Разширяване на горната част на тялото...

AV

26.05.07
08:54

Може би най-важното нещо, което искам да постигна от ходенето на фитнес е “триъгълна” форма на горната част от тялото. Т.е. искам да наблягам на разширяването - в момента вървят нещата, но предполагам, че винаги може и по-добре.
Когато правя гръб правя набирания с шрок хват, четох една тема тук за разширяване на гръдния кош със клекове и пулоувър, и това правя. Остана за рамената да попитам - говоря конкретно за разширяване/удължаване, не за трупане на маса по тях. Пък и ако още нещо допълнително може да кажете - идиално.
Почти на 18 съм...

Ширината на горната част на тялото зависи от всичко по него - рамене, гръб, ръце, талия. Колкото по - малка е талията и по - големи другите елементи толкова по - широк си ;) Действай си яко и това е.

26.05.07
11:18

казано от Avertuz на 26.05.07, 08:54:

Може би най-важното нещо, което искам да постигна от ходенето на фитнес е “триъгълна” форма на горната част от тялото. Т.е. искам да наблягам на разширяването - в момента вървят нещата, но предполагам, че винаги може и по-добре.
Когато правя гръб правя набирания с шрок хват, четох една тема тук за разширяване на гръдния кош със клекове и пулоувър, и това правя. Остана за рамената да попитам - говоря конкретно за разширяване/удължаване, не за трупане на маса по тях. Пък и ако още нещо допълнително може да кажете - идиално.
Почти на 18 съм...

не можеш да си удължиш ключиците по никакъв начин затова наблягай и на масата по раменете

26.05.07
11:24

Както по-горе каза Jorku зависи от няколко неща. Според мен имат важна роля раменете. В списание “Олимп” от този месец има една много хубава статия , как Арнолд Шварценегер е направил неговите “триизмерни рамене” ! Вземи си списанието или виж дали го имат във фитнеса ти и прочети. Мен доста ми хареса.

26.05.07
12:36

казано от Avertuz на 26.05.07, 08:54:

Почти на 18 съм...

Ходи на плуване. Често и редовно. В продължение на половин година. Наблягай на кроула и делфина. 100%-ов ефект.

GU

26.05.07
16:54

Линк
Петко К - линка ти разтягаше страницата, затова го редактирах леко!

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.07 16:59.

AV

27.05.07
11:49

Добре тогава, кажете кои упр. да си сложа в деня за рамо, за да наблегна на средното...

28.05.07
19:15

Няма нужда да наблягаш, прави си стандартните упражнения - тласкане на дъмбели от седеж, изнасяне напред, разтваряне встрани и упражнение за задната част и си готов.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1