17.05.07
20:41
значи за бицепса правя по 4 упр с по 4 серии с по 8 повторения с една и съща тежест защото нямам повече тренирам го през ден мн ли го натоварвам и става ли бързо така
17.05.07
20:42
С това трениране през ден - ДА. 4x4 също е много.
17.05.07
20:43
казано от Vladimir8507 на 17.05.07, 20:42:
начи кажи как и ако може и упр които да правя ще съм ти благодарен и кажи симптомите на претоварване
Всъщност, зависи от тежестта. С лека тежест може и изобщо да не го товари, ако ще всеки ден да го тренира.
17.05.07
20:49
казано от Петко К на 17.05.07, 20:48:
Всъщност, зависи от тежестта. С лека тежест може и изобщо да не го товари, ако ще всеки ден да го тренира.
ами 10 кг са на 15 тежа 57 кг и съм висок 172 съм като ги правя след това ако се напрегна максимум мога 11 12 да напрая аз прая по 8 това кво ще рече леко ли ми е ако ми е леко е добре защото ще си зимам са след 2-3 дена дъмбели по тежки
Мнението беше редактирано от hhhh на 17.05.07 20:53.
17.05.07
20:57
казано от Петко К на 17.05.07, 20:48:
Е, това незнам вече. Аз под “трениране” разбирам използване на сериозни тежести.
18.05.07
09:39
не ти знам програмата, но според мен ръцете е добре да се тренират веднъж седмично
18.05.07
11:03
казано от hhhh на 17.05.07, 20:41:
значи за бицепса правя по 4 упр с по 4 серии с по 8 повторения с една и съща тежест защото нямам повече тренирам го през ден мн ли го натоварвам и става ли бързо така
Здравей и от мен!
Ще си позволя от моя скромен опит да направя коментар на това, за което питаш.
Сега. Предпоалгам, че си чувал за период на възстановяване на мускулите. Искам да ти обърна внимание на това, че мускулите не растат, когато ги натоварваме, а когато почиваме. Т.е. когато тренираш, ти прилагаш стимул на мускула да се развива. Самата тренировка представлява стресова ситуация, в която вкарваш определен мускул и неговата реакция е в състояние на покой и почивка, чрез подаване на импулси от мозъка той да приеме задачата да се подготви за евентуално следващо натоварване. което става с пренасичване на нужните хранителни вещвства към него и нарастването му на обем, което само по себе си става с удебеляване на мускулните влакна. За да ти стане ясно какво имам предвид, те съветвам да се запознаеш какво точно представлява мускулната треска, какво я поражда, как протича самия процес и какво е нейното занчение. Това на пръв поглед глупаво и елементарно обяснение е реалния процец на тренировка и нарастване ан мускулите.
Като изхождам от това, считам, че ти претоварваш мускула си. Вярно, че бицепса е малка мускулна група и за разлика от бедра, гърди и гръб се нуждае от по-малко време за възстановяване (за пример - квадрицепса - бедрен четириглав мускул - има нужда от 7-10 дни за пълно възстановяване след добро натоварване), но въпреки всичко поне 2-3 дни са нужни при добра тренировка. От което можеш сам да си направиш извода, че при такова системно и голямо натоварване от по 4 упражнения с по 4 серии (не разбрах кои са ти упражненията) ти претренираш мускула, при натоварване през ден.
старай се да не прекаляваш с персонализирането на дадена мускулна група. Намали периода на натоварване на бицепса. Ако прекаляваш с натоварването му няма да постигнеш ефекта на растеж. само ще имаш постоянно напрегнати и изморени ръце. Което може да доведе до грешки при натоварване на гърди и гръб. Може това да те изненадва, но умората на бицепса рязко се отразява на натоварването на трицепс, а от там и на гърдите.
препоръчвам ти да намалиш тренировките за бицепс, като свалиш на 3 упражнения. Все пак аз говоря за маса. Ако ти искаш съвет за релеф, може да говорим за различни неща. Но ако става дума за маса... това е моя съвет. прави тренировките максимум 2 пъти в седмицата. като тези 3 упражнения при всяка от 2-те тренировки са различни. Необходимо е да се засегнат пълно рзличните сектори на мускула. Предпоалгам знаеш, че зоната на бицепса не е изградена само от двете глави на този мускул. Затова е нужно да засегнеш и други зони, като да кажем малкия брахиорадиалис.
след всичко това... кажи ми, моял те какви упражнения използваш и може да коментираме видовете, серии и други неща около тях.
Надявам се да съм ти бил поне малко полезен.
Успех занапред
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 18.05.07 11:09.
казано от hhhh на 17.05.07, 20:41:
...та ти го съсипваш!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.05.07 18:34.