Програма за начинаещ

19.05.07
17:10

Здравейте мисля да очна да тренирам по 3 пъти дневно.Може ли да ми предложите програма остовно за горната част на тялото.Като за начало неискам да тренирам за крака.На 16 години съм но сам само 50 кила и сам висок 165+ см.Ако може и какво да ям да качвам маса.Мерси предварително

HH

19.05.07
18:01

брато ааз съм мн зелен ама да ти кажа не тренирай 3 пъти дневно и аз правя доста натоварване с 2 дена почивка ама се пак 3 пъти на ден е доста тренирай веднъж в деня та останалата част от деня да почива защото и почивката е важна и в никакъв случей не тренирай за една и съща група мусколи 2 поредни дни а и още кажи на зала ли ходиш или в къщи тренираш кво имаш ако е в къщи и доколкото знам мога да ти помогна с яденето въпрекиче и аз не знам точно ама за мляко кисело и приясно яйца  ориз и месо знам че трябва

19.05.07
18:23

ц-ц-ц-ц обаркал съм се.Исках да кажа 3 пъти в седмицата :)

19.05.07
18:25

qvka има доста ( да не кажа прекалено много ) теми . Просто потърси във форума или в саита.

22.05.07
12:39

Тренировките за начинаещи имат главно за цел да помогнат на билдера да се адаптира в правилното изпълнение на упражненията и да свикне с тежестите.
Тялото се тренира цялото успоредно.
Мога да ти препоръчам да тренираш 3 пъти седмично.
По едно упражнение за всяка мускулна група, като за големите групи като гърди и гръб по две.
Така тренирай 1 месец за да се адаптираш. После малко по малко ще напреднеш.
Успех.

22.05.07
17:25

Sonse е напълно прав

1)лежанка 3   8
2)набиране(ако не можеш-скрипец)  3 8
3)прав с лост за бицепс 3   8
4) френска преса  или изтласкване на щанга с тесен хват  3   8 ил едното или другото НЕ  двете
5)изтласкване на щанга зад врат за рамена  3   6-10

общо взето тва е 1 месец сяка транировка след тва питай пак кво да правиш  не забравяй да намалиш до минимум сладкото и газираните напитки с захар  яж пълнозърнест и ръжен хляб  яж много месо изваря млечни продукти и салата Успех!

23.05.07
07:46

казано от FantarE на 22.05.07, 17:25:

5)изтласкване на щанга зад врат за рамена  3   6-10

Пих препоръчал вместо това упражнение раменни преси с дъмбели. Причината е проста, от това упражнение много лесно може да се контузиш дори и ако си средно напреднал.
Ето как се изпълнява: http://www.bb-team.org/exercise/1167

Мнението беше редактирано от Sonse на 23.05.07 07:47.

23.05.07
11:50

и все пак е мн добро за маса

23.05.07
12:21

Но е рисково откъм контузии.

Поредната програма без крака.  :ahhh:

Айдеее и мъъъъничко клек да има.

23.05.07
15:43

И както казах...

казано от Sonse на 22.05.07, 12:39:

Тялото се тренира цялото успоредно.

Така, че без крака няма да минеш.
Включи някое упражнение за крака.

23.05.07
17:35

Е да ама неискам крака :D:D:D. Кажете как да си помогна на лявата ми ръка че мн е слаба в сравнение с дясната.Значи като дигам на лежанка много клатя лоста щото лявата ми рака е слаба и неще да дига.Как да насмогна ?

23.05.07
17:44

казано от qvkata на 23.05.07, 17:35:

Е да ама неискам крака :D:D:D. Кажете как да си помогна на лявата ми ръка че мн е слаба в сравнение с дясната.Значи като дигам на лежанка много клатя лоста щото лявата ми рака е слаба и неще да дига.Как да насмогна ?

Разбирам, че си начинаещ и трябва да се запознаеш с базовите упражнения.
В твоята ситуация мисля, че е удачно вместо с лост да правиш избутване с дъмбели. Така ще се поизравнят нещата.
Нека да видиме и другите какво мислят...

KL

23.05.07
20:28

Точно така. Прави упражнения с дъмбели и гледай да са еднакви - колкото да направиш сериите с лявата ръка без “чийтинг”. Даже и да ти е леко на дясната, имай търпение.

23.05.07
20:42

Мерси за отговорите.А вие като напреднали в фитнеса имате ли изоставане на някоя рака ?

Зависи какво разбираш последно под изоставане. Аз имам 1 сантиметър разлика между ръцете, но това си е нормално.

23.05.07
21:54

не е възможно да имаш еднакви ръце  + тва клековете нема да те набият но щом не ги щеш

HH

24.05.07
07:23

и аз не искам крака но тука ми казаха че така си помагаш на останалата част от тялото защото кръвта нещо се раздвижвала такаче по добре еднин клек прави нищо няма да ти стане според мене

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1