26.05.07
12:28
Някой да предложи начин да се тренират мускулите, които се намират на ребрата, под гърдите. След като свалих доста мазнина гръдният ми кош щръкна прекалено много, особено в долната си част. Компенсирам като си правя обемни мускули на корема, но ребрата под гърдите продължават да ми се “четат”. Предполагам, че тези мускули се тренират заедно с косите коремни, но може и да съм в грешка. Дори и да съм прав, извивките встарин при различните коремни упражнения определно са недостатъчни за да натрупам мускули там. Моля, някой, който наистина разбира за какво става въпрос, да даде съвет.
Също исках да попитам за анатомията на едно упражнение - прилича на кросоувър, но вместо от горен се прави от долен портален скрипец. Коя част “удря”? Външните части на гърба? Около паласките?
Тези мускули се казват сератус.Участват в упражненията за гърди,основно флаисовете и най-вече пуловъра,пек-дека.Също така и коремнита преси с усукване.Това за порталния скрипец много не го разбрах какво точно имаш в предвид.Обикновенно горния оформя горната част а долния долната.Това ли имаше в предвид?
Ами аз пръв път видях “долния кросоувър” и за това бях учуден. Явно, да, предолагам, че правилно си разбрал какво имам предвид. Просто вместо горен скрипец, ползваш долен - движението на ръцете започва от нивото на бедрата, докато се съберат/кръстосат пред гърдите. Иначе за serratus-a - благодаря.
27.05.07
09:13
ако е за тия каде са под гърдите аз ги тренирам с pullover