04.06.07
17:44
Има две упражнения, които буквално ми бъркат в гъ** като ги правя и много се дразня защото не си обяснявам с нищо защо тези упражнения са ми толкова трудни. Става въпрос за горна лежанка и набирания (широк хват).
Когато правя за горна част на гърдите усещам, че повече ми се натоварват раменете и по-малко гърдите, и също така със супер малка тежест (30-35кг МАКС) издъхвам на 4-5 повторения. Пробвах всякак да нагласям лежанката, премествах седалката нагоре-надолу, но все тая.
А набиранията са ми просто трудни! Със 100 зора правя едно.
Внимавай какъв ти е градуса на полулега, ако е над 45 - удря повече раменете.
04.06.07
18:29
Прави с дъмбели.
04.06.07
18:29
Ако лежанката в залата ти е самоделка, твърде вероятно е да е неправилно изпълнена с прекалено голям наклон. В залата, където тренирам тука в София е точно такава и се налага да я повдигаме, та да смаляваме ъгъла. Обърни внимание и на това, дали изпълняваш правилно повторенията.
Колкото до набиранията - всички сме така в началото, с времето ще започнеш да ги правиш. Важното е да не се отказваш. Ако имаш фитнес партньор, помоли го да те повдига за краката като не можеш да се набереш докрай.
Значи за полулега ти казаха достатъчно ясно,колкото по-малък ъгъл толкова повече тренираш горната част на гърдите.Що се отнася до набирането,това упр органически не го понасям от години.Всички казват че е най-добро за разширяване на гърба,а и аз мисля така,но не го правя :red: Правя всичко друго с тежко и нещата са си добре.Правя едно упр.на смит машината ката заставам хоризонтално и се набирам.Действа ми отлично.Не слагам тежести,тъй като съм първо сам и няма кой ,а и съм си достатъчно тежък.Правя повечко серии 5-6-7 по 8-10 повторения и след това отивам на горен скрипец с тесен хват.Малко е повечко щото е по-лекичко,ама поне ми харесва повече от набирането.
04.06.07
19:56
Лежанката е на голям наколн тва ясно!! Набирането попринцип си е трудно макар че теглото и силата са от значение !!
казано от Baleto на 04.06.07, 17:44:
Има две упражнения, които буквално ми бъркат в гъ** като ги правя и много се дразня защото не си обяснявам с нищо защо тези упражнения са ми толкова трудни. Става въпрос за горна лежанка и набирания (широк хват).
Когато правя за горна част на гърдите усещам, че повече ми се натоварват раменете и по-малко гърдите, и също така със супер малка тежест (30-35кг МАКС) издъхвам на 4-5 повторения. Пробвах всякак да нагласям лежанката, премествах седалката нагоре-надолу, но все тая.
А набиранията са ми просто трудни! Със 100 зора правя едно.
За набиранията няма какво да коментирам и на мен са ми трудни, горна лежанка ако удряш повече рамената значи не си изпъчил гръдния кош - изпъчи го хубаво, краката да имат стабилна опора, ръцете да са перпендикулярни на тялото, трябва да се облягаш само с три опорни точки краката - гъза - и горната част на гърба всичко друго трябва да ти е изпъчено все едно си в гърч и вдигай тежеста казвам ВДИГАЙ а не я изхвърляй както правят много хора дори я удрят в гърдите, вдигай я хубаво така че мускулете на гърдите добре да контрахират да се усеща че работиш с тях.