може ли едната ръка да ми върви повече от другата

HH

19.05.07
06:29

не знам защо но изглежда ми че дясната ми е по голяма от лявата с малко не знам защо плс кажете може ли и как ще се оправи слушах в един фитнес един дето и той това се съмняваше и си измери ръцете и се оказа истина че лявата пък е по голяма от дясната при него плс кажете и как се оправя това

Разлика 1-2 сантиметра е нормална.

HH

19.05.07
07:44

мхм как се коридгира и може ли да се задълбочи и принципно може ли ако тренирам само едната ръка само тя да ми стане видимо по голяма а другата не че говорихме с един от класа

19.05.07
08:17

Грешно е да тренираш само едната ръка! Тренираш си и двете и то с толкова повторения, колкото издържа слабата ръка. Както ти каза Jorku разлика от 1-2 см е напълно нормална и я има при почти всички.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.05.07 08:17.

По принцип се корегира чрез упражнения с дъмбели, като изоставащата ръка прави с 1-2-3 кг по-тежък дъмбел. Друг е въпросът, че абсолютна симетрия в тялото не може да се постигне (перманентно). Нека огледалото ти бъде мерило, дали има изоставане, но внимавай - различната форма на бицепса на лявата и дясната ръка (или трицепса съответно) не означава, че има дисбаланс.

20.05.07
20:07

И при мен го има това, когато започна тренировка за бицепс,  скотово-то на дясната ръка го правя с 15 кг 3 серии, а с лявата ръка след 2рата серия не мога да дигна дъмбела дори и 1 път и спирам, правилно ли е така или ?

HH

20.05.07
21:45

ми намали и с дясната теглото малко та да можеш да си ги изкарваш и с лявата

22.05.07
12:32

Абсолютната симетрия в човешкото тяло дори може да изглежда не естествено.
Никога тялото от ляво и дясно не е еднакво. Това не се наблюдава само при ръцете, но и други части на тялото.
Колкото до ръцете и аз имам голяма разлика от 1.5см., така че не се безпокой и продължавай да тренираш усилено.
По принцип дъмбелите уеднаквяват ръцете.
Успех.

HH

23.05.07
07:25

казано от Sonse на 22.05.07, 12:32:

Никога тялото от ляво и дясно не е еднакво. Това не се наблюдава само при ръцете, но и други части на тялото.
Колкото до ръцете и аз имам голяма разлика от 1.5см., така че не се безпокой и продължавай да тренираш усилено.
Успех.

и аз разбрах че не трябва да се тренира с лост или с един дъмбел хванат с две ръце защото една ръка прави повече от другата (обикновенно дясната при повечето хора) затова ще правя само упр с по 1 дъмбел в всяка ръка
а и въпроса не ми разбрахте не че съм тръгнал да тренирам само с една ръка попринцип кво ще стане ако някой тренира само с една ръка без другата ще стане ли изрод си говорехме с един от класа като принцип

Мнението беше редактирано от hhhh на 23.05.07 07:27.

23.05.07
07:39

казано от hhhh на 23.05.07, 07:25:

Успех.

и аз разбрах че не трябва да се тренира с лост или с един дъмбел хванат с две ръце защото една ръка прави повече от другата (обикновенно дясната при повечето хора) затова ще правя само упр с по 1 дъмбел в всяка ръка
а и въпроса не ми разбрахте не че съм тръгнал да тренирам само с една ръка попринцип кво ще стане ако някой тренира само с една ръка без другата ще стане ли изрод си говорехме с един от класа като принцип

Ако съм те разбрал правилно, едната ти ръка ще е напълно нормална а другата ще се развива. Това е логично, но друг е въпроса, че ще изглеждаш крайно не симетрично и вероятно няма да се харесваш.

HH

23.05.07
08:01

казано от Sonse на 23.05.07, 07:39:

казано от hhhh на 23.05.07, 07:25:

Успех.

Ако съм те разбрал правилно, едната ти ръка ще е напълно нормална а другата ще се развива. Това е логично, но друг е въпроса, че ще изглеждаш крайно не симетрично и вероятно няма да се харесваш.

дам това ме интересуваше не че съм тръгнал питам само теоритично

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1