Разширени вени

06.06.07
16:03

Казаха ми че като се стои прав много време вените зад коляното се разширяваат има ли нещо такова . Напирмер когато някой работи на място на което е всеки ден прав вените му след години се разширяват . Та въпроса ми е може ли от тренирането на прасеца ( тъй като усещат отзад зад коляното че много кръв се изпомпва ) да се разширят вените .

06.06.07
16:32

Трудно, но всичко е възможно... Един приятел има една на бедрото и незнае от к’во му е ... Повечето от времето му е прекарано на стола, а пък и краката не ги тренира..

Не може! Всъщност тренировките (особено кардиото) служат като превантивна мярка с/у такива състояния, стига, разбира се, да не се стига до травма. Тя може да даде подобни усложнения

06.06.07
19:56

Физическата работа помага на венозното кръвообръщение.Мускулите притискат дълбоките вени и изпомпват кръвта от тях.Но стоенето прав дълго време неподвижно е вредно.Всичко отива надолу в краката,постепенно съдовете се разширяват.

02.07.07
17:06

Нищо не разбирате. Аз имам разширен кръвоносен съд от щангистките ми години и съм ходил при бая хирурзи,като съм имал шанса да им задам въпроси. Всички ми казват, че физическата активност е добра за разширената вена на крака, но не е хубаво да се НАТОВАРВА С ГОЛЕМИ ТЕЖЕСТИ. Обяснява се с това, че най-честата причина за образуване на разширен кръвоносен съд е генетичната предразположеност (тоест, наследил си от родителите си ТЪНКИ СТЕНИ НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ, ПОДАТЛИВИ НА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ). Друга възможност е да си я получил от удар, контузия, но ме съмнява, щеше да си го усетил. Затова моят съвет е - тренирай клекове и пдообни натоварващи краката упражнения, но със сравнително малки тежести (аз лично правя клеци с не повече от 50 кг). Лечението може да бъде с инжекции, но то е много неефективно, както и с оперативна намеса, която обаче е доста сложна.

20.04.17
05:48

Операцията не помага миналата година ги махнах сега пак се показаха

20.04.17
10:12

Лично при мен, на 18 год възраст..или преди 11 год.. хах, как лети времето, ми направиха операция на дясното бедро, по цялата дължина , точно заради разширени вени. Спомням си тогава, че хирурга ми каза, че е наслдствено при мен. Каза, че тренировките са благоприятни, но все пак да внимавам с тежестта. В интерес на истината, минлото лято пак ми се появиха, пак на същия крак.. Вече не знам.. операция не искам пак.. Казаха ми, че има безкръвни методи..Ще видим.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1