23.05.07
06:16
така аз винаги съм билм в пъти по силен в ръцете от в краката краката са ми доста слаби и най малкото ми докарва мусколна треска днеска пробвах клекове+пулоувър и резулата беше че след това не можех да правя лицеви опори трепереха ми краката като лист и падах на колене не ми издържаха а направих с 10 кг клек едва едва 15 повторения и нищо и сега не мога и да ходя треперят ми зверски кво да правя не искам да си провалям тренировките а не тренирам за крака само тия клекове
23.05.07
06:29
От колко време ги тренираш краката,колко упражнения и колко серий с колко повторения?Също и колко тежиш?
Аз ще те посъветвам нещо.Недей тренира за крака няма смисал освен ако искаш да се занимаваш с култоризъм.Според истината е от краката нагоре.Краката почти никой неги забелязва.
23.05.07
06:44
казано от qvkata на 23.05.07, 06:30:
Аз ще те посъветвам нещо.Недей тренира за крака няма смисал освен ако искаш да се занимаваш с култоризъм.Според истината е от краката нагоре.Краката почти никой неги забелязва.
ами и аз съм на същото мнение да ти кажа ама 1 към 1 затова НЕ правя упр за крака само тия клекове защото ми помагат при гръдния кош като ги комбинирам с пулоувър но наистина не могат да издържат натоварването от клековете докато се запъхтя и то вече краката ми се люлеят
23.05.07
08:29
Хааахааааа и краката не били важни? Мен един марсянец ми каза същото, ама лилавото слонче ме посъветва да тренирам и крака.
Ако са ти толко трудни или намали тежестта, или повторенията, или серииите, или амплитудата.
23.05.07
09:28
И като правиш само от кръста нагоре положението става такова -> http://www.guidoandluigi.com/strips/2006-04-26.jpg
23.05.07
09:46
ХАХАХАХАХАХ тва е яко!Много е смешно като видш някъв развит нагоре и без развити крака.А идругото предимсво на тренировките за крака освен за разширяване на гръдния кош+пулоувър е ,че се раздвижва кръвта по цялото тяло,а това също олеснява помпането и при другите упражнения.Най-вече клековете!Нещо като кардиото.
edin фр е така с клечки а рамената са мо направо... широки смешно е малко от малко поне ги тренирай в началото с от 8 до 15 повт после с 12-8 10-8 и така се качва маса но недей качва кг дет се озорваш ептен още 1-ва серия клекове
23.05.07
13:45
Или прави полуклекове, ако са ти трудни.
Нека ви цитирам нещо:
Down the road, in a gym far away
A young man was heard to say,
“No matter what I do, my legs won’t grow!”
He tried leg extensions, leg curls, leg presses too.
Trying to cheat, these sissy workouts he’d do!
From the corner of the gym where the big guys train,
Through a cloud of chalk and the midst of pain,
Where the big iron rides high, and threatens lives,
Where the noise is made with big forty-fives,
A deep voice bellowed as he wrapped his knees,
A very big man with legs like trees,
Laughing as he snatched another plate from the stack,
Chalked his hands and monstrous back,
Said, “Boy, stop lying and don’t say you’ve forgotten!
Trouble with you is you ain’t been SQUATTIN’!”
‘Nuff said.
- Jeff MADDOG Madden
Краката са много важни за цялостното развитие на тялото, често ме досмешава като видя някой тип “плажен надувко” с прилепнала фланелка и някакви много малки по размер дънки които на всичкото отгоре му стоят и разпуснато.Тренирайте цялото тяло за да ви е симетрично
23.05.07
15:15
казано от Klimentii на 23.05.07, 13:45:
Или прави полуклекове, ако са ти трудни.
Ползата от които е никаква! Ето ви пак Гуидо и Луиджи
http://www.danielbusk.com/strips/2006-03-06.jpg
Бе, нали знаете, че клековете и тягата са двете най-безполезни упражнения. Те са само за културисти с по 10 години стаж (цитат по памет - има го в темата с бисери точно). Тренирането на крака само консумира жизненоважната енергия, която може да се оползотвори за бицепс. Вместо клекове вземи да правиш специални функционални концентрични сгъвания за бицепс на швейцарска топка - те доказано активират най-добре третата глава на бицепса.
Силни крака без пълни клекове не стават. Прави до 8 ТЕЖКИ повторения.
Трите най-основни упражнения за маса и сила са лег, тяга, клек - няма да станеш голям и силен, като в програмата ти няма тяга и клек. Лега естествено е задължителен - никой не пропуска лежанката. Тягата и клека натоварват супер и пресата - без достатъчно силан преса няма да ти растат постиженията на тягата.
Здрав Клек = Здрав Тек! - Стара народна мъдрост. Няма да разочароваш приятелката я!
23.05.07
20:26
Аз правя полуклекове, защото не мога цели. Не ми казвайте, че са ми големи тежестите, защото и без лост ми е трудно с изпънат гръб да клекна без да падна. И все пак правя с повече килограми, повече повторения и имам напредък с краката. Плюс това няма да ми расте задникът.
бла бла
Петко К - много информативно мнение. Въздържай се за напред от подобни!
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.05.07 21:27.
25.05.07
22:06
казано от hhhh на 23.05.07, 06:44:
ами и аз съм на същото мнение да ти кажа ама 1 към 1 затова НЕ правя упр за крака само тия клекове защото ми помагат при гръдния кош като ги комбинирам с пулоувър но наистина не могат да издържат натоварването от клековете докато се запъхтя и то вече краката ми се люлеят
Мале вие прости ли сте или просто се бъзикате с човека?
Пич щом кракта са ти слаби прави услия и постоянство във тренировките. Храни се дост, защото за да са т слаби краката и ти не си много едричък предполагам
Истината е че храната е истината... не ти трябват протеини, креатини, аминокислени и т.н. просто се изисква постоянство и услилия. Да нахъсасш самия себе си, което ако го правиш приемерно само за да сваляш, не ми минава и през ума че ще направиш нещо сериозно и дълготрайно...
Как беше опичайте си ъкъла
ЕДИТ: а и пич не всичко става във фитнеса. Има нещо наречено крос, фартлег и т.н. Във фитнеса само няма да можеш да си изградиш нормално тяло според мен трябва ти и лостове и успоредка, лицеви опори просто е. Но се изисква да ти стиска :)))
Късмет
Мнението беше редактирано от insomniak на 25.05.07 22:08.
казано от insomniak на 25.05.07, 22:06:
ЕДИТ: а и пич не всичко става във фитнеса. Има нещо наречено крос, фартлег и т.н. Във фитнеса само няма да можеш да си изградиш нормално тяло според мен трябва ти и лостове и успоредка, лицеви опори просто е.
Лост и успоредка има във всеки фитнес. Моето тяло съм го изградил основно във фитнеса, и не само аз.
26.05.07
07:53
Хора,а бягането помага ли за прорастване на краката?
Може да ти ги направи силни ама големи едва ли.Да си видял футболист с големи крака
26.05.07
11:03
казано от Dan4o1000 на 26.05.07, 09:02:
Може да ти ги направи силни ама големи едва ли.Да си видял футболист с големи крака
Roberto Carlos. Виж го преди 2 години някъде(в момента не знам в каква форма е) и направи ти такива крака.
26.05.07
11:50
И футболистите ходят на фитнес ;)
Но съм съгласен, че с бягането се постигат добри крака.
26.05.07
12:06
казано от hhhh на 23.05.07, 06:16:
така аз винаги съм билм в пъти по силен в ръцете от в краката краката са ми доста слаби и най малкото ми докарва мусколна треска днеска пробвах клекове+пулоувър и резулата беше че след това не можех да правя лицеви опори трепереха ми краката като лист и падах на колене не ми издържаха а направих с 10 кг клек едва едва 15 повторения и нищо и сега не мога и да ходя треперят ми зверски кво да правя не искам да си провалям тренировките а не тренирам за крака само тия клекове
Това клек + пулоувър го прави в края на тренировката, защото много изморява...
Който казва че от правенето на крака няма смисъл обижда себе си,а това че никой не забелязавам краката също е глупост,тъй като(не целя да обиждам никой) само хората които не са постигнали и няма да постигнат истиски резултати го мисял. Всъщност много жени се заглеждат и в краката , просто те не се забелязват през повечето време, тъй като мъжете(поне нормалните :) ) не носят полички и не се виждат ;) Изключително смешно ми е като видя накой със силно развити рамене и гръб примерно и с някакви карака които са по-ското като клчеки,забит в задника. Относно ОГРОМНИТЕ крака,много хора не ги харесват, но всъщност неслучайно един от основните критерий за оценяване на културистите е правилната пропорция.
А краката са мн важни освен това , защото напримерн с едни слаби крака човек не може да прави хубва тежка тяга,която да натоварва пълноценно гърба. Много хубава в случая е поговорката “за здрава ръка трябва здраво бедро” ;)
31.05.07
16:51
казано от hhhh на 23.05.07, 06:44:
По-голяма глупост от тази никога не съм чел или срещал където и да било, “Краката не били важни” Ти си голям балък.... А тренирай без да правиш крака па да те видя един ден как ще изглеждаш.....
Аз и тва правя.Между другото тренирах шосейно колоездене и краката ми са що годе добреи ся секи ден карам колело
31.05.07
20:27
Как няма да се тренират краката бре, накъде без половината тяло? И точно тежките клекове са най-доброто упражнение-нали виждам по-себе си. Заради една тъпа контузия, сега не мога да клякам и каквото и да правя, не вървят тия бедра. Просто няма начин да направиш сериозни мускули без яки клекове. Няма значение дали клякаш с 10 или 300, важното е винаги да тренираш на максимума от възможностите си и да даваш всичко от себе си.
Една от основните причини да не правя крака е че ме е страх да не се контузя или падна с щангата
казано от qvkata на 01.06.07, 05:33:
Една от основните причини да не правя крака е че ме е страх да не се контузя или падна с щангата
Няма да се изсилваш с големи тежести, ще внимаваш в техниката.
Ако ги оставиш, като слабо звено, много вероятно е да ти докарат контузия, точно защото не са тренирани.
А, ако толкова се притесняваш от падане с щангата, можеш да опиташ клекове на смит машина, там поне..трябват истински усилич да се изтърсиш. :)
ПП Клека, не е единственото упражнение за крака. Уви, откак го правя, май ми е едно от най-любимите упражнения.
Мнението беше редактирано от 6th на 01.06.07 08:07.
01.06.07
09:17
казано от hhhh на 23.05.07, 06:16:
Какви са тия простотий ?
На колко години си и колко килограма си ,та правиш клек с 15 кг ?!!!!!!!!
Един съвет от мен -стегни се !!!
Предлагам ти това :
1 седмица Клек 1,2 серий по 12 повторения 3,4 серий по 16 повторения
2 седмица Клек 1,2 серий 10 повторения 3,4 серий по 8 повторения
Гарантирам ти растеж и то поне с няколко см за два месеца
П.П.
Сега някой може да каже :”Тоя пък какви ги говори ,как ще му растът краката
само с едно упражнение?Ние правим по 6 и пак растът бавно”
Моят отговор е можете да правите и по 10 упражнения по 10 серий и пак да сте с 50см крака
Всичко зависи от ИНТЕНЗИВНОСТТА на тренировката и от изпълнението на серийте
клякайте бавно да под паралела и се изправяйте със средно темпо.
И накрая за тези които ми спазят съвета :Внимавайте ! :)
В момента обиколката на бедрата ми е по 71см ,което внася диспропорция затова:
тренирайте умно
оффт/
Морфи ..ти направо вкара в шок и ужас народа, сега вече ..кой ще кляка ;-P
оффт/
Може да пробва да прави и с по-малко повторения като за начало - за сила, че да вдигне малко килата. :)
мижеш да ги направиш силни и пак да са малки четох тук в една книга за състезание м\у кълтърист и пауърлифтър начи тоя дет тренира за сила пауърливтъра кляка там например с 280 1 път бодибилдъра кляка 1 път 140 кг но когато почват да клякат с 100 кг майче непомна точно пауърлифтъра кляка 18 пъти а бодибилдъра 23
а пък на пауърлифтъра краката не можели да се сравняват по големина с тея на бодибилдъра
Мнението беше редактирано от FantarE на 01.06.07 12:19.
10.06.07
11:16
qvka брато аз сам падал с щтангата за клекове назад стана ми гадно ама станах и продалжих !!