20.05.07
11:14
колко често трябва да се тренира в седмицата дадена група за да се развие максимално бързо 1,2,3,4 колко някаде за най бързо като резултат без да броиме загуба на време невъзможност за трениране,да разпределяме и другите групи и такива а теоритично колко често е най бързо развиоване
20.05.07
11:25
всяка мг по веднъж в седмицата
20.05.07
11:26
Ми по 1 път на 7 дни е достатъчно.Само корема аз го правя 3 пъти.Чувал съм че и прасеца бързо се въстановява но него си го права 1 път.
20.05.07
11:28
ахам начи за всеки мускол различно така ли ако е така кажете за кой колко трябва за да мога пак да го тренирам без да го претоваря
Всеки начинаещ, че дори среднонапреднал е препоръчително да си тренира веднъж седмично мускулна група. Защото като се замислиш в деня за гръб, работят здраво и бицепсите, за които има отделна тренировка (именно затова някой комбинират гръб с бицепс), или при лежанка за гърди или раменни преси, неминуемо участва трицепса...веднъж седмично си е предостатъчно. Корема може и всеки ден.
20.05.07
12:10
казано от MOHCTAPA на 20.05.07, 11:36:
Всеки начинаещ, че дори среднонапреднал е препоръчително да си тренира веднъж седмично мускулна група. Защото като се замислиш в деня за гръб, работят здраво и бицепсите, за които има отделна тренировка (именно затова някой комбинират гръб с бицепс), или при лежанка за гърди или раменни преси, неминуемо участва трицепса...веднъж седмично си е предостатъчно. Корема може и всеки ден.
такам монстър плс кажи горе долу с такава програма колко бързо ще кача 1-2 см в ръката примерно.значи мезоморф съм или там квото беше висок съм 172 и тежа 57 килограма някаде на 15 години 1992 година съм роден занимавам се от 2 месеца но не тренирах както трябва само сменях начина програмата и всичко но въпреки това има резултати пак и то забележими от околните.плс кажи ми колко горе долу ще ми трябва с тая програма
Конкретно за бицепса, няма кой знае каква философия - повече от 3 упражнения НЕ са нужни и моето предложение към теб е да правиш:
1.Бицепсово сгъване с прав лост - 3 х 12-8-10;
2.Бицепсово сгъване с крив лост - 3 х 12-8-10;
3. тук ги редувай през тренировка или през няколко: хамър сгъване с дъбмели (лично аз го правя на скота) или редувано сгъане с дъмбели от полунаклон...
Храни се добре (по 5-6-7 пъти на ден), като балансираш белтъчини и въглехидрати на всяко ядене да са поне наравно (но по-добре ще е ако може повече да са белтъците).
Тъй като ръката включва и трицепса, който придава всъщност обема и, защото е по-голям мускул от бицепса, него го тренирай също с 3 упражнения (лично аз правя по 4, но не ти препоръчвам още).
1.Френско
2.тласкане на щанга с тесен хват;
3.кик-бек
Прави по 3 серии по 12-10-8 повторения.
след натоварване(разбирай 1 тренировъчна единица)малките мускулни групи се възстановяват за 48 часа,а големите за 72.Изгражда се тренировъчна програма,която е съобразена с конкретния индивид(т.е 1 приoритетни мускулни групи(на базата на това как самия той иска да изглежда) и 2 генетични предпоставки(кои мускулни групи му растат по лесно)Тренировъчната система е циклична,но не е задължително да е седмична.Затова начинаещите започват с 10ина базови упражнения,при 3-4 тренировъчни дни в седмица(най-често през ден),за да получат основа и да добият представа кои мускулни групи откликват по-лесно и кои по-трудно на тренировка.Впоследствие се изгражда тренировъчна система(сплит),в която в началото на тренировъчния цикъл са приoритетните мускулни групи(съобразено с генетиката и представите на x за това как иска да изглежда).тренировъчния цикъл е обикновено 2 или 3 дни,прави се ден пауза и после пак...Taka не се объркваш колко често в седмица да тренираш мускулна група,а си караш по програмата ;-)
Мнението беше редактирано от малкия113 на 18.12.10 16:07.
21.05.07
07:04
Зависи и от вида тренировка и целите. Трибойците правят и по 10 - 15 тренировки седмично например.