как да тренирам без да се мазня

HH

19.05.07
18:09

така пореден въпрос как точно да трениам за маса но да е максимално голяма мусколната и минимално сланината какво трябва да направя то е ясно че не може без мазнини но да не стана твърде мазен че съм почнал на кадето преместа ръката на там отиват мусколите като желе а не съм дебел даже съм слаб

въпрос номер 2 лъже ли ме се пак огледалото защото акто си видя ръката без огледало не ми излежда почти релефна а като се погледна там ми изглежда по голяма и по релефна защо така

въпрос номер 3 може ли в период на покачване на маса на направя малко плочки знам че не тярбва кардио че свалям масата а и аз не ходя на зала а в къщи и няма как горе долу да стане

Темата беше редактирана от hhhh на 19.05.07 18:12.

19.05.07
18:11

Според мен всичко ( поне повечето ) опира до правилното хранене!

HH

19.05.07
18:14

казано от Marmot на 19.05.07, 18:11:

Според мен всичко ( поне повечето ) опира до правилното хранене!

ахам ама кои яденета да изключвам колко често да ям и какво горе долу и все пак ако си позволя нещо което не трябва в какви количества и  се пак ако се омазня и продължа така после като чистя колко време ще ми  трябав горе долу за да изчистя (ясно е че ще е различно но повече ли отнема от създаването на масата)

19.05.07
18:23

Има си разрел за храненето . Ходи и прегледай там какво трябва и какво нетрябва да ядеш. По втория въпрос - при мен е точно обратното. Като се гледам в огледалото изглеждам по-нерелефен , а иначе без огледало гледам че съм по-добре  , нз :) . По третия въпрос - и аз съм по програма за маса , но си правя корем ( плочки ). Кардиото - не.

KL

19.05.07
18:25

Яж съвсем малко мазнини на ден, “колкото да живееш” и намали въглехидратите, ако не искаш да се омазняваш.

19.05.07
20:33

казано от hhhh на 19.05.07, 18:09:

така пореден въпрос как точно да трениам за маса но да е максимално голяма мусколната и минимално сланината какво трябва да направя то е ясно че не може без мазнини но да не стана твърде мазен че съм почнал на кадето преместа ръката на там отиват мусколите като желе а не съм дебел даже съм слаб

въпрос номер 2 лъже ли ме се пак огледалото защото акто си видя ръката без огледало не ми излежда почти релефна а като се погледна там ми изглежда по голяма и по релефна защо така

въпрос номер 3 може ли в период на покачване на маса на направя малко плочки знам че не тярбва кардио че свалям масата а и аз не ходя на зала а в къщи и няма как горе долу да стане

Здравей отново от мен. Ще те помоля да ми дадеш малко информация за теб самия. каква е структурата на тялото ти, кг, ръст, как тренираш за маса, колко често, какво хапваш и какво точно искаш да постигнеш.

HH

19.05.07
21:18

така значи тренирам в домашни условия с 2 гири висок съм 172 и тежа 57 на 15 г  1992 година.искам маса както става ясно
от извесно време тренирам и съм покачил малко маса и се отличавам от станалите връсници въпрекиче тренировките ми не бяха мн сериозни постоянно сменях стила и начина на трениарне но се пак съм покачил но е прекалено мазно това дето съм качил значи като си местя ръката и бицепса и трицепса ми се разкашкват наляво надясно (можеби пресилено но се местят)като стегна ръката ми се очертава.значи сега тренирам значи без почивка тренирам всеки ден
1 ДЕН бицепс и трицепс
1упр сгъване с дъмбел с завъртане от седеш не знам как да го кажа
2 скотово сгъване
3 хамър
4 концентрично
5кик бек май се казва
6 дъмбел зад врата
7 два еднокво високи повърхности слагам си дланите зад мене и се спускам до долу не знам как се казва това
това е тренировката 1 ден правя по 8 повторения (при положение че мога с тая тежест максимум 12 повторения) по 3 серии
ДЕН 2

лицеви с отворени ръце,лицеви с отворени ръце с вдигнати крака,нормални лицеви на широчината на рамото,и пак нормални лицеви с вдигнати крака за рамо повдигане на дъмбели в трани,напред ги повдигам до височината на глвата,и с дъмбели на рамото нагор изтласквам това е.правя по 3 серии с по 8 повторения редувам дните гледам да ям сирене,мляко да пия по 1 литър на ден,месо да ям не усещам умора в следващата тренировка и я започвам свеж със желание.  мезаморф съм главно

Мнението беше редактирано от hhhh на 19.05.07 21:19.

19.05.07
21:35

Сега... Първо ти давам един линк в сайта. На него има информация за типовете тяло. Мисля, че тя може малко повече да ти даде някакви отговори. http://www.bb-team.org/articles/1048
Второ. Ако си мезоморф, би трябвало да не качваш толкова много мазнини. Провери внимателно следните моменти в тренировките си:
1. Интензивност.
2. Съсредоточеност. Използвай мисълта си за тренировки. Не си мисли, че обикновенното повдигане на тежестите ще те направи билдър. Съветвам те да се запознаеш с принципа на “Визуализация” на Арнолд Шварценегер. Използван и въведен от него. Мога да ти го обясня накратко, ако желаеш. Има и доста интересни изследвания, правени в лабораторията на Бен и Джо Уайдър. Запознай се, ако имаш възможност с тякива информации.
3. Качество на изпълнение
4. Тежест... дали гирите не са ти прекалено леки, или да са много тежки. Нужно е да се работи с оптимална тежест. Аз винаги съм би привърженик на големите тежести, но само когато става дума за силови изпълнения. Кондиционния културизъм няма нищо общо, обаче с това. При нас иде реч за красиви тела, а те се правят с премерени и подредени тренировки, правилни изпълнения с подбрана тежест, която да подтине мускула към растеж, понякога и по-тежки тренировкики, откъм тежест, и всичко това съчетано с подходящ начин на живот.
Обърни внимание на тези неща, които ти споменах.
5. Подреди си внимателно мускулните групи. Явно ти си се ориентирал кум тренировка вкъщи. Не зная защо това е избора ти, но искам да те посъветвам нещо. Ако имаш основателна причина да не посещаваш зала, то тогава започни да посещаваш лостове, успоредки и други такива спортни съоръжения. Вкарай кофички, набирания и ред такива в тренировката си. Ще ти дадат добър тласък напред.
6. Постарай се да се запознаеш с основните принципи за тренировка. Те са известни, като принципите на Уайдър. Ще са ти незаменим съветник. Полезни са и представляват основен пътеводител при изграждането на един тренировъчен план.
Като последен съвет... преразгледай хранителния си режим. Покачването на мастна тъкан е съпроводено не само с неправилни тренировки, а и зависи от неправилно хранене.

За момента.. от оскъдната информация, която ми даваш това мога да те посъветвам. Старай се да влагаш мисъл в това, което правиш. Ако мога да съм ти с нещо друго полезен... питай!
Успех!

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 19.05.07 21:38.

HH

19.05.07
21:39

казано от Велин Иванов на 19.05.07, 21:35:

Сега... Първо ти давам един линк в сайта. На него има информация за типовете тяло. Мисля, че тя може малко повече да ти даде някакви отговори. http://www.bb-team.org/articles/1048
Второ. Ако си мезоморф, би трябвало да не качваш толкова много мазнини. Провери внимателно следните моменти в тренировките си:
1. Интензивност.
2. Съсредоточеност. Използвай мисълта си за тренировки. Не си мисли, че обикновенното повдигане на тежестите ще те направи билдър. Съветвам те да се запознаеш с принципа на “Визуализация” на Арнолд Шварценегер. Използван и въведен от него. Мога да ти го обясня накратко, ако желаеш. Има и доста интересни изследвания, правени в лабораторията на Бен и Джо Уайдър. Запознай се, ако имаш възможност с тякива информации.
3. Качество на изпълнение
4. Тежест... дали гирите не са ти прекалено леки, или да са много тежки. Нужно е да се работи с оптимална тежест. Аз винаги съм би привърженик на големите тежести, но само когато става дума за силови изпълнения. Кондиционния културизъм няма нищо общо, обаче с това. При нас иде реч за красиви тела, а те се правят с премерени и подредени тренировки, правилни изпълнения с подбрана тежест, която да подтине мускула към растеж, понякога и по-тежки тренировкики, откъм тежест, и всичко това съчетано с подходящ начин на живот.
Обърни внимание на тези неща, които ти споменах.
5. Подреди си внимателно мускулните групи. Явно ти си се ориентирал кум тренировка вкъщи. Не зная защо това е избора ти, но искам да те посъветвам нещо. Ако имаш основателна причина да не посещаваш зала, то тогава започни да посещаваш лостове, успоредки и други такива спортни съоръжения. Вкарай кофички, набирания и ред такива в тренировката си. Ще ти дадат добър тласък напред.
6. Постарай се да се запознаеш с основните принципи за тренировка. Те са известни, като принципите на Уайдър. Ще са ти незаменим съветник. Полезни са и представляват основен пътеводител при изграждането на един тренировъчен план.
Като последен съвет... преразгледай хранителния си режим. Покачването на мастна тъкан е съпроводено не само с неправилни тренировки, а и зависи от неправилно хранене.

За момента.. от оскъдната информация, която ми даваш това мога да те посъветвам. Старай се да влагаш мисъл в това, което правиш. Ако мога да съм ти с нещо друго полезен... питай!
Успех!

ами да те питам според тебе добър ли ми е метода и ще има ли добри резулатати ако продължа или е по добре от сега да сменям докато не съм почнал сериозно

19.05.07
21:41

Какво разбираш под метода... тренировъчната ти програма ли?

HH

19.05.07
21:48

казано от Велин Иванов на 19.05.07, 21:41:

мхм като цяло

19.05.07
21:56

казано от hhhh на 19.05.07, 21:48:

мхм като цяло

Като цяло...
Мисля, че е добре да се преразгледа тренировъчната ти програма.
Промени я коренно. ако не можеш, ще се опитам да ти помогна. Мога да ти дам стандартна програма, кяото да ти даде добри резултати.
Храненето... Старай се да си доставяш всички нужни хранителни вещества. Храни се през 2-3 часа на малки хранения. Така храната ти ще може да се обработва нормално в хранителния тракт... а от там и да се използва по предназначение. Има неща, които е добре да знаеш за храненето. Ще ти дам пример с билдър с тегло 100кг. Изследвания са доказали, че човек с тегло 100г може да обработи (тялото му) максимум 700 Ккал на хранене, 30г белтъчини. Пак ти казвам - това са данни за човек 100гк. Всичко над тези стойности се изхвърля от организма. Което ще рече, че е нужно да си преразгледаш така хранителния режим, че храната ти да не отива нахаос и да покрива нуждите на тези депа, които имат нужда от тях.
Храни се 60-90 мин след тренировка и 60 мин преди. Става дума за стабилни храненета. Стомаха ти не трябва да е претоварен преди тренировка. Презареждането на тялото с енергия след тренировка е друг въпрос. Оставям ти го сам да се запознаешс него. Едва ли ще имам възможност във форума да ти акжа всичко, което трябва да знаеш.

Като се хванеш да преразглеждаш програмата си... обърни внимание на тренировките на спортни съоръжения... споменах ти за това.
Надявам се да съм ти полезен поне малко.
Успех!

HH

19.05.07
22:01

казано от Велин Иванов на 19.05.07, 21:56:

казано от hhhh на 19.05.07, 21:48:

мхм като цяло

Като цяло...
Мисля, че е добре да се преразгледа тренировъчната ти програма.
Промени я коренно. ако не можеш, ще се опитам да ти помогна. Мога да ти дам стандартна програма, кяото да ти даде добри резултати.
Храненето... Старай се да си доставяш всички нужни хранителни вещества. Храни се през 2-3 часа на малки хранения. Така храната ти ще може да се обработва нормално в хранителния тракт... а от там и да се използва по предназначение. Има неща, които е добре да знаеш за храненето. Ще ти дам пример с билдър с тегло 100кг. Изследвания са доказали, че човек с тегло 100г може да обработи (тялото му) максимум 700 Ккал на хранене, 30г белтъчини. Пак ти казвам - това са данни за човек 100гк. Всичко над тези стойности се изхвърля от организма. Което ще рече, че е нужно да си преразгледаш така хранителния режим, че храната ти да не отива нахаос и да покрива нуждите на тези депа, които имат нужда от тях.
Храни се 60-90 мин след тренировка и 60 мин преди. Става дума за стабилни храненета. Стомаха ти не трябва да е претоварен преди тренировка. Презареждането на тялото с енергия след тренировка е друг въпрос. Оставям ти го сам да се запознаешс него. Едва ли ще имам възможност във форума да ти акжа всичко, което трябва да знаеш.

Като се хванеш да преразглеждаш програмата си... обърни внимание на тренировките на спортни съоръжения... споменах ти за това.
Надявам се да съм ти полезен поне малко.
Успех!

ако смяташ че програмата ми е зле плс кажи ми как трябва да е че не мога да преценя защото не разбирам плс кажи ми нормалнаа програма

19.05.07
22:11

Сега.. не мисля, че може за една програма да се каже, че е зле, но според мен е добре да промениш доста неща..
Ще се опитам да ти дам някои насоки.

Понеделник: Гърди, Бицепс, Корем

Сряда: Крака, Рамене, Корем

Петък: Гръб, Трицепс

Подреди ги в тоя ред.

Гърди: Л.Опори са добре, но само с тях няма да стане. Нека вкараме и 4х10-20-30… колкото можеш кофички на успоредка. Старай се да наблягаш на по-голяма бройка повторения.

Бицепс: Набирания на лост - подхват и надхват - 2-3 х 10-12 повторения от всяко (подхват и надхват )
Прибавяме сгъване с гирите за бицепс 2х8

Корема ти е ясен... там имаш свобода на действие...

Рамене: с гирите - предна, средна и задна... надявам се да не е нужно да пояснявам упражнениеята, а ако има нужда - питай

Гръб - Широко набиране на лост - 4х 10-15, гребане с гирата - 3-4х8
Мисля, че това ще ти е достатъчно за начало за гръб.

Трицепс - Кофички на тясна успоредка - 3-4 х 10-12 (може да се изпълнява и е за предпочитане с обърнати китки, но все пак внимавай, това е спьифично упражнение и иизисква повишено внимание - има риск от травми, ако не си уверен не посягай към него), след това френско с гира зад врат - 3х8, лицеви опори с ръцете на ширината на раменете 2х10-20 (само ако имаш сила).

ОПИТАЙ с това. Надявам се да ти свърши добра работа.
И пак ти казвам мисли, когато тренираш... влагай мисъл във всичко, което правиш....
И внимавай с храненето!

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 19.05.07 22:13.

HH

20.05.07
04:04

хм това е доста по различно от мойто но това че не тренирам една мусколна група толкова често а по веднъж на седмица по доре ли е?така за гръб моа да тренирам в даскало само четвъртък или петък защото тогава имаме физе и ритаме и аз на врата защото футбола ми е тъп ама на дали ще мога сяка седмица особено както вали и както имаме почивни дни.според тебе с тая програма за колко време ще вдигма поне 1-2 см в ръката и корема ми ще се постегне и кога ще почнат гърдите ми да се оформят малко от малко имам предвид да почнат някакви видими резулатати макар и съвсем леки?
благодаря ти за помоща се пак ще пробвам.мисля че имаше за гръб още упр които мога да правя имаше едно начи разполагаш се като за пек дек обаче ръката я докарваш до началната позиция до пек дек и я връщаш да виси надолу това май пак е за гръб и имаше едно дето свиваш рамене плс кажи ми и за тия ще е зле ли да ги правя
забравих да ти кажа правя и предмишница 2 упр 1 в седмицата ме посаветваха още според мен ще е добре да ги разсместя защото лицевите опори  4 броя по 3 серии и бицепсите 4 упр по 3 серии и според мен е мн дълго спрямо другите дни а и ръцете няма да ми издаржат защото лицевите опори мн ме разтреперват според мене трябва да ги изкарам максимално самостоятелни иначе програмата изглежда добра корема дали ще ми се опарви само с коремни защото отгоре имам малко мазнини там

Мнението беше редактирано от hhhh на 20.05.07 06:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1