Проблем с клека :(

04.06.07
13:40

Знам че  клека  е мноо по добро  упражанение  от лег пресата таи като натоварва  цялото тяло  ама  аз имам проблем!! Когато  клякам  петите ми  се  вдигат от земята  а  знам  че тва не  трябва  да става  и  може да  се  нараня сериозно!какво  да правя?? :-S

04.06.07
14:07

казано от ivo_the_monster на 04.06.07, 13:40:

Знам че  клека  е мноо по добро  упражанение  от лег пресата таи като натоварва  цялото тяло  ама  аз имам проблем!! Когато  клякам  петите ми  се  вдигат от земята  а  знам  че тва не  трябва  да става  и  може да  се  нараня сериозно!какво  да правя?? :-S

Ако трябва да си призная не знам. :long:

Свиква се. С времето ставаш по-гъвкав, а  вариант е и да си сложиш две малки дискчета под петите за да ги надигнеш малко. Като свикнеш спри да ги ползваш. Внимавай с равновесието и да - клекът е най-доброто упражнение за крака!

04.06.07
15:05

Не знам, дали има някаква цака...ама се свиква и по някое време се усещаш, че петите са приковани.

SH

04.06.07
15:30

Просто не си усвоил техниката на клека. Първо се научи да клякаш без щанга, после ще ти е лесно.Заставаш в профил към огледалото , заемаш правилна стойка и започваш бавно да клякаш.Основната ти цел е да държиш кръста изправен.Стараеш се да държиш подбедрицата вертикално на земята и колената ти да не отиват напред.Успееш ли да задържиш колената почти в първоначалната позиция(да не отиват много напред) и гърба изправен, петите ти няма да се отлепят.Клякаш до прав ъгъл между бедрата и подбедрицата или с други думи докато бедрата ти са хоризонтално със земята.
Като се научиш да го правиш без щанга,започни с малки тежести, докато свикнеш.Не е трудно ;)
Има и друг начин за усвояване на техниката на клека,още по-лесен.Но ти трябва топка от онези,големите (дето обикновено девойките ги ползват) .Ако има такава в залата ти и те интересува-напиши и аз ще ти напиша как става.
Успех.

П.П. Не се успокоявай с подложки под петите...Опитай да научиш правилната техника.

Мнението беше редактирано от Sharp на 04.06.07 18:51.

04.06.07
22:42

Дръж гърба по възможност по - изправен и гледай над хоризонта т.е погледа ти да е носочен леко нагоре не слагай по голяма тежест отколкото БЕЗПРОБЛЕМНО можеш повдигаш, не се навеждай напред това е в общи линии.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1