Тренировка за гръб само от набирания

24.05.07
08:29

възможно ли е вместо тренировката за гръб да е от 4 упражнения и средно 12 серии, да правя 12 серии набирания широк хват евентуално и с някаква тежест и да очаквам някакъв напредък? Ако да, то какъв ще е той в сравнение със стандартната тренировка от няколко упражнения?

Темата беше редактирана от HoBaKa на 24.05.07 08:30.

HH

24.05.07
08:37

казано от HoBaKa на 24.05.07, 08:29:

възможно ли е вместо тренировката за гръб да е от 4 упражнения и средно 12 серии, да правя 12 серии набирания широк хват евентуално и с някаква тежест и да очаквам някакъв напредък? Ако да, то какъв ще е той в сравнение със стандартната тренировка от няколко упражнения?

хмммм така се наппредък ще има както и да тренираш ако тренираш се ще има някакъв напредък според мене няма обаче да е кой знае колко голям защото тогава всички щяха това да правят и никой нямаше да ходи на фитнес не напразно се правят по няколко различни упр защото гърба е голям и е разделен на мн части които трябва да се тренират с различни упр за всяка от тях но не ти пречи да ги правиш се пак ще има напредък предлагам да правиш и зад врад набирания защото може да натовари по различни мусколи успех с начинанието

Мнението беше редактирано от hhhh на 24.05.07 08:39.

Трябва си и гребане и тяга...

24.05.07
10:26

само с набирания не става - за масата, както е писал колегата преди мен ,  ти трябва чукчета , тяга , гребане с дъмбел

24.05.07
12:04

Набирането широк хват натоварва само латералните(страничните) части на широкия гръбен мускул;освен за  тях трябва да има упражнения за ромбовидните гръбни мускули,за долната част на гърба,за трапеца...

24.05.07
13:10

Може би само някакъв релеф ще добиеш само с набирания.

24.05.07
14:42

казано от Jorku на 24.05.07, 09:58:

Трябва си и гребане и тяга...

Просто и ясно ...

24.05.07
18:22

ок, благодаря ви!

25.05.07
08:32

Тук съм прочел много мнения точно по тази тема.Набиранията товарят гърба изключително много , а може да правиш тесен хват , набирания зад врат , и още много който натоварват гърба изцяло.Аз препоръчвам лостове

25.05.07
12:40

Нищо не пречи да опиташ.
Широк хват, тесен хват, успореден..
И все пак, това са упражнения, които товарят главно горната част на гърба.
Сложи нещо и за кръста - хиперекстензии, навеждане с щанга/добро утро/ или ..тяга.

Аз лично съм леко скептичен по въпроса, ама кой знае...

Мнението беше редактирано от 6th на 25.05.07 12:40.

25.05.07
13:40

Мой колега ходи в залата и само се набира...8 години не пипа тежести - резултата е доста впечатляващ, но същия резултат по моя лична преценка  може да се постигне с 2 години тренировки с тежести.

27.05.07
22:55

Гърбът е голяма мускулна група и не може да го тренираш само с 1 упражнение и да очакваш нещо кой знае какво

28.05.07
13:11

да очаквай напредък но не пречи и гребане  с щанга

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1