01.06.07
13:19
Абе пичове имам доста голям проблем.
От месец или два започнах да ходя на фитнес. Чел съм единствено статийте в сайта.
Имам голямо желание да постопя малко мазнинки, и да кача мускулна маса, да придобия по-добро телосложение за моят ръст.
Малко размери за да попридобиете представа за мен:
Ръст - 187см.
Тегло - 77кг.
Рамена - 114см.
Гърди - 102см.
Коремче(мерен през пъпа) - 86см.
Бедро - 62см.
Прасец - 38см.
Предмишници - 27см.
Бицепс - 33-34см.
=> Бедрата и Коремът ми са омазнени, а на другите места съм си просто слабичък.
Започнах да ходя на финтес, като във Вторник тренирам гърди и бицепс, в Сряда - рамо и трицепс, а в петък - гръб и трапец.
Старал съм се винаги да изпълнявам бавно и точно упражненията без да се хвърлям към тежките килограми( дигам с такива килограми, с които мога да направя 8-10 повторения)
Правя по 3-4 упражнения за мускулна група, с по 4 серий от по 8-10 повторения.
Освен това правя кардио всеки пък като ходя във фитнеса (3 пъти седмично) от по 15-20 мин на Велоергометъра.
Проблемът ми е, че нито качвам мускулна маса, нито топя мазнини...
PS: Понеже нямам излишни пари не мога да си позволя никакви препарати за покачване на мускулна маса и за топене на мазнини...
Нищо не казваш за хранителния режим - предполагам, че проблемът е там.
За да постигнеш добри резултати ти трябват повече от 2 месеца, както и търпение, и постоянство.
01.06.07
14:10
За хранителния режим...
Общо взето нормално ядене, старая се след 15-16 часа да не ям пържени и сладки работи въобще, последното ми ядене е в 19:30-20:00.
Вечер преди да си легна, към 00:00 чувствам лек глад, обаче се старая да не ям след това...
Не се тъпча, и се старая да ям през 2-3 часа по малко...
PS: А и хляба съм го намалил до 2-3 филийки...
Ако искаш да натрупаш ММ и да стопиш мазнините изобщо трябва да спреш пърженото.Наблегни на въглехидратите сутрин и яж повече месо и салати.Прави си кардио винаги и ще спреш да се мазниш.Под въглехидрат имам предвид спагети,макарони,препечен хляб,а по обяд варен ориз или пък печени или варени картифи.
02.06.07
12:19
мерси за отговора, а за момента трябва ли да тренирам крака, защото на мен за момента ми се струват добре? :)
03.06.07
10:39
Никога не пренебрегвай краката, както и всички други ММ.
Може да промениш програмата си за трениране така :
Гърди; Трицепс
Гръб; Бицепс
Рамо; корем
Крака
Защото когато правиш гърди натоварваш и трицепса, а когато правиш гръб натоварваш бицепса. Иска се много постоянство, за да има резултати. Успех
07.06.07
16:09
Програмата дето даде Freedom e добра ама ако можеш да тренираш 3 пати предлага тая:
1. Гарди и бицепс
2.Граб и Трицпс
3.Крака и Рамо
КОРЕМ ПРАВИ И ТРИТЕ ДНИ ПОСЛЕДЕН!!!
Мнението беше редактирано от ivo_the_monster на 16.06.07 09:57.
не след обед ами въобще не поглеждай към сладкото ако ще ядеш въглехидрати то трябва да са само сложни ( картофи;ръжен хляб;макарони;овесениядки;млека) без сладки и то сутрин яж въглехидратите после минавай постепено на протеинови храни ( МЕСО , МЛЕКА , ЯЙЦА,СОЯ , ядки) соята е евтина и има много протеини от които 80% са висококачествен протеин но много се пърди от нея : ) орави 3-4 кардио тренировки НАД 25 минути относно тренировките за мм те не стопяват мазнини(според мен)
07.06.07
19:39
Според мен ако мнооооооо ама мноо ти се яде сладко хапваи по 1 лажица Мед!!
15.06.07
22:00
Мерси много на всички, вече две седмици съм на следния хранителен режим:
8:30 - 9:00 часа - 2 банички
12:00 - таратор + пилешка пържола със салата от зеле, или със гъбен сос и картофено пюре и 2 филийки хляб
15:00-15:30 - 1 кисело мляко(по-маслено) + 1 сандвич от тея в целуфан, или 1 баничка от бутер тесто, много сухи (блях)
17:30-18:00 - 1 кисело мляко(по-маслено)
20:30-21:00 - някаква салата + плочка сирене + 2 филийки хляб
засъжеление съм на работа от 9:30 до 17:30 и след това на фитнес и за това ми идва малко късно вечерята, а моята работа води до доста застоял начин на живот пред компютър...
а от както минах на програмата Гърди + Трицепс; Гръб + Бицепс; Рамо + Крака
нямам грам време за кардио
затова взех да се замислям, но не съм сигурен дали ще мога да се справя, ако почна всяка сутрин преди работа, примерно да ставам към 7:00 и да тичам по 30 мин...
сладко и пържено въобще не ям, газирано също...даже и от плодове се въздържам, защото съм чувал, че организмът третира фруктозата като мазнини, и нямало никакъв смисъл от кардио в този случай...
пия много вода ~3л. на ден може и малко повече да е ...
незнам как ми е хранителният режим, и дали е достатъчен да започна да свалям килограми, като същевременно качвам ММ
Мнението беше редактирано от Михаил Димов на 15.06.07 22:01.
16.06.07
07:24
Неееее ако ще сваляш мазнини не трябва да спираш плодовете !! просто ги яж по рано през деня !!
Мнението беше редактирано от ivo_the_monster на 16.06.07 07:24.
казано от LittleDevil на 15.06.07, 22:00:
Мерси много на всички, вече две седмици съм на следния хранителен режим:
8:30 - 9:00 часа - 2 банички
12:00 - таратор + пилешка пържола със салата от зеле, или със гъбен сос и картофено пюре и 2 филийки хляб
15:00-15:30 - 1 кисело мляко(по-маслено) + 1 сандвич от тея в целуфан, или 1 баничка от бутер тесто, много сухи (блях)
17:30-18:00 - 1 кисело мляко(по-маслено)
20:30-21:00 - някаква салата + плочка сирене + 2 филийки хляб
С това мазнини няма да свалиш, даже може да качиш. Супер смешно е да не ядеш плодове, а менюто ти да се състои от банички, бутерки и хляб. Значи, за банички и хляб е по - добре да забравиш, ако ще сваляш мазнини. Може 1-2 филийки бонус сутринта и това е.
Удебелил съм ти това, което може да остане, другото няма място там. Замести го с месо, ядки, яйца.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.06.07 09:48.
16.06.07
09:52
Мое ядеш и спагети в малки количества щтото се водат сложни ваглехидрати!!
16.06.07
11:03
Благодаря за отговорите и на 2ма ви.
Но пак имам въпрос :)
Попринцип си ходя слабичък от малък, независимо колко съм ял, винаги съм си поддържал килограмите, без тренировки...а аз винаги ядох каквото си поискам по-много и когато си поискам...
Преди около 5 години започнах да пия много вода, от порядъка на 4-5 литра на денонощие. Буквално ставах нощем по 5-6 пъти за да пия вода.
Преди някъде 3 години, родителите ми започнаха да се притесняват и ме приеха в болница за 2 седмици за изследвания за вероятна диагноза “Безвкусен диабет”. Тогава бях приблизително 67-68кг. За щастие се оказа, че съм напълно здрав и не се разбра защо е било всичко, но както и да е ... След като излязох от болницата, бях станал 82кг(за 2 седмици). Бях станал доста пухкав. След няколко месеца, без кардио и продължавайки да си ям, каквото, колкото и когато си поискам - станах 78кг, който поддържам и до ден днешен...Което ме навежда на мисълта, че може би не е чак толкова важно дали приемам 100kcal повече или по-малко на ден, и че според мен трябва да наблегна на кардио тренирвките.
Та въпросът ми е, може ли наистина да е така или просто си въобразявам, и съм тръгнал в грешна посока?
ПС: Освен това, от както ходя на фитнес от около 3 месеца, правех кардио от по 20мин на велоергометъра, 3 пъти в седмицата, скоро си измерих областа на корема и се оказа, че съм свалил 6см.; като сутрин редовно си закусвах с филийки с течен шоколад, и единственото нещо, което бях променил беше, че вечерях по рано към 7:30 - 8:00 и вечер към 23:00-24:00 ядях по 1 кисело мляко в случаите на зверски глад...
Мнението беше редактирано от Михаил Димов на 16.06.07 11:09.
16.06.07
11:51
Нз ти кво искаш да си варнеш килата или да напраиш далбока и добра преса?? за второто ще тябва и малко хранителни навици!!