15.05.07
13:22
1.Гърди+средно+предно рамо
Повдигане на щанга от лег - 4х8
Повдигане на щанга от полулег - 4х8
Повдигане на щанга от обратен лег - 4х8
Повдигане на дъмбели от полулег - 3х8
Раменни преси зад врат - 3х8
Изнасяне на дъмбели напред - 3х8
2.Гръб+задно рамо+трапец
Придърпване на вертикален скрипец - 4х10(Скоро ще тръгна на лостове и ще се науча да ги правя тези набиранки!:))
Гребане с щанга - 4х8
Мъртва тяга - 4х8
МеЧка - 4х8
Разтваряне в страни за задно рамо - 3х8
Повдигане на щанга за трапец - 3х10
3.Бицепс+трицепс
Бицепсово сгъване с щанга - 3х8
Бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8
Концентрично сгъване - 3х8
Разгъване на дъмбел зад глава - 3х8
Френска преса - 3х8
Кик-бек - 3х8
4.Крака
Клякане с щанга - 4х10
Бедрено разгъване - 4х10
Бедрено сгъване - 4х10
Повдигане на пръсти от седеж - 4х15
Е,критикувайте :)
По-здрави!
15.05.07
16:06
Гърди:
1. Не съм почитател на тренирането на гърди и рамене в един ден.
2. При условие, че ще правиш полу-лег с лост, не виждам смисъл да правиш и с дъмбели. Избери си или, или, защото 5 упражнения са ти много, ако си начинаещ.
3. Замени някое от упражненията за гърди с флайс или кросоувър.
Гръб:
1. Добави още едно упражнения за гърба - да станат 5. Това е голяма мускулна група и има нужда от повече.
Ръце:
1. Нека френската преса ти бъде първото упражнение за трицепса, но загрей добре лактите преди да започнеш да изпълняваш.
Останалото е горе-долу добре, като може да се нанесат някои корекции в броя на сериите в някои упражнения.
15.05.07
16:18
Смени долния лег с флайс. Долната част на гърдите се натоварва достатъчно с лежанката дори. На мен лично 4 серии са ми много, но на теб ако са ти добре значи ги остави така. Раменните преси предврат задължително. Другото е добре съобразено.
И кое ти е упражнението за средно рамо - нямаш такова, освен това ако си мислеш че с по едно упражнение за отделните части на рамото ще направиш добре изглеждащи рамена се лъжеш.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 16.05.07 09:29.
Едно за всяка част на рамото е предостатъчно.
За гърдите всичко това е много - остави само две преси - лежанка и наклонена (с дъмбели), и като трето упражнение флайс. Пресите за рамо ги прави пред гърди, и вместо повдигане напред - разтваряне встрани. Гърба си е добре, няма нужда да се добавя нищо.
16.05.07
08:32
казано от Alkorin на 15.05.07, 17:56:
И кое ти е упражнението за средно рамо - нямаш такова, освен това ако си мислеш че с по едно упражнение за отделните части на рамото ще направиш добре изгреждащи рамена се лъжеш.
а я кажи как ще направи според теб тези “добре изглеждащи рамена”.По едно за всяка глава е достатъчно
казано от alleN на 16.05.07, 08:32:
казано от Alkorin на 15.05.07, 17:56:
И кое ти е упражнението за средно рамо - нямаш такова, освен това ако си мислеш че с по едно упражнение за отделните части на рамото ще направиш добре изгреждащи рамена се лъжеш.
а я кажи как ще направи според теб тези “добре изглеждащи рамена”.По едно за всяка глава е достатъчно
Готово - ето как първо за предно и въобще за цялото рамо 1 силово обръщане и изхвърляне на щанга над глава едно забравено но много ефективно упражнение 2 раменни преси с дъмбели - бавна скорост за максимум мускулна контракция 3 повдигане ръцете напред с дъмбели, за средното рамо 1 разтваряне настрани с дъмбели 2 разтваряне встрани на срипец леко наведен с кръстосани китки 3 повдигане на щанга до гърди т.н. вертолет но с максимално широк хват и ръцете се вдигат до положение перпендикулярно на пода пак леко наведен това упражнение е за цялото рамо също.Задно рамо - добре е да се тренира в друг ден 1 разтваряне встрани от наведено положение с дъмбели 2 разтваряне с една ръка на скрипец от наведено положение 3 разтваряне с леки дъмбели без използване на момента и пауза в най - горната част на движението на горна лежанка.Ето ти добра програма за рамена.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 16.05.07 09:45.
3 упражнения за задно рамо?
Хр. Христов прави по 2 -> общо 5 серии, поне така пише в една статия.
Много хора правят гръб с толкова...
Какви серии и повторения се правят в тази тренировка?
Де да знам, това нещо за начинаещ ми звучи по-скоро като много напън за нищо.
Ти винаги така ли си тренирал?
Дай да видим резултат.
За силовото обръщане - наистина е добро упражнение, но силово. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 16.05.07 14:53.
казано от С7АЛК3Р на 16.05.07, 13:23:
3 упражнения за задно рамо?
Хр. Христов прави по 2 -> общо 5 серии, поне така пише в една статия.
Много хора правят гръб с толкова...
Какви серии и повторения се правят в тази тренировка?Де да знам, това нещо за начинаещ ми звучи по-скоро като много напън за нищо.
Ти винаги така ли си тренирал?
Дай да видим резултат.
За силовото обръщане - наистина е добро упражнение, но силово. :)
Наистина ми е писнало да отговарям на разни нападки по това какво предлагам, да не мислиш че аз съм си го измислил? Като не ти е ясно нещо по това което съм казал питай а не ме критикувай безпочвено.Сериите са по 3 повторенията се джижат от 6 до 12 за сила и маса според бодибилдинг протокола за повторения.
Грешиш. Това, не е критика, а нападките...честно казано, не знам къде ги видя.
Споменах, че специално за задното рамо, дори и един про културист, прави по по-малко упражнения - не, като критика, а като обща информация.
Ако предлагаш нещо, което е в разрез с мнението на една цяла тълпа народ - включитлено и хора с доста стаж, не е зле да се аргументираш по някакъв начин.
Сега наитина вече те критикувам, защото ти НЕ даваш никаква обосновка.
Понеже, не даваш обосновка, попитах за снимка на рамената ти. Не за да те дискредитирам, а от любопитство.
Ако се окаже, че имаш страхотни рамена, наистина съветите ти, биха придобили по-голяма тежест.
Дори бих пробвал да тренирам по този начин. :long:
Неслучайно, попитах и дали винаги си тренирал така. Де да знам, ако си с някакъв огромен стаж, ‘стандартната’ тренировка, може да се е изчерпала като ефект и затова да тренираш по брутално и от профи културист.
За съжаление, вместо да дадеш някаква обосновка или каквото и да е в полза на твърденията си, ти се фръцваш като обидена госпожица с лафа ‘писна ми от нападки’.
казано от С7АЛК3Р на 17.05.07, 08:37:
Грешиш. Това, не е критика, а нападките...честно казано, не знам къде ги видя.
Споменах, че специално за задното рамо, дори и един про културист, прави по по-малко упражнения - не, като критика, а като обща информация.
Ако предлагаш нещо, което е в разрез с мнението на една цяла тълпа народ - включитлено и хора с доста стаж, не е зле да се аргументираш по някакъв начин.
Сега наитина вече те критикувам, защото ти НЕ даваш никаква обосновка.Понеже, не даваш обосновка, попитах за снимка на рамената ти. Не за да те дискредитирам, а от любопитство.
Ако се окаже, че имаш страхотни рамена, наистина съветите ти, биха придобили по-голяма тежест.
Дори бих пробвал да тренирам по този начин. :long:Неслучайно, попитах и дали винаги си тренирал така. Де да знам, ако си с някакъв огромен стаж, ‘стандартната’ тренировка, може да се е изчерпала като ефект и затова да тренираш по брутално и от профи културист.
За съжаление, вместо да дадеш някаква обосновка или каквото и да е в полза на твърденията си, ти се фръцваш като обидена госпожица с лафа ‘писна ми от нападки’.
Добре приемам че не са нападки искаш обосновка хубаво ще дам, що се отнася до това че давам различно мнение от повечето ами аз за това го давам има ли смисъл да повтарям по темите които са ясни и аз да давам същото мнение, обикновено давам мнение в случаи при които битува някакво мнение а на практика нещата не седят точно така и то за да помогна на човека аз иначе за себе си ги знам как са.
Про културистите използват МНОГО добавки и стероиди и могат да минат с по малко тренировки и да получат много по големи резултати, мойте рамена не са супер развити, изглеждат добре но в следствие на тази тренировка растат и се оформят много добре.
Логиката тук е че всяка отделна глава на рамото иска специфична тренировка за да се развие максимално, за да дадеш максимален импулс за растене е необходимо да се правят по минимум 2 серии за всяка част на рамото, ако просто правиш стандартните раменни преси, изнасяне на дъмбели напред и разтваряне в страни ти ще развиеш главно предното рамо и отчасти средното и то ако знаеш как да правиш коректно разтварянето встрани тъй като много хора не го правят правилно и натоварват с него предното рамо - то се прави с лактите нагоре за да удари средното рамо.При повечето хора които тренират задното рамо си остава неразвито и като се погледнат отстрани в огледалото седи сякаш са си смъкнали раменете напред и надолу и липсва завършеност.И не несъм тренирал винаги така, защото и аз не ги знаех тези неща преди, но тренирам от 3-4 месеца така и раменете се развиват много по бързо и изглеждат добре.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 17.05.07 11:33.
Звучи логично, но донякъде изпускаш едно нещо.
Културистите, не правят леки тренировки, напротив. Повечето им програми са прекалено тежки за непреофесионалист.
Те имат възможността да тренират по този начин и да се възстановяват, точно заради суплементи и т.н.
Щом казваш, че имаш добри резултати - ок.
Може да го тествам за малко, но лично при мен, забелязал съм, че с повечко упражнения по-скоро стоя на едно място. :)
Засега по 1 упражнение в три до 4 серии ми е най-ефективно, като тренировка.
А за разтварянето в страни - още утре ще го пробвам по този начин, тамън ми е ден за рамо. :)
Колкото за различните и спорни мнения - е, то това е интересно и най-често плодотворно. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 17.05.07 12:37.