09.12.04
15:22
вярно ли е че когато правиш трапец раменете висвали и се стесняваш вчера доста спорих е в залата аз мисля че трябва да се прави и го правя заедно с рамото и врата :P :P :P
Донякъде си прав ,но това е само визуален ефект.Не може да ги стесниш,но може да направиш да изглеждат по-широки като намалиш тренировкитв за трапеца :lol:
Това със стесняването беше добро :D Разбира се, че е визуален ефекта, иначе представи си само какво щеше да стане. По принцип, ако раменете не са ти широки (за структура говорим), не е препоръчително да правиш трапец, защото ако го развиеш добре, а раменете не успееш, картинката ще е “увисналостеснена” :D . Тъй пишат хората! Но на мен лично хич не ми пука. Смятам, че за да се плучи този ефект, трябва трапеца да ти е много по-податлив на тенировка от рамото, което не е невъзможно, ама все пак става въпрос за един и същ човек и за два мускула недалеч един от друг. Хубавото на тренировката за трапеца (според мен) е, че шраговете могат да се правят с доста голяма тежест, което стимулира цялата горна част на тялото да нараства. Извод - ако ти се прави трапец, прави си!
Поздрави! :)
09.12.04
19:23
Абе най-добре правете трапец заедно с гръп 3-4 серийки. Аз така м/у другото го правя и наистина не е като да си без него. Това е много важно да имаш поне малко, много яко изглежда. Освен това трапеца се update-ва и с мъртвата тяга :wink:
Супер яко си е,да имаш голям трапец,ама аз оште трябва да поработя та да го постигна.
По принцип, ако раменете не са ти широки (за структура говорим), не е препоръчително да правиш трапец
И аз ги знам тея работи но според мен добре развит трапец придава доста мощен вид.Той е доста видим мускул и е добре да е колкото се може по развит
11.12.04
18:21
При мен от грешна техника при трениране на рамена едно време бях развил огромен трапецюс
а раменете мърдаха много бавно
трябва според мен рамена и трапецюс да са в отделна тренировка
или може принципа на предуморяването да се приложи,
почвате с трапецюс че да се умори
и след това рамена , че да работят по чисто,
Стан
Стан
[quote author=“nikle”]е как да си разширим раменете ако са по тесни с какви упражнения
Костната система не можеш да си разшириш по никакъв начин,значи трябва да се развива средната глава на рамото (пък и другите)тя придава визуален ефект за широки рамене Чатиш
Така де, тежки упражнения за рамото, да расте мускула. Повдигания на щанги разни, на дъмбели и тн. Успех!
[quote author=“nikle”]е как да си разширим раменете ако са по тесни с какви упражнения
Упражнения
1.Силово повдигане на щанга (Войнишко)
2.Раменни преси с дъмбели
3.Разтваряне на ръцете в страни с дъмбели
4.Повдигане на щанга напред
И много други има това не е програма това са упражнения избери си някое подходящо и го включи в тренировката си като първо
15.12.04
00:27
Стига ли му на трапеца след гърди две три серии ама яки . или подобре след жсяка тренировка по малко трапец
[quote author=“JiVk0”]Стига ли му на трапеца след гърди две три серии ама яки . или подобре след жсяка тренировка по малко трапец
На мен лично ми стигат но на много хора не.Трапецът реагира разлочно при отделните хора.Прави така един месец и ако си доволен от резултата продължавай ако ли не увеличи
И все пак за да ти расте трапеца не го тренирай всекидневно. Той си като другите мускули.