Няколко въпроса

21.05.07
10:57

Здравейте всички
за пръв път се осмелявам да пиша във форума и затова ще започна с някои основни мои въпроси :
На 17 съм 183 см и 77 кг
1.Понеже от учене нямам почти никакво време през седмицата имам възможност да посещавам фитнес залата само по два пъти :roll:  Та програмата ми е следната:
през първия свободен ден превя бицепс+трицепс+корем+20 минути кардио
през втория гърди+гръб+20 минути кардио
третия ден обикновено тренирам крака като най-често това ще рече да изляза и да се скъсам от футбол някой свободен следобед  :-)
и въпроса ми е дали е уместно на края на всяка тренировка в залата да правя кардио и не си ли противоречат някак си силовата тренировка с кардио дейността?
2.Как оценявате този тип седмична програма, ако целта ми не е да направя мускулен обем а просто да изгоря излишните мазнини и да се пооформя  и как трябва да я променя така че да отговаря на желанията ми но и да се вписва в натоварената ми седмица?
3.Дайте ако може основни насоки за съставяне на НВД?
4.Какви насоки ще ми дадете за да подчертая коремната си мускулатура при неголямо количество коремни мазнини?Ще постигна ли по-голям ефект ако ползвам неопренов пояс?
5.За да ускоря горенето на мазнини какви добавки  трябва да вземам?
За сега е това :)

21.05.07
12:12

Първо отбелязвам, че рамо нямаш и, че отговарям какво лично аз мисля по въпросите:
1. Според мен по-добрия вариант е гърди бицепс и гръб с трицепс. Кардио 20 мин. след тренировка си е добре (особено ако чистиш);
2. Оценявам програмата като слаба, но предвид целите ти да поизчистиш предполагам ще ти сеърши работа, защото доколкото разбирам не си много вманиачен. Ако трябва да я промениш, това ще излезе извън седмичния ти график, което означава минимум още един тренировъчен ден;
3.не съм много компетентен и затова няма да дам съвет;
4.НВД + кардио, а що се отнася до пояса, ако и да не ти помогне, то поне няма да ти навреди;
5.л-карнитин, аз лично горещо препоръчвам animal cuts.

21.05.07
12:29

При 2 тренировки седмично не прави сплит, особено пък само с ръце в едната тренировка.

21.05.07
12:33

това animal cuts колко струва горе долу ?

21.05.07
14:35

около 100лв.

Прави 2 еднакви или горе долу еднакви тренировки.
Например в единия ден започни с тяга, след това лег, набирания, раменни преси.
В другия ден - клек, гребане с щанга, полулег, френско и при огромно желание бицепс.
Сериите и повторенията да са си нормални - 3-4 по 8 - 10.
Чети много за храната. В раздела ни за хранене всяка втора тема е за НВД. Тя ти е нужна.

29.05.07
07:07

благодаря много Jorku ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1