06.06.07
16:03
Казаха ми че като се стои прав много време вените зад коляното се разширяваат има ли нещо такова . Напирмер когато някой работи на място на което е всеки ден прав вените му след години се разширяват . Та въпроса ми е може ли от тренирането на прасеца ( тъй като усещат отзад зад коляното че много кръв се изпомпва ) да се разширят вените .
06.06.07
16:32
Трудно, но всичко е възможно... Един приятел има една на бедрото и незнае от к’во му е ... Повечето от времето му е прекарано на стола, а пък и краката не ги тренира..
06.06.07
17:17
Не може! Всъщност тренировките (особено кардиото) служат като превантивна мярка с/у такива състояния, стига, разбира се, да не се стига до травма. Тя може да даде подобни усложнения
Физическата работа помага на венозното кръвообръщение.Мускулите притискат дълбоките вени и изпомпват кръвта от тях.Но стоенето прав дълго време неподвижно е вредно.Всичко отива надолу в краката,постепенно съдовете се разширяват.
Нищо не разбирате. Аз имам разширен кръвоносен съд от щангистките ми години и съм ходил при бая хирурзи,като съм имал шанса да им задам въпроси. Всички ми казват, че физическата активност е добра за разширената вена на крака, но не е хубаво да се НАТОВАРВА С ГОЛЕМИ ТЕЖЕСТИ. Обяснява се с това, че най-честата причина за образуване на разширен кръвоносен съд е генетичната предразположеност (тоест, наследил си от родителите си ТЪНКИ СТЕНИ НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ, ПОДАТЛИВИ НА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ). Друга възможност е да си я получил от удар, контузия, но ме съмнява, щеше да си го усетил. Затова моят съвет е - тренирай клекове и пдообни натоварващи краката упражнения, но със сравнително малки тежести (аз лично правя клеци с не повече от 50 кг). Лечението може да бъде с инжекции, но то е много неефективно, както и с оперативна намеса, която обаче е доста сложна.
20.04.17
05:48
Операцията не помага миналата година ги махнах сега пак се показаха
Лично при мен, на 18 год възраст..или преди 11 год.. хах, как лети времето, ми направиха операция на дясното бедро, по цялата дължина , точно заради разширени вени. Спомням си тогава, че хирурга ми каза, че е наслдствено при мен. Каза, че тренировките са благоприятни, но все пак да внимавам с тежестта. В интерес на истината, минлото лято пак ми се появиха, пак на същия крак.. Вече не знам.. операция не искам пак.. Казаха ми, че има безкръвни методи..Ще видим.