Корем

04.06.07
22:28

Здравейте!Имам малак проблем правя упражнения за корем но сякаш само в горната част корема спада и се образуват плочки докато в долната част си стои същото! Някой може ли да ми даде някакав съвет?

05.06.07
06:42

търпение! ще се покажат и долните

05.06.07
15:06

казано от FRANKO1 на 05.06.07, 06:42:

търпение! ще се покажат и долните

05.06.07
15:34

казано от FuTbOliSt4eTo на 04.06.07, 22:28:

Здравейте!Имам малак проблем правя упражнения за корем но сякаш само в горната част корема спада и се образуват плочки докато в долната част си стои същото! Някой може ли да ми даде някакав съвет?

Кажи какви упражнения правиш.

05.06.07
16:50

уф тоя корем мата си трака  :long:

Долната част на корема наистина по-трудно се оформя..  диета + тренировка+търпение  :coolsmirk:

05.06.07
18:58

След 3 дена стават 3 месеца от както почнах да тренирам корем и още не съм показал ни горни ни долни.Ама ши виим след още 3 ко ша стане :)

05.06.07
22:48

хех брат, ако нямаш огромна плоча, значи нещо не е наред със системата ти на тренировка... три месеца без ефект си е направо напразно блъскане...

06.06.07
16:19

Според мен коремните мускули могат да се покажат най-лесно ако бягаш сутрин на гладно около 45мин. Вземаш 2 грама Л-карнитин и най-добре  е да редуваш умерено темпо като отвреме на време правиш и по някой друг спринт.Разбира се диетата е много важна и последното ядене не трябва да е след 18:00 часа.Добре е да се вземат и аминокиселини с разклонена верига/ВСАА/тъй като при бягането освен мазнини се гори  и мускул.Ако не обичаш бягането пробвай с някакав друг вид аеробна дейност/напр. велоергометър/.Упражненията за корем не трябва да се правят всеки ден,а един ,най-много два пъти в седмицата.

06.06.07
17:29

Ако започна да бягам ще почна да слабея, а аз искам да кача още малко :) !

06.06.07
17:38

Долна част на корема еми вдигане на краката от наклон

18.06.07
11:42

Ще използвам темата , за да кажа и аз нещо. От 6 месеца правя коремни преси (сутрин и вечер - 2-3 серии по 30 повторения) , също така тичам постъпали (веднъж дневно за около 10-15 мин) , но невсеки ден. Например 4 дни тичам, петия - почивам, а коремните преси са всеки ден. Не пазвам определена програма. Нямам време да ходя на фитнес. Правя си упражненията вкъщи, тъй като няма кой да гледа малкия. От време на време скачам с въже, но от много ме болят костите на краката. Относно храненето ограничавам сладкото, пържените храни, донякъде и въглехидратите, като наблягам повече  на белтъците. Ям често плодове и пия много течности (сокове, вода, чай). Какво бихте ме посъветвали, за да отлабна по-бързо и да стегна корема. Не мога да спазвам определена диета, тъй като все още кърмя. Кажете ми дали е добре да правя всеки ден коремни преси или трябва да правя някаква почивка, а за тичането малко ли е 15 мин на ден по стъпали.

18.06.07
13:20

не съм голям спец но според мен е по добре да разредиш малко коремните преси през ден или два

18.06.07
14:43

Доколкото аз знам даже корем се прави 2-3 пъти седмично , защо незная точно но почти навсякаде така сам чел :) ! Аз земам на мама едно наилонено за готвене увивам го на корема и почвам да въртя на колелото :D ! Има ефект ! И вече долната и горната част са почти еднакви :) !

18.06.07
17:51

Zlatina, как последното ти хранене да е в 18:00, а да си лягаш в 23:00 примерно, да не говорим 24:00… Ти к’во ще правиш 5-6 часа без ядене..?

18.06.07
18:08

То звучи чак страшно това!

19.06.07
09:22

казано от Красимир! на 18.06.07, 17:51:

Zlatina, как последното ти хранене да е в 18:00, а да си лягаш в 23:00 примерно, да не говорим 24:00… Ти к’во ще правиш 5-6 часа без ядене..?

:-) По принцип така било правилно.Иначе последното ми ядене е към 20:30 тъй като тренирам от 19:00 и след тренировка не мога да не хапна. Миналото лято обаче вечерях към  18:30 .Свиква се.

19.06.07
19:22

казано от Стела на 18.06.07, 11:42:

Ще използвам темата , за да кажа и аз нещо. От 6 месеца правя коремни преси (сутрин и вечер - 2-3 серии по 30 повторения) , също така тичам постъпали (веднъж дневно за около 10-15 мин) , но невсеки ден. Например 4 дни тичам, петия - почивам, а коремните преси са всеки ден. Не пазвам определена програма. Нямам време да ходя на фитнес. Правя си упражненията вкъщи, тъй като няма кой да гледа малкия. От време на време скачам с въже, но от много ме болят костите на краката. Относно храненето ограничавам сладкото, пържените храни, донякъде и въглехидратите, като наблягам повече  на белтъците. Ям често плодове и пия много течности (сокове, вода, чай). Какво бихте ме посъветвали, за да отлабна по-бързо и да стегна корема. Не мога да спазвам определена диета, тъй като все още кърмя. Кажете ми дали е добре да правя всеки ден коремни преси или трябва да правя някаква почивка, а за тичането малко ли е 15 мин на ден по стъпали.

намали тренировките за корем - не е необходимо повече от 4 пъти седмично.ако ти е възможно, увеличи още движението. според мен засега не ти трябва да не ограничаваш храненето повече от това.не търси бързото сваляне, а качественото

19.06.07
19:50

Коремни преси - 4 пъти седмично, но колко серии  и по колко повторения? А тичането да бъде през ден :roll:  Относно свалянето на килограми - бях 64 кг и си поставих цел да стигна до 54 кг. Започнах да отслабвам по 1 кило на седмица. Сега съм 56 кг, обаче тия дни не се чувсвам много конфортно

20.06.07
08:54

zdr na vsi4ki fitnes maniaci. Kazvam se Georgi na 12 g.  trenirah karate 6 godini, a sega igraq tennis na kort. Ot karateto mi ostanaha mnogo muskuli. Na korema imam dosta. Oba4e imam edin problem: Imam tanak sloi mazninka i iskam da q mahna za da paknat i plo4kite. Ako znaete Kajete kvo da pravq 4e sega na moreto da se ne izlagam.
Петко К - прочети правилата като начало!

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.06.07 10:54.

20.06.07
11:29

http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=459681
http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=body_96ab

Две чудесни страници за тренировки за core.  Голяма част от упражненията можете да видите като клипчета в youtube.

NE

29.06.07
17:54

начи по въпроса с последното хранене- трябва да се яде на късно 2 часа преди лягане.Демек ако лягаш в 10 ядеш в 8,ако лягаш в 11.30 ядеш в 9.30 :).относно упражненията наи добре е да са през ден, за да може мускулите да починат и да не се пренатоварват. И наи-накрая по вапроса за горни и долни плочки- има 2 вида упражнения за корем - едните натоварват горните , а др долните . Специялно при стандартната коремна преса се натоварват поече горните.За мен наи-добрите упражнения са следните: (1) обратна коремна опреса, (2) изправяне до седеж, (3) руско извиване, (4) докосване прастите на краката, (5) модифициран V-седеж, както и повдигане на краката от вис.Перфектно се сачетават за една тренировка. Ако някой се интересува а не знае как се правят упражненията - да пише.Ще следя темата :)

04.07.07
20:16

няма да е зле да обясниш как се правят упражненията че някои от тях нищо не ми говорят

20.07.11
17:22

казано от FuTbOliSt4eTo на 18.06.07, 14:43:

Доколкото аз знам даже корем се прави 2-3 пъти седмично , защо незная точно но почти навсякаде така сам чел :) ! Аз земам на мама едно наилонено за готвене увивам го на корема и почвам да въртя на колелото :D ! Има ефект ! И вече долната и горната част са почти еднакви :) !

Горе доло, за колко време имаше ефект при теб, защото и аз почнах да се увивам с такъв наилон и почнах да тичам на един стадион  вече от една седмица  доста запарява с него, но ще вида занапред дали ще има ефект :)

20.07.11
17:49

казано от Ilqn Petrov на 20.07.11, 17:22:

казано от FuTbOliSt4eTo на 18.06.07, 14:43:

Горе доло, за колко време имаше ефект при теб, защото и аз почнах да се увивам с такъв наилон и почнах да тичам на един стадион  вече от една седмица  доста запарява с него, но ще вида занапред дали ще има ефект :)

С това фолио.. вече са го сготвили в печката... преди 3 години ..

21.07.11
02:46

казано от Стела на 18.06.07, 11:42:

Ям често плодове и пия много течности (сокове, вода, чай).

Ако соковете са от магазина, не забравяй,че съдържат захар. :) Знам,че донякъде 5гр. за 100 мл може да се пренебрегне, но кой се задоволява само с 100 мл?

Аз пък съм свикнал много по-малко от вас да ям :Д..По 2 филии хляб за ден съм ял...

27.08.11
14:22

Моля ви спрете да се мъчите с това фолио в тези жеги, напълно безсмислено е. Потенето не означава горене на мазнини. Аз се потя само като почна да си свързвам уредбата, ама горя ли?
Също така, към автора, ако чакаш да махнеш мазнините на корема само от коремни преси, няма да стане..

Мнението беше редактирано от Гордан на 27.08.11 14:29.

27.08.11
14:41

казано от neymorniq на 29.06.07, 17:54:

начи по въпроса с последното хранене- трябва да се яде на късно 2 часа преди лягане.Демек ако лягаш в 10 ядеш в 8,ако лягаш в 11.30 ядеш в 9.30 :).относно упражненията наи добре е да са през ден, за да може мускулите да починат и да не се пренатоварват. И наи-накрая по вапроса за горни и долни плочки- има 2 вида упражнения за корем - едните натоварват горните , а др долните . Специялно при стандартната коремна преса се натоварват поече горните.За мен наи-добрите упражнения са следните: (1) обратна коремна опреса, (2) изправяне до седеж, (3) руско извиване, (4) докосване прастите на краката, (5) модифициран V-седеж, както и повдигане на краката от вис.Перфектно се сачетават за една тренировка. Ако някой се интересува а не знае как се правят упражненията - да пише.Ще следя темата :)

Напълно съм съгласен  с “neymorniq”.И ще направя едно допълнение само:
Преди време четох че най-добър ефект при коремната преса се получава когато се тренира по следния начин:
Примерно упражнение: Коремна преса от изходно положение лег със сгъване на краката в коленете и докосване на гърдите
1 серия  45 сек. работа-5 сек почивка
2 серия  30сек работа-10 сек почивка
3 серия  45 сек. работа-5 сек почивка
4 серия  30 сек работа
....Тази пирамидка може да се прави на което и да е упражнение за корем, стига испълняващи да е в форма.
Лично аз съм го пробвал и съм много доволен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1