Разлика м/у

17.05.07
05:54

каква е разликата между трениране за релеф и трениране за сила?

17.05.07
06:34

броя повторения в серия
и работните тежести

Мнението беше редактирано от FRANKO на 17.05.07 06:34.

За мен (почти) никаква, само по-стриктен хранителен режим.

17.05.07
08:59

казано от Димитър Михайлов на 17.05.07, 06:38:

Те затова хората занимаващи се със силово вдигане/трибой правят тяга с 300кг- ей така за релеф ;)  За сила се тренира по подобен начин - (5,4,3,2) 1 - не е правило. Като 1 е мах. За релеф- от 8 до 12-16 повторен ия- с доста по-малки тежести с до 5 серии(+ зарг)

17.05.07
09:29

казано от Димитър Михайлов на 17.05.07, 06:38:

И аз съм на същото мнение.

17.05.07
10:10

Миналото лято, не съм внасял някакви сериозно корекции в програмата си откъм повторения.
Жегата и храната си дават своето. :)
Това лято ще разчитам на същото.
На някои упражнения ще им вдигна повторенията в диапазон 6-10, но за разнообразие. Не вярвам, че това ще ме ... орелефи.
Това с повторенията би имало ефект, ако е възможно локално горене на мазнини, ама засега май такова не е доказано.

17.05.07
10:13

Разликата е единствено в храната.

17.05.07
11:09

За съжаление още много хора смятат че многото повторения с по - леки тежести е за релеф, а по тежки с по - малко повторения за маса.Логиката на това е с повечето повторения се забързвал метаболизма, това недоразумение идва от културестите от 70 и 80 години и това са честно казано пълни глупости, релефа се постига при намаляване на мазнините по - тялото което става с подходящ хранителен режим и кардио, тренировките не трябва да се променят защото може да се загуби мускулна маса в следствие на недостатъчно интензивните тренировки.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 17.05.07 11:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1