25.05.07
21:39
Ам искам да попитам нещо.Аз тренирам Бицепс+Трицепс веднъж седмично.Ако тренирам ръцете 2 пъти в седмицата ще има ли по-голям ефект върху трупането на ММ?
26.05.07
08:11
По принцип може ,всичко опира до приложеното натоварване, но ако тренираш тях по два пъти по-добре мини на двудневен сплит.Така ще тренираш цялото тяло два пъти в седмицата...
трябва ти време за почивка на мускулите
мускулите растат докато почиват има много програми и тренировъчни методики за големи ръце потърси във форума има не една или две теми
Не е проблем два пъти, ако се възстановяват. За целта не трябва да натоварваш ръцете допълнително при останалите тренировки, иначе ще ги натоварваш повече от два пъти, и освен това не трябва да прекаляваш с обема на тренировката. Ако тренираш само ръцете два пъти, то сплита трябва да е нещо такова:
1. Гръб, бицепс
2. Гърди, трицепс
3. Почивка
4. Крака, рамо
5. Бицепс, трицепс
6и7 - почивка.
В първите тренировки упражненията са максимум две, във втората може и три, но не повече, а сериите са 3. В двете тренировки ползваш различни упражнения. Другия вариант е споменатия от The Prowler двоен сплит, при който тренираш всичко два пъти седмично.
26.05.07
10:40
казано от Loc_Dog на 25.05.07, 21:39:
Ам искам да попитам нещо.Аз тренирам Бицепс+Трицепс веднъж седмично.Ако тренирам ръцете 2 пъти в седмицата ще има ли по-голям ефект върху трупането на ММ?
Зависи от много неща ,но е възможно ;-)
26.05.07
11:48
А при двойния сплит натоварваш бицепса и трицепса по 3 пъти, а даже и 4 за трицепса
26.05.07
13:19
Значи ето програмата ми досега
1.Бицепс Трицепс
Коцентрично-3х6-8
Скотово 4х8
Бицепсово сгъване с щанга - 4х8
Чукове - 4х8
Френско 4х8
Разгъване на въже 4х8
Лежанка тесен хват - 4х8
кик бек - 4х8
Това ми е за ръцете който тренирах 1 път седмично
Мисля новата да прилича на тази която казахте
1.Гръб,Бицепс
2.Гърди,Трицепс
3.Почивка
4.Крака,Рамо(+ eвентуално предмишница и трапец)
5.Бицепс,Трицепс
Значи от почти година тренирам в зала.Корема почти всеки ден го тренирам.Тежа 66 кила 1.84 съм,по-малко от 11% мазнини ръка 33.Целта ми е да трупам ММ ПО РЪЦЕТЕ!Казвайте мнения!
ПС:1 ден трен за Бицепс
Бицепсово с щанга 3х8
Чукове 3х8
2ден Трицепс
Френско 3х8
лежанка тесен хват 3х8
26.05.07
14:49
Според мен ти е рано да наблягаш на ръцете като се има впредвид че си 66 кила и то на 184.Просто тренирай по обикновен сплит с базови упражнения налей малко маса кат оцяло и тогава вече почвай да даваш приоритет на дадени групи, няма смисъл да пренебрегваш гърди гръб и крака за едни ръце на този етап, но ти си знаеш ...
казано от Klimentii на 26.05.07, 11:48:
А при двойния сплит натоварваш бицепса и трицепса по 3 пъти, а даже и 4 за трицепса
1. Гръб, задно рамо, бицепс, задно бедро
2. гърди, предно и средно рамо, трицепс, бедра
Ето ти сплит, при който се натоварват само 2 пъти.
26.05.07
16:30
Ами гърдите миналото лято ги тренирах почти 3-4 дена в сезмицата и пораснаха адски много.Пуснах темата понеже си мисля че ако направя по същия начин с ръцете и те мн ще пораснат.
26.05.07
18:13
казано от Loc_Dog на 26.05.07, 16:30:
Ами гърдите миналото лято ги тренирах почти 3-4 дена в сезмицата и пораснаха адски много.Пуснах темата понеже си мисля че ако направя по същия начин с ръцете и те мн ще пораснат.
хм зависи с кво ги тренираш с колко упр с колко серии и дали си го правил с голяма тежест (за твоите умения)
искам да ви питам още това с 2 пъти трениране за ръце значи веднъш бицепс и нещо веднъж трицепс и нещо и накрая бицепс и трицепс това ако го правя с по 2 упр по 3 серии с по 8 повторения ще има ли по голям ефект от 4 упр по 3 серии по 8 повторения веднъж в седмицата