28.05.07
07:44
Искам да питам нещо понеже спорих с един познати.Тренирам 5 дена в седмицата като след всяка тренировка бягам 3 мили (20мин.) .Вярно ли е че като бягам съм свалял и мускулна маса и нямало смисал от тренировка.Според мен това е глупост ама реших да питам в Бг форум.Аз тренирам за добро тяло не за супер маса и някав нацепен културист.
28.05.07
10:01
Сваля се мускул от кардио ако е в прекалени количества. При теб няма особена опасност.
казано от mrobev на 28.05.07, 07:44:
Искам да питам нещо понеже спорих с един познати.Тренирам 5 дена в седмицата като след всяка тренировка бягам 3 мили (20мин.) .Вярно ли е че като бягам съм свалял и мускулна маса и нямало смисал от тренировка.Според мен това е глупост ама реших да питам в Бг форум.Аз тренирам за добро тяло не за супер маса и някав нацепен културист.
Попринцип не, но ти като тренираш 5 пъти и правиш още и кардио това много ти забавя възтановяването ако отслабваш добре но ако искаш да направиш мускули така няма да стане.
за да сваляш мазнини трябват поне 25 минути след 25 мин започва да се разграждат мазнини и най добре е на гладно за да немаш енергия от храната дет си ял ми да си я набавяш от мазнините
28.05.07
20:11
казано от FantarE на 28.05.07, 13:16:
за да сваляш мазнини трябват поне 25 минути след 25 мин започва да се разграждат мазнини и най добре е на гладно за да немаш енергия от храната дет си ял ми да си я набавяш от мазнините
доста може да поспорим по този въпрос ;)
Това за тичане на гладно вече повечето хора го отхвърлят напълно! По-добре да хапнеш нещо леко 30 мин преди кардиото иначе ще гориш мн мускул. А че мазнини се горят след 25 мин .. зависи как бяга - ако бяга интервално е доста по-различно. И да добавя, че горенето на мазнините продължава доста време след кардиото затова е мн важно какво ядеш след него ;)
Аз пък да добавя, че от много четене тотално си се объркал.
п.с. за @valaraukarky става дума.
казано от emzo на 28.05.07, 20:16:
Аз пък да добавя, че от много четене тотално си се объркал.
п.с. за @valaraukarky става дума.
И аз съм на същото мнение
01.06.07
21:25
Тук в форума е доста разпространено това мнение - че трябва да се бяга на гладно.
Чел съм в няколко чужди форума спорове по въпроса и ме убедиха, че бягането на гладно е доста рисково относно загуба на мускул. И ако тоя мускул го трупаш супер трудно (както в моя случай) - тогава този фактор ти е доста важен.
Да съм се объркал тотално .. - не мисля.
Да те убедя няма да мога, но и да можех не ми се занимава. Всеки си прави квото знае.
Мнението беше редактирано от valaraukarky на 01.06.07 21:26.