защо ръцете са ми меки

HH

18.05.07
07:47

така защо ръцете ми са меки даже и като ги стегна а не са сланини според мене защото ми се очертват много а и съм 173 и тежа 55 килограма плс кажете защо е така

KL

18.05.07
09:24

Щото ти е слаб мускула.

HH

18.05.07
09:25

и какво да направя за да не е мек

KL

18.05.07
09:34

Ми тренирай го, кво може?

HH

18.05.07
09:37

ама кво ппо различно или просто нормални упр  и като сега да продължвам да качвам маса

KL

18.05.07
09:40

По-скоро за сила.

HH

18.05.07
09:41

казано от Klimentii на 18.05.07, 09:40:

По-скоро за сила.

а с тая сила ще качвам ли и маса или само сила и се пак дай програма за сила че не знам кво и е по различното на нея

Абе каква сила на 55 килограма... Не бързай и силата ще дойде. От кога тренираш? Тренирай си здраво и редовно и яж както трябва и ще се втвърдят не само ръцете.

18.05.07
11:30

казано от hhhh на 18.05.07, 07:47:

така защо ръцете ми са меки даже и като ги стегна а не са сланини според мене защото ми се очертват много а и съм 173 и тежа 55 килограма плс кажете защо е така

Мускула ти е мек, защото между мускулните влакна има мастни тъкани. За да може да се постигне по-твърд мускул е добре да наблягаш на изчистването. Което ще намали обема н мускулатирата ти, но ще ти придаде много по-завършен вид.
Мазнините не се натрупват само на повърхността на мускулите, т.е. под кожата. Те се разполагат и между мудкулните влакна. Нужно е да поработиш над натоварването в дълбочина. Препоръчвам ти да наблегнеш, или да вкараш в програмата си за тренировка набиране на лост с тесен подхват, скотова пейка, но при нея се стреми да я изпълняваш по правилата на Лари Скот, но за тях след малко, и концентрирано сгъване, но не на коляното, а както ще ти обясня след малко.

Изпълнение на скотова пейка:

много грешки се правят при нея. Следвай това ипълнение и няма да сбъркаш.
1. Изпълнява се, като е нужно пейката да е вертикална. Новите модификации създават допълнително услужнения при изпълнение. Когато ръката ти е евртикална, а не под ъгъл на пода не се товарят лактите. сега, при самото изпълнение е добре да не се пуска додолу. Но понякога умората на мускулните влакна надделява и не може винаги да се придържале към това изпълнение. Поради което не е грешно и да се пуска додолу, но това създава допълнително и излишно натоварване на сухожилията.
2. Задължително избягвай да си седнал. Така се получава едно незабележимо натоварване на гръбните мускули, което понякога създава едно неприято напрежение в дългите гръбни кускули, а застанал на скота ти е целиш тяхното натоварване.
3. Изпълнявай г с партньор, който да ти подава и поема лоста, за да може ти да мислиш единствено за изпълненито.
4. Прави сгъванията внимателно и съсредоточено. Мисли само за изпълнението.

Концентрирано сгъване:

всеизвестно е изпълнението на това упражнение. Но се пренебрегва един момент при неговото изпълнение. Препоръчвам ти да опиташ един похват, който, съгурен съм, ще те исненада. застани седнал на пейката. Постави свободната ръка постави по следния начин - дланта на коляното на ръката, която ще натоварваш, а лакътя на другото коляно.  Така двете колена ще са напълно неподвижни, а ръката, която ще натоварваш ще се опре на другата ръка. ЗАПОМНИ: опирането на натоварваната ръка е нужно да стане малко над лакътя. не пускай ръката много надолу. При това застопоряване на ръцете няма да има излишни движения и ... гарантирам ти доста добро натоварване.

Надявамс е да съм ти бил полезен...
Услех
Затова ти препоръчвам да не отпускаш докрай ръката.

18.05.07
12:21

в периода на натрупване на маса е нормално мускула да ти е малко по - мек. В един момент мускула ти ще започне да расте много по бавно отколкото в началото,тогава ще стане много по-твърд от сега.
с натрупването на маса ще увеличиш и силата, не е необходимо от сега да правиш специални тренировки за сила(освен ако не е това целта ти)

Има го и тоя момент наистина. Има едно твърдение, че обем на мускулите може да се направи и с месеци, но качеството се гради с години.

18.05.07
12:44

казано от Jorku на 18.05.07, 12:40:

Има го и тоя момент наистина. Има едно твърдение, че обем на мускулите може да се направи и с месеци, но качеството се гради с години.

Много точно изказване.
Затова и опита идва с времето. Определено по-младите спортисти (хе... дойде момента, в който и аз да го кажа, макар и само на 28) много бързат да напреднат, а още нито имат опита, нито тялото им е в състояние на равновесие, поне от гледна точка на хормоналните нива, за да могат да постигнат започнатото и запланувано. Всяко нещо си иска времето, постоянството и търпението!

18.05.07
14:39

казано от posetitel на 18.05.07, 11:30:

казано от hhhh на 18.05.07, 07:47:

Мускула ти е мек, защото между мускулните влакна има мастни тъкани. За да може да се постигне по-твърд мускул е добре да наблягаш на изчистването. Което ще намали обема н мускулатирата ти, но ще ти придаде много по-завършен вид

Той ако почне да се изчиства при тегло 55 кг не знам на какво ще заприлича.
Прави тежки интензивни упражнения и мускулите ти ще се стегнат от самосебе си и ако имаш някакви мазнини там те ще изгорят.Силовата тренировка е най - добрия начин за намаляването но мазните тъкани по - тялото.

18.05.07
18:32

Какво чистене на 55 кила?! Стабилно ядене - 6 пъти на ден с баланс 60:40 - белтъчини:въглехидрати (50 на 50 в най-лошия вариант) във всяко ядене, като преди лягане също прием на белтъчини (извара или казеин). Това, съчетано с правилни тренировки и няма начин да не се стегнеш. Мек си защото или не тренираш добре или не се храниш добре, като не изключвам напълно и това, че не се възстановяваш добре. За хранителни добавки няма смисъл да говоря, защото не става въпрос за тях в случая...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.05.07 18:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1