Включване на премишница в трен. програма

27.05.07
10:12

Значи ръката ми е 38 и нещо предмишницата 31 тази разлика от 7+ сантиметра не ми харесва и искам някой който тренира премишница да ми каже къде да си я сложа в сплита и с колко упражнения и серии
Сплита:
1Гърди
2Гръб
3 почивка
4 рамо крака
5 ръце
6,7 почивка

Темата беше редактирана от The Prowler на 27.05.07 10:13.

Аз винаги при ръцете съм я слагал.

27.05.07
10:52

Сложи я при ръцете . Аз я включвам в програмата си преди я слагах при ръцете, но сега като ги тренирам по отделно я слагам при бицепса.
П.П. сорка ама не видях, че има отговор вече :)

Мнението беше редактирано от difference на 27.05.07 10:54.

При ръцете.

27.05.07
10:55

Упражнения ,серии , повторения ?

Бицепсово сгъване с обратен хват 4 по 12 и като второ на лежанката си взимаш един лост, хващаш го тясно и сгъваш китките с него. Нямам представа как се казва това упр., но дано си ме разбрал. Пак 4 серии по 15 повторения тоя път.

edit: http://www.exrx.net/WeightExercises/WristFlexors/BBWristCurl.html

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 27.05.07 11:04.

А моето мнение за предмишницата е че трябва да се тренира по-често а не само с ръцете.Примерно  и след гръб защото тогва също се натоварва много(поне при мен).Също така бях чел че за да се развие най-добре да се прявят много повторения и най-добрия вариант бил с тези гумичките за стискане и там подобните приспособления.Тя просто е от тези мускули като трапец,корем и прасци които искат много натоварване.Нещо свързано с типа мускулни влакна беше ама сега не се сещам.Аз лично не я тренирам във фитнеса.Когато нямам тренировка или не натоварвам ръцете си нося тази гумичка на работа и цял ден си тренирам също така гледам да не използвам фитили(само при чукове).

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 27.05.07 11:24.

27.05.07
11:31

казано от The Prowler на 27.05.07, 10:12:

Значи ръката ми е 38 и нещо предмишницата 31 тази разлика от 7+ сантиметра не ми харесва и искам някой който тренира премишница да ми каже къде да си я сложа в сплита и с колко упражнения и серии

При мен разликата между бицепса и предмишницата е 9 см и е нормално. Ти да не искаш да са та равни? Прави я след гърба и след ръцете, ако искаш да акцентираш на нея. Ако я сложиш в ден преди гърба или ръцете и я натовариш много, може да ти пречи на останалите тренировки.

Сега като гледам програма ти можеш примерно да правиш така:гръб+предмишница;трицепс+бицепс+предмишница.Задължително след бицепса!;7 ден-предмишница с гумичка или ако имаш тежести във вас но с гумичка ще е най-добре правиш 6-8 супер напомпващи серий и си готов.

27.05.07
13:20

при трицепса прочетох че е добре да се тренира като пример беше дадено  е тва  значи фащаш щангата и така си подпираш ръцете на лежанката че от китките навън да ти висят ит лежанката и с дланите нагоре почваш да си свиваш китките

AV

27.05.07
13:29

Един приятел си я тренираше по два пъти на седмица и въпреки, че е на големина колкото моята (31) изглежда мн. здрава :P Каза, че като започнал да я тренира увеличил и тежестите на другите групи...
Аз също започнах да я правя по два пъти на седмица и тъй като м/у гръб и ръце имам 2 дена я правя и в двете тренировки... Ако искаш можеш и да я разделиш на два пъти (нз дали е добре)...

28.05.07
10:30

аз лично имам все още този проблем с предмишницата, но откакто почнах да я слагам 2 пъти в седмицата се чувствам много по добре. лично мене ме удволетворява много бицепсовото всигане с обратен хват(надхват) с крив лост и широк хват, като правя цялостно движение И на китката докато стигне и до гърлото, след като направя 3 серии с по 12-15 повторения правя упражнения със сгъване на китката (както ти казаха момчетата по горе), а отностно кога да я слагаш наистина е най добре с гърба и при ръцете след бицепса тъй като предмишницата си е основният преходен мускул за гърба бицепса и изобщо за флексовите упражнения

28.05.07
12:33

Аз я тренирам веднъж седмично с 3 упражнения които засягат и трите и части, те са:

- сгъване на китките с щанга на ръба на пейка с подхват

- сгъване на китките с щанга зад гръб с надхват

- скот сгъване с надхват

като ги натоварвам максимално, понякога включвам и навиване на макара.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1