за кофичките

09.12.04
19:31

Как влияят кофичките на успоредка върху гръдните мускули и върху останалите мускули въобще ( мисля че такава тема няма постната ) 8)

09.12.04
20:14

Еми влиянието е ,че се получава хипертрофия :) . Иначе в кофичките участват гърдите и трицпеса.
по-здрави

09.12.04
20:30

http://www.bb-team.org/exercise/000060.php

10.12.04
11:10

Върху гърдите влияят добре, според мен това е второ по “ценност” упражнение след повдигането от лег. Сериозно участват и мускулите на трицепсите и рамената. Има някой хора (5-10%), които не са предразположени към кофички и не трябва да ги правят (поради проблеми в рамените стави). Иначе упражнението си е супер и си го прави на воля.
Поздрави! :)

10.12.04
19:55

Има разлика как се правят т.е. положението на ръцете спрямо тялото и може да се избира дали трицепса да се натовари повече или гърдите

13.12.04
11:33

Има разлика в изпълнението наисина.
При кофички за гърди - по-широчък хват (ако може), лек навед напред, краката кръстосани, погледа надолу
За трицепс - по-тесен хват, лек навед назад, погледа нагоре-напред, по-малка амлитуда на движение.
Обаче това са си малки трикчета, смятам, че кой знае каква разлика не може да има тука. Допълвайте за кофите.....

13.12.04
11:51

[quote author=“Martin”]Върху гърдите влияят добре, според мен това е второ по “ценност” упражнение след повдигането от лег. Сериозно участват и мускулите на трицепсите и рамената. Има някой хора (5-10%), които не са предразположени към кофички и не трябва да ги правят (поради проблеми в рамените стави). Иначе упражнението си е супер и си го прави на воля.
Поздрави! :)

Ами прав си аз не правя кофички защото след това ме болят всички стави :oops:

13.12.04
18:59

Аз отскоро ги почнах редовно и мисля че добре разнообразява тренировката и шашка мускулите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1