Кофички , Пулоувър !!!

30.05.07
13:22

Кога е най-добре да се правят кофичките? Попринцип повечето хора ги слагат при гърдите , но аз нещо не ги усещам много . Повече ми натоварват ръцете ( и там ги чувствам ). Пулоувърът ! С коя МГ е най-добре да се прави - гърди , гръб или когато правиш клек??? Несъм го пробвал с гърба или клека , а само с гърдите и го чувствам добре . Чакам мнения , коментари...

AV

30.05.07
13:54

Пулоувър + клек в суперсерия...
Кофичките, като ги правиш на успоредка с наклон на ръцете са си точно за гърди (макар, че наистина натоварват и трицепса)

30.05.07
14:12

Е то самата тренировка на гърди натоварва и трицепса...

30.05.07
14:29

казано от Avertuz на 30.05.07, 13:54:

Би ли ми обяснил каква е логиката тук, че нещо не схващам

Пулоувъра си е особено упражнение. Натоварва гърдите и перките съответно при сгъване и разгъване с дъмбела. Кофичките са като лицевите опори - не акцентират на едно а на няколко места и то доста.

30.05.07
16:33

аз правя полоувър с кабел когато тренирам гръб(за перки) и ефекта е много голям,напреднах много в перките за няколко седмици (за около 4-5 седмици-3 серии с около 10 повторения).

30.05.07
16:52

казано от Marmot на 30.05.07, 13:22:

Кога е най-добре да се правят кофичките? Попринцип повечето хора ги слагат при гърдите , но аз нещо не ги усещам много . Повече ми натоварват ръцете ( и там ги чувствам ). Пулоувърът ! С коя МГ е най-добре да се прави - гърди , гръб или когато правиш клек??? Несъм го пробвал с гърба или клека , а само с гърдите и го чувствам добре . Чакам мнения , коментари...

Не усещаш кофичките, защото си разперил лакти встрани, събери ги плътно към тялото и ще ти натовари трицепса. Пуловър е преимуществено за гърди и се прави в тренировката за гърди.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.05.07 16:53.

30.05.07
18:52

Аз правя pullover в тренировката за гърди с дъмбел с изпънати ръце, а в тренировката за гръб с щанга със свити в лактите ръце ;)

30.05.07
20:12

казано от Marmot на 30.05.07, 13:22:

Съгласен съм със MOHCTAPA но лично на мен са ми казвали че зависи под какъв наклон се пускаш. ;-)

30.05.07
20:14

Аз кофичките както и да ги правя,никога не усещам да ми помпат гърдите, главно трицепса и затова си ги включвам в тренировката за трицепс понякога

30.05.07
21:02

кофичките си ги “нагласяш” за трицепс когато краката ги издадеш назад и ги свиеш в колената също така не разтваряш лактите в страни както каза и монстара  за за гърди са когата се пускаш право надоло и краката ти сочат надоло

31.05.07
13:12

Мерси за коментарите.

AV

31.05.07
13:23

казано от Vladimir8507 на 30.05.07, 14:29:

казано от Avertuz на 30.05.07, 13:54:

Би ли ми обяснил каква е логиката тук, че нещо не схващам

казано от nikolaBULL на 24.01.06, 23:00:

Това са т.нар. “дихателни серии”. Те не са за маса на гърдите, а за разтваряне на гръдния кош. Получава се едно своеобразно пружиниране на гръдната клетка - при клека се притиска надолу, а при пул-оувъра се разтяга нагоре. Това спомага за разширяването на  гръдния кош и при младежи до 20-21 г. води до реалното му уголемяване. Това е така, защото краищата на ребрата, образуващи гръдния кош, в мястото, където се залавят за гръдната кост още не са се вкостили, а са хрущялни. Вкостяването става към 20-21 г., когато завърша разтежа на организма. Освен ако някой не взема стероиди - тогава растежа ще завърши и по-рано! :wink:

Това го бях чел в една руска книга за културизъм, хареса ми идеята и понеже и аз смятах, че имам тесен гръден кош я пробвах. В началото имах разлика м/у пълно вдишване и пълно идишване 6 см (измерени в отпуснато с-е, без да се стягат мускулите). Аз лично успях да увелича гръдния си кош с 4 см - разликата ми стана 10 см. Авторът твърдеше, че е възможно да се получи и увеличение с 6-7 и даже повече см! Но си признавам, че не бях особенно постоянен, а сега вече е късно! :wink:

От една др. тема...

31.05.07
14:29

Също така колкото по-широка е успоредката, толкова повече натоварва гърдите.Аз лично ги правя в тренировката за гърди и си ги усещам перфектно.

01.06.07
20:56

това  кво  натоварваш зависи  от положението  на тялото по време на  кофите!! попринцп  кофите са  мноо  хубво нещо особено ако ги праиш до долу  !! когато  кофите ти станат  лесни си слагаи дамбели между краката !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1