Мнение за програма

01.06.07
22:48

Кажете си мнението за тази програма за начинаещ:

Понеделник:
Повдигане на щанга от лег
Вертикален скрипец - широк хват
Повдигане на щанга от стоеж
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Повдигане на дъмбели зад врат
Крака(лег преса,разгъване,сгъване)
Коремни преси

Сряда:
Флайс
Вертикален скрипец - тесен хват
Повдигане на ръцете напред
Повдигане на щанга от скотова пейка
Разгъване на дъмбел зад глава
Коремни преси

Петък:
Пек-Дек
Повдигане на ръце встрани
Упражнение за гръб
Концентрично сгъване с дъмбели
Упражнение за трицепс
Коремни преси

Всички упражнения се изпълняват в 3 серии по 12 повторения

02.06.07
06:47

Ами по добре си избери нормален 3 дневен сплит.Това е за цялото тяло в един ден и не ми харесва много.Както решиш

Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 02.06.07 06:50.

02.06.07
08:15

казано от randoff1 на 01.06.07, 22:48:

Кажете си мнението за тази програма за начинаещ:

Понеделник:
Повдигане на щанга от лег
Вертикален скрипец - широк хват
Повдигане на щанга от стоеж
Трицепсово разгъване на горен скрипец
Повдигане на дъмбели зад врат
Коремни преси

Сряда:
Флайс
Вертикален скрипец - тесен хват
Повдигане на ръцете напред
Повдигане на щанга от скотова пейка
Разгъване на дъмбел зад глава
Коремни преси

Петък:
Пек-Дек
Повдигане на ръце встрани
Упражнение за гръб
Концентрично сгъване с дъмбели
Упражнение за трицепс
Коремни преси

Всички упражнения се изпълняват в 3 серии по 12 повторения

Приятелю.... в програмата ти няма никакво акцентиране на каквато и да е подредба на мускулна група. Доста си умешил упражненията. Придържам се към съвета за нормалния сплит. Разпредели си оптимално и правилно упражненията. Така, че да можеш да получиш правилно и разпределено по приоритет натоварване.
Нужно ти е да отделиш в отделни дни мускулните групи, за да не прекалиш а тежестта на определена група.
Първия извод, който аз си правя от твоята програма, е че си си избрал любимите групи и си ги натоварваш тях. Обърни внимание на това, че всяка мускулна група има нужда от определени дни почивка след натоварването. При тренировки действието на упражнението е следното: При голямо натоварване се поличава скъсване на отделни мускулни влакна. Затова и се получава мускулната треска - която предполагам занеш е възстановителна реакция на организма. Поради това са нужни определен брой дни за да се възстанови мускула и да започне да нараства. Пример: За квадрицепс са нужни от 7 до 10 дни за пулно възстановяване. За бицепс са от 3 до 4 дни. ако атакуваш наново трениран теко мускул ти не му даваш шанс да се възстанови. От което сам можеш да си направиш извода, че той ще е претрениран и няма да реагира адекватно на твоите желания да го изградиш силен, масивен и добре оформен.
Препоръчвам ти да се зпаозанеш малко по-обстойно с анатомията и физиологията на човешкото тяло, неговите реакции при натоварвания и да приложиш това в изграждането на една балансирана програма.
Ако имаш нужда от помощ за нея... питай във форума. Тук има момчета, които аз самия съм се убедил, че имат доста познания за да ти помогнат в това.
Надявам се да съм ти бил полезен.
Успех!

02.06.07
08:35

Ако си абсолютно начинаещ и държиш непременно да правиш кръгови тренировки, по-добре си избери някоя от програмите за начинаещи в сайта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1