30.05.07
17:49
От толкова много упражнения за бицепс които са ми казвали или съм гледал взех да се обърквам може ли да ми кажете като тренирам бицепс кои упражнения да правя по колко серии и повторения защото като гледам другите правят средно по 3 упр а аз 5-6
Две упражнения са ти достатъчни - освен ако не смяташ да наблегнеш на ръцете
1. http://www.exrx.net/WeightExercises/Biceps/BBCurl.html
2. http://www.exrx.net/WeightExercises/Brachialis/DBConcentrationCurl.html или http://www.exrx.net/WeightExercises/Brachialis/DBPreacherCurl.html
30.05.07
18:21
Няма такова нещо като няблягане.За бицепс 5-6 упражнения .... Какво става за гърба....или краката.
Бицепсово с щанга и бицепсово с дъмбели в 3 серии по 8-10 повторения са достатъчни.
казано от alleN на 30.05.07, 18:21:
Няма такова нещо като няблягане
Има... ;-) ,
когато ги тренираш отделно или като ги изнесеш в началото на тренировката, последвани след това от голяма мускулна група.
много се задълбочихте.
прави си основните упражнения.
сгъване с прав лост.
скот—чуково сгъване.
сгъване с дъмпели от стоеж,седеж или там каквото си избереш. :-)
аиде лятото почна,всички на моретоооо :exclaim:
01.06.07
18:38
ето един съвет:
всяка тренировка си правиш с кривия лост примерно 4 серии,като на всяка серия стесняваш и разширяваш захвата-така тренираш и двете глави на бицепса+чуково сгъване с дъмбели,а на следващата тренировка правиш пак с кривия лост+концентрично сгъване с дъмбели
01.06.07
20:33
а каква е разликата при използването на прав и крив лост?
(освен че с кривия лост е доста по-удобно)
Мнението беше редактирано от thebluegod на 01.06.07 20:46.
01.06.07
20:52
разликата е в натоварването на китките .. => става и само с кривия ;)
а колкото до линковете на Красимир Кръстев - упражненията са показани с чийтинг !!!!!
казано от WarChieft на 30.05.07, 17:49:
От толкова много упражнения за бицепс които са ми казвали или съм гледал взех да се обърквам може ли да ми кажете като тренирам бицепс кои упражнения да правя по колко серии и повторения защото като гледам другите правят средно по 3 упр а аз 5-6
Прави всичките само че в различни тренировки,т.е акоправиш 3 упр.днес,другия път прави други.Тези линкове по-долу са ти доста полезни,а тия изказвания по-долу...не ги коментирам
казано от valaraukarky на 01.06.07, 20:52:
разликата е в натоварването на китките .. => става и само с кривия ;)
Има разлика и в натоварването на бицепса.
казано от valaraukarky на 01.06.07, 20:52:
а колкото до линковете на Красимир Кръстев - упражненията са показани с чийтинг !!!!!
Няма такова нещо. Всички упражнения са обяснени и показани много добре.
02.06.07
09:24
На концетричното си мърда гърба, на вдигането прав с щанга лактите му стигат до ушите.. за мен това не е чисто изпълнение
казано от valaraukarky на 02.06.07, 09:24:
На концетричното си мърда гърба, на вдигането прав с щанга лактите му стигат до ушите.. за мен това не е чисто изпълнение
И според мен лактите трябва да са под прав ъгъл с пода (рамене изнесени назад и гърди изпъчени напред), но не избиваме ли на прекален перфекционизъм...все пак идеята е горе долу да се види какво е упражнението.
02.06.07
15:20
Е да прав си, то някои хора по принцип си тренират с чийтинг и имат мн добри резултати, просто казвам, че за мен това не е мн чисто изпъленение.
02.06.07
16:09
Абе, как ви стигат само две упражнения за бицепса не мога да разбера. При мен минимума е три, за да усетя пълноценна тренировка. И не, не тренирам с малки тежести.
02.06.07
19:02
Аз след първото вече едвам си сгъвам ръцете.
02.06.07
22:11
И аз съм като Владимир, даже съм правил и по 4 упражнения.
03.06.07
19:21
концентрично сгъване с дъмбели,чуково сгъване с дъмбели,скотово сгъване с крив лост,прав с крив лост,това са основниете,виж упражненията които са дадени в сайта,има около 7