещо подобно просто искам да постигна значителен обем по цялото тяло.
Освен всичко друго не се храня много редовно а и нямам апетит по принцип, а четох че храненето е особено важно. Ако може някой запознат по темата да ми препоръча хранителни добавки за обем на тялото (в комбинация с програма да речем).
Въобще всеки съвет ще ми е от помощ. Благодаря предварително на всеки откликнал на молбата ми!
15.05.07
16:24
За първи път ли влизаш в залата или вече си изкарал няколко месеца?
При теб тренировката не трябва да е нищо особено. Основни упражнения и не много повторения. Ключа е храненето. Трябва да ядеш по 5 - 6 пъти на ден в малки количества. Това, че нямаш апетит е лошо. Може да пробваш бирена мая и пчелно млечице. За добавките си има раздел и можеш да четеш доста, но за момента не мисля, че ще са ти нужни.
Ами аз ходя от 3 месеца, но тренирам с 1 познат който кара по някаква програма която не сам срещал до сега (пон-вто-чет-пет-съб) и на всичкото отгоре постоянно си сменя упражненията в нея а понякога и мускулните групи които тренира. А пък и той е каде каде по напреднал (от година и 8 месеца тренира) и мисля че е доста по-ендоморф от мен . Затова ми се искаше някой от тук да ми препоръча някаква конкретна програма (чрез линк) или ако е възможно и му се занимава да ми напише такава ...
Иначе това с бирата ще го пробвам. Мерси
Мнението беше редактирано от blablabla на 15.05.07 16:50.
15.05.07
18:07
1. Не бирата, а бирената мая! От бирата шкембето ще си отвориш, а не апетита.
2. Той може да е по-ектоморф и от тебе. Ти не ставаш ендоморф, когато заякнеш, а когато се родиш.
15.05.07
18:57
http://www.bb-team.org/workout/1358
Ааа то мая ли ... таман си викам - виж какви хубави добавки имало към фитнеса. Майтапа настрана ще го пробвам. Само да попитам - тъй като съм висок и слаб и от там >>> значително по-тесен (несъразмерно) в раменете от нормалното - би ли било да включа повече от 2 упражнения за рамо в програмата си за сметка на други да речем или не?
Мнението беше редактирано от blablabla на 15.05.07 23:11.
16.05.07
07:20
Хаха. Не.
Jorku, виж на края на програмата какво пише :
Програмата не е подходяща за хора с предимно ектоморфна структура!
Мнението беше редактирано от Klimentii на 16.05.07 07:21.
казано от blablabla на 15.05.07, 21:31:
Ааа то мая ли ... таман си викам - виж какви хубави добавки имало към фитнеса. Майтапа настрана ще го пробвам. Само да попитам - тъй като съм висок и слаб и от там >>> значително по-тесен (несъразмерно) в раменете от нормалното - би ли било да включа повече от 2 упражнения за рамо в програмата си за сметка на други да речем или не?
Абе хора рамото не случайно се води голяма мускулна група, най - малко по 2 упражнения за всяка част предна, средна и задна като задната е добре да се тренира друг ден.
Кой го води голяма? Рамото е една от най - малките групи, при това участва във всички движения за горната част на тялото и лесно се претоварва и травмира.
казано от Петко К на 16.05.07, 09:12:
Кой го води голяма? Рамото е една от най - малките групи, при това участва във всички движения за горната част на тялото и лесно се претоварва и травмира.
Това е все едно да питаш кой казва че водата е мокра - раменете, бедрата, гърдите и гърба са големите мускулни групи, бицецепсите и трицепсите са малките.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 16.05.07 09:28.
16.05.07
10:28
Що никой не се наема да даде програма(работеща) на момчето бе- нали разбирате всичко!? :lol:
Момче ако си сериозен ето нещо което може да ти свърши работа:
1.ден
загрявка(според възможностите ти- да не се изморяваш много от нея)
1. Клек(5,5) 5
2. Лег (5,5) 5
3. Рамо преса (5,5) 5
4. Дърпане скрипец (5,5) 5
2.ден
1. Кофи с тежест (5,5) 5
2. Гребане с дъмбел (5,5) 5
3. Шрак (5,5) 5
3.ден
1. Тяга (5,5) 5
2. Прасци (15) 2x15
казано от Alkorin на 16.05.07, 09:23:
Това е все едно да питаш кой казва че водата е мокра - раменете, бедрата, гърдите и гърба са големите мускулни групи, бицецепсите и трицепсите са малките.
Голяма или на малка се определя в сравнение с останалите мускули. От горната част на тялото рамото е на трето или четвърто място, иначе е на 7 - 8. След него остават само ръцете и прасците. Не бих го причислил към големите мускулни групи.
казано от Lounge Lizard на 16.05.07, 10:28:
Що никой не се наема да даде програма(работеща) на момчето бе- нали разбирате всичко!? :lol:
Момче ако си сериозен ето нещо което може да ти свърши работа:
Раменната преса от първата тренировка е добре да отиде в третата.
16.05.07
15:40
казано от Петко К на 16.05.07, 11:33:
Раменната преса от първата тренировка е добре да отиде в третата.
Може и изобщо да я махне ;) - рамото се товари достатъчно и от лега!
16.05.07
15:44
казано от Klimentii на 16.05.07, 07:20:
Хаха. Не.
Jorku, виж на края на програмата какво пише :Програмата не е подходяща за хора с предимно ектоморфна структура!
Обикновено преценявам програмите по брой и вид упражнения, серии, продължителност и такива неща. Типа тяло вече е по - важен за храненето мен ако питаш за да си наясно какво да правиш и какво да очакваш.
казано от Петко К на 16.05.07, 11:33:
казано от Alkorin на 16.05.07, 09:23:
Голяма или на малка се определя в сравнение с останалите мускули. От горната част на тялото рамото е на трето или четвърто място, иначе е на 7 - 8. След него остават само ръцете и прасците. Не бих го причислил към големите мускулни групи.
quote]Ти може и да не го причисляваш, но така е прието - рамото се смята за голяма муск. група.
16.05.07
20:28
За първи път чувам рамото да е голяма мускулна група... Аз лично не бих го приел това твърдение.
16.05.07
22:16
Явно той неговото рамо е 7-главо ;)
Така и не разбрах тези програми подходящи ли са за мен и коя по специално. Тази написаната по горе не я разбрах добре, хич ме няма, ако може да я напишете по подробно ... Мерси все пак за изготвената специално програма.
Съществува ли програма, под която да речем пише ”Програмата Е подходяща за хора с предимно ектоморфна структура!” ???
Мнението беше редактирано от blablabla на 16.05.07 22:51.