ръст-стимул

KR

24.05.07
19:24

да питам скачането на важе стимулира ли растежа.и ако не кои спортове го стимолират

24.05.07
19:29

Ами баскетбол и волейбол мисля че подпомага растежа на височина.Скачането на въже силно ме съмнява.Най-голяма роля играе гена !

Мнението беше редактирано от Ален Божинов на 24.05.07 19:30.

Според мен растежът на височина е въпрос на генетика (днк или както го наричат по-компетентните). Вероятно някои спортове в даден момент на развитието (основно в пубертета) биха спомогнали за още някой сантиметър отгоре, но не би могло да се приеме като правило или доказан метод.

25.05.07
10:56

Значи хипофизната жлеза произвежда хормони между които е и важния за растежа и успеха в бодибилдинга стоматотропен хормон (STH).STH регулира обмяната на белтъчините,мазнините и въглехидратите и заради това има силно анаболно действие.Той стимулира и усвояването на аминокиселините в мускулните клетки и натрупването на мускули- синтеза на протеин.STH регулира и растежа на скелета,изграждането на костите и хрущялите(чрез повишаване усвояването на калций от костната тъкан).Така че каквото и да пиеш и да тренираш баскетбол или волейбол ефекта ще е минимален +- 1 см.Гледай да избягваш простите въглехидрати най-вече сладкото, защото високото ниво на кръвна захар което се получава в резултат от консумирането им потиска отделянето на хормона на растежа.Обикновено дневно се продуцират от 1 до 4 милиграма STH.Като засилена секреция се наблюдава първоначално към 16 часа и след това между 23 и 4 часа.Има няколко начина за стимулирането му вечер 2-3 часа преди лягане избягвай всякакъв вид въглехидрати.Осигурявай си достатъчен за тебе сън(при всеки е различно).
ПП:По принцип по време на физическо натоварване хипофизата отделя по-големи количества самототропен хормон.

KR

27.05.07
09:01

значи дай ми какво да не ям и какво да ям.

KR

27.05.07
09:06

ако ми дадеш подробности как кога по колко пати на ден да ям и воъбще как мога да порасна максимално ше сам ти ного благодарен

27.05.07
09:37

Еми аз съм казал по -горе как може да се стимулира производството на STH.2-3 часа преди лягане не яж въглехидрати вместо сладкиш, макарони, картофи или нещо подобно яж орехи месо ,риба или салата.Ако тренираш рано сутрин на гладно можеш да се възползваш от от предимствата на естествената секреция на STH.Осигурявай си и достатъчно сън ,защото вечер между23 и 4 часа (както съм споменал горе) отделя най-много хормон на растежа...
ПП:Прости въглехидрати приемай само след тренировка за по-бързо възстановяване на гликогена в мускулите.

Мнението беше редактирано от The Prowler на 27.05.07 09:41.

KR

27.05.07
10:51

ама воъбще да не приемам прости въглехидрати или

KR

27.05.07
11:48

значи кашкавал сирене домати яйца мога да си ям.само сладкиши да не ям.и2-3 4аса преди да си легна не трябва да ям никакви въглехидрати

27.05.07
14:06

Добър сън. Яко баскет-100% ще дръпнеш от него, може и волей

Мнението беше редактирано от TEDKO на 27.05.07 18:06.

27.05.07
16:25

Мене ако питате, престанете да се тормозите с тоя ръст и приемете това което сте и започнете да се харесвате :) Вместо да се чудите как да добавите 2-3 сантиметра към ръста си, които и без това са без значение,  вземете прочетете из сайта как можете да ги добавите към обиколката на ръцете примерно :)

KR

27.05.07
19:48

на мен не ми е проблем да ги добава кам раката а искам да се издалжа

01.06.07
08:45

казано от kr1sto на 24.05.07, 19:24:

да питам скачането на важе стимулира ли растежа.и ако не кои спортове го стимолират

Всяка правилно извършвана физическа дейност стимулира растежа...

03.06.07
21:53

накарай някои да те полива може да има ефект ;) а сега сериозно както казаха по-горе всичко си е до гена . имам проятели който играят баскетбол почти всеки ден,а са по-ниски от мен(а аз самия не сам мн висок 175см) това за сладкото сиг е вярно но аз никога не съм се съобразявал какво и кога ям дори напротив наи-обичям ве4ер преди лягане да ям сладко и пак пораснах.така че всичко си е индивидуално , а и защо всички трябва да са високи по 2м ;)

Мнението беше редактирано от seth на 03.06.07 21:55.

04.06.07
03:39

ако качиш мускулна маса ще изглеждаш малко по висок,а иначе баскетбол друго няма какво!но не се сдухвай,

04.06.07
11:36

Зависи на колко години си ако си на 15-16 години натубалният бодибилдинг го стимулира и съм го чел и от личен опит знам също така малко или много спомага набирането.

04.06.07
17:09

Тука  е момента да попитам един вапрос  мноо хора сам питал  и различни работи  ми казаха : В  бодидилдинга  има ли упражнения  които пречат на растежа и те  набиват ??  ако има кои са ??

04.06.07
20:40

казано от ivo_the_monster на 04.06.07, 17:09:

Тука  е момента да попитам един вапрос  мноо хора сам питал  и различни работи  ми казаха : В  бодидилдинга  има ли упражнения  които пречат на растежа и те  набиват ??  ако има кои са ??

Вдигането с тежести над глава.

17.01.08
23:47

Попаднах на статия, която има връзка с темата, тъй като всяко нещо засягящо костната система има отношение и към растежа.  Тук с някои съкращения предавам съдържанието й.
„На каква възраст е гръбнакът ви? Оказва се, че докато вие сте в разцвета на силите си, той може вече да е сбръчкан старец.
Доказателство за този тревожен парадокс дава британското изследване сред най-елитните тенисисти на Острова. Учени от Кралската болница по ортопедия сканирали гръбнаците на 33-ма елитни тенисисти младежи, които тренират в Националния клуб по тенис. Никой от тийнейджърите не се оплаквал от болки в гърба. Това, което открили лекарите обаче, било пълен ужас. 28 от тийнейджърите, или около 85 процента от цялата група, имали сериозни проблеми с гръбнака – от кисти до фрактури. При двайсет и трима от тях било констатирано ранно заболяване на ставите. 13 имали дискова херния, други – свиване и изсушаване на дисковете, често срещащо се при 70-годишни хора, но много рядко явление при тийнейджъри.
Изследването показва една много тъжна истина – тези деца, каймакът на следващото поколение в британския тенис, имат гърбове, които са 60 години по-стари от самите тях, пише в. „Ню Йорк таймс”.
Оказва се, че усилените тренировки могат да бъдат вредни за младежите по време на растежа на организма.
Проблемите  с гърба не засягат само тенисистите тийнеджъри. Според различни изследвания поне една трета от всички футболисти състезатели, и 25% от гребците също  имат проблеми с гърба. Около 40%  от гмуркачите развиват различни болести на гръбнака, а повечето от колоездачите усещат постоянна болка в гърба, докато карат.
Най-голямо натоварване на гръбнака според класацията на учените се пада на нападателя в отбора по американски футбол. В момента, в който той се удря с цялата си тежест в опонента си, натоварването на гръбначния му стълб се равнява на близо 900 кг.
Какъв е изводът от цялото изследване върху натоварванията в спорта? Силата и постоянството в спорта могат да се окажат вредни за гърба, особенно за тийнейджърите, чийто гръбначен стълб е все още в процес на развитие .”

MO

17.01.08
19:18

нищо не можеш да направиш ще си си нисък сичко е ген  , поне като си нисък се възползвай от това защото ниските хора качват много по бързо и ще станеш здрав бързо :)

17.01.08
22:25

Първо - От баскетбола няма да се “издължиш” повече, отколкото генетично ти е заложено. Просто не виждам защо толкова много хора смятат, че има нещо специфично в този спорт, което да ги прави по-високи. Професионалните баскетболисти са високи, защото до професионално ниво достигат предимно хора, които вече имат дадености - ръстът е едно от тях.
Да отбележа - Мъгси Богс със сигурност е играл повече баскетбол от разните момчета, които “качили няколко санта с баскетче”.

Второ - Няма упражнение, което да те набие в земята и да си останеш 150 сантиметра висок. Ако използваните тежести не са крайно несъобразени, така че да докарат например контузия, то и на 15 години можеш да изпълняваш клек, военна преса, мъртва тяга, от което само ще спечелиш - увеличаване на мускулната сила, на костната плътност. Както с баскетбола, професионалните щангисти са ниски, защото този спорт дава предимство на тези, при които пътят, който изминава тежестта е по-малък.

Трето - Ако човек се концентрира върху начини, чрез физически комплекс, хранене и още каквото се сетите, за увеличаване на собствения си ръст, може би ще успее да постигне разлика от 1-2-3 сантиметра с генетично заложеното му. Друг въпрос е дали изобщо има смисъл и дали това време не може да се използва за нещо с десетократно по-добър ефект върху физиката и здравето.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1