Бицепс и Трицепс

19.05.07
13:37

като си правя упражненията за бицепс и трицепс на другия ден би трябвало да имам мускулна треска обаче нямам.Бих искал да имам обаче пробвах какво ли не:сас леки и тежки кг,сас малко и много повторения и нестава.Дайте ми съвет какво да направя по вупроса!

HH

19.05.07
13:41

знаеш ли кво при мене също е така значи ако си тренирал преди това и чак сега си се сетил че трябва да има а си тренирал 1 месец примерно или тренираш некъв спорт преди това защото бицепса и трицепас взима участие в всичко почти и е свикнал с натоварвания и затова може да няма дано да е така

19.05.07
13:59

как мога да ги стресирам яко че да ме хванат.да мое да растат че вече 7 месеца тренирам а сам на 35см оште

19.05.07
14:02

казано от lubom1r на 19.05.07, 13:59:

как мога да ги стресирам яко че да ме хванат.да мое да растат че вече 7 месеца тренирам а сам на 35см оште

Тренирай трицепса и бицепса в суперсерии!

Нещо ти куца в изпълнението си мисля аз. Но пък чак толкова...
Обаче го има и това, че може изобщо да не се налага да имаш мускулна треска. Аз лично на бицепс много рядко имам и то почти не се усеща. Виж на трицепса... голяма.

19.05.07
17:14

Залагай много на правилния начин на изпълнение.Не слагай много кила зада неможеш да ги правиш както трябва.Както казва един “философ” “Да има амплитудЪ на бицепсЪ” ; )

19.05.07
21:03

казано от lubom1r на 19.05.07, 13:37:

като си правя упражненията за бицепс и трицепс на другия ден би трябвало да имам мускулна треска обаче нямам.Бих искал да имам обаче пробвах какво ли не:сас леки и тежки кг,сас малко и много повторения и нестава.Дайте ми съвет какво да направя по вупроса!

Здравей и от мен.
Искам да направя един кометар, който може да накара доста от потребителите да ме заклеймят. Но има едно нещо, което малко хора оценяват, когато правят обща тренировка за бицепс и трицепс.
Когато се тренира бицепса преди трицепса се получава едно напомпване на 1-вия. Като се премине към тренировка на трицепса се получава недостатъчно натоварване. Това е така, понеже увеличилия обема си бицепс скъсява обхвата на движение на ръката от лакътя. Което само по себе си означава недостатъчно разтежение на трицепса, недостатъчно напомпване, а оттам и непълноценна и може би, дори провалена тренировка за трицепс.
Ако се тренира 1-ви трицепса. Той успява да бъде напомпен. Кръвта се насочва основно към него. Но докато тренираме трицепса се получава обща умора на ръката. Така например, предполагам си забелязал. (ако разбира се си го правил), че когато тренираш трицепса преди гръб... някакси силата за гърба не е тази, от която имаш нужда. Липсва пълния контрол над изпълнението. А ако това е съпроводено с един предшестващ натоварен работен, или учебен ден... това допълнително изстисква силите ти.
Поради което, аз бих те посъветвал да ги разделиш. Сега, за всеки е индивидуално. Има момчета, които добре комбинират тези два мускула в една тренировка. Но и аз, както и ти съм забелязал, че вкарвайки ги в една тренировка, не съм в състояние да изпълня заплануваното и понякога излизам недоволен от залата... вял и отпуснат. Затова от години избягвам тяхната комбинация.
Опитай, смени ги и ги тренирай като ги комбинираш с група, която е обратна по движение. Например бицепс с гърди. Така ще можеш д апостигнеш 2 неща.
Ще имаш натоварване и на 2-та мускула в 2 различни тренировки и ще си в състояние да натовариш добре мускулите. Което означава извличане на по-голяма полза от тренировките.
И още нещо за последно - Старай се трицепса да е преди гърба (ако с него ще го комбинираш) и бицепса след гърдите (същото “АКО”)
Ами това е засега от мен.
Успех!
И помни... всичко е строго индивидуално. Съветите са полезни само тогава, когато ги опиташ и те проработят за теб. Във всички други случаи... те си остават само съвети.

20.05.07
23:11

Това е малко странно. Според някои неща, които съм чел, както и според човека, който е на аватара ти - тренировка бицепс-трицепс е чудесна комбинация. Залага се на принципа на релаксация на мускулите антагонисти - например: натоварваш бицепс, трицепса релаксира, както и на факта, че след тренировката напомпването ще е в цялата ръка.
Наистина, щом не усеща добре тренировката, нека да ги раздели за известно време. Може би просто е привикнал. Не знаем и какви упражнения прави. Една смяна на някои упражнения, понякога си е истинска революция.  :P
Пример: едно скотово с щанга, разнопосочно сгъване с дъмбели с извъртане или чуково, което преди не е присъствало в тренировката, може да е доста болезнено на следващия ден.

ака например, предполагам си забелязал. (ако разбира се си го правил), че когато тренираш трицепса преди гръб… някакси силата за гърба не е тази, от която имаш нужда. Липсва пълния контрол над изпълнението.

При това положение, дали е уместно да се препоръчва тренирането на малката, преди голямата мускулна група?
Виждал съм нещо подобно, препоръчвано на хора, чиито гърди са в застой, заради прекалено яки трицепси - предизтощение на трицепсите за да може да бъдат натоварени гърдите. Малко ми е съмнителен, честно казано.. :sick:

Дълго време съм тренирал трицепс и бицепс(в тоя ред) и съм доста доволен, скоро пак ще ги събирам.

Леле, кое време е станало.  :coolgrin:

Мнението беше редактирано от 6th на 20.05.07 23:12.

20.05.07
23:41

При мене бицепс - трицепс не действа много, бързо ми се изморява ръката и не може да се дигнат тежки килограми тренирам ги след голяма мускулна група в която обаче не са участвали за да са максимално силни и свежи, примерно гръб - трицепс или гърди - бицепс или крака - бицепс, но не и комбинации за “довършване” като гърди - трицепс и гръб - бицепс както са правили старите културисти защото те вече са уморени в някаква степен и не могат да се тренират добре.

21.05.07
06:14

казано от Alkorin на 20.05.07, 23:41:

При мене бицепс - трицепс не действа много, бързо ми се изморява ръката и не може да се дигнат тежки килограми тренирам ги след голяма мускулна група в която обаче не са участвали за да са максимално силни и свежи, примерно гръб - трицепс или гърди - бицепс или крака - бицепс, но не и комбинации за “довършване” като гърди - трицепс и гръб - бицепс както са правили старите културисти защото те вече са уморени в някаква степен и не могат да се тренират добре.

Това имах и аз предвид. Според мен комбинацията с мускул, който има допълнително натоварване върху вече тренирания не е добра комбинация, особено за билдъри с трудно качване на маса. Но при тренирвки за релеф... там нещата са други и спокойно могат да се комбинират. Тогава се получава по-сериозно натоварване на макката група и изчистването е по-бързо и качествено.
Успех!

И какво е допълнителното натоварвене на бицепса примерно при френско или избутване с тесен хват,че нещо не се сещам!!!!!!

21.05.07
08:10

казано от vampire666heart на 21.05.07, 06:49:

И какво е допълнителното натоварвене на бицепса примерно при френско или избутване с тесен хват,че нещо не се сещам!!!!!!

Съзвада се допълнително напрежение в бицепса. Предполагам си забелязал, че след тренировка за трицепс силата на бицепса не е толкова голяма. Умората на мускула е едва забележима. Но се отразява на самия мускул.

22.05.07
17:56

аз неска тренирах  точно комбинация бицепс трицепс тъ пробвах нещо ново за мен значи като правех загряваща с 50 % от тежеста спусках бавно лоста и го издигах максимално бързо начи напомпваш се още преди сериозните серии доста добре се отрази според мен

а за мускулната  треска мисля че си си във форма просто  или ядеш по 2 портокала след тренировка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1