23.05.07
18:51
Така ,установих че досега в продължение на месеци съм претренирал ръцете си и се чудех къде е грешката... Сега реших да им дам 2 седмици почивка след това почвам по този сплит
1 Гърди
2 Гръб , корем
3 Почивка
4 Рамо, клек
5 Ръце , корем
6,7 Почивка
А ето и тренировката ми за ръце която смятам да правя очаквам съвети.До преди време правех толкова много сеирии че ще ви стане лошо ако ви кажа колко са ,затова сега съм ги намалил драстично и искам да си кажете мнението дали е възможно най-накрая да успея да ги накарам да растат както трябва с тази програма (разбира се с добро хранене) :
* загряващи серии
5 РЪЦЕ
Разгъване на дъмбел зад глава 1-2*2х6-8
Френско разгъване от лег 3х6-8
Кик бек 2х8-10
Сгъване на щанга от стоеж с прав лост 1-2*3х6-8
Скотово тесен хват с EZ лост 2х6-8
Очаквам вашето мнение и препоръки.
23.05.07
18:54
Смени разгъването зад глава с повдигане от лег с тесен хват.
23.05.07
19:01
Значи при вдигането от лег с тесен хват не чувствам такова напрежение в трицепса както от френското например и за това не го правя често, можеби защото не е излорищо упражнение?
А в случай ,че го сменя по колко серии да правя по 2 ли ? А иначе според теб добре ли са сериите за бицепс и трицепс като цяло.
ПП:Бях свикнал да правя мн серии и сега ми е някак странно.
Мнението беше редактирано от The Prowler на 23.05.07 19:02.
Щом си свикнал да правиш много серии, сега опитай с “малкото” което всъщност си е нормално и според мен направи повторенията 12-16 (от личния си опит ги предлагам многото повторения, аз така тренирам и ръцете и гърдите). Що се отнася до тесния хват - бутай с лакти към тялото, а не разперени всртани. Или ако не усещаш да се товариш добре, прави бицепса и трицепса в суперсерия.
28.05.07
15:18
казано от MOHCTAPA на 23.05.07, 21:54:
Щом си свикнал да правиш много серии, сега опитай с “малкото” което всъщност си е нормално и според мен направи повторенията 12-16 (от личния си опит ги предлагам многото повторения, аз така тренирам и ръцете и гърдите). Що се отнася до тесния хват - бутай с лакти към тялото, а не разперени всртани. Или ако не усещаш да се товариш добре, прави бицепса и трицепса в суперсерия.
И аз се чудя на събе си за бицепс ми се сабираха по 12-3 серии за трицепс 14-15.
ПП:Имам друг въптос тъй като в момента тренирам гърдите с общо 10 серии за трицепс и бицепс по-отделно не са ли много 9 серии като се има предвид че са по-малки от гърдите ?