08.06.07
18:30
от къде да знам колко кила да почна да вдигам при “повдигане на щанга от лег ” напирмер , дадено е само повторения и серии , но като отида колко да сложа ?!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:33.
08.06.07
18:48
Koлко килограма си и на колко години си? По принцип за всички е различно, ама първата ти серия мисля, че може да е 40% от личните ти кг :)
верно бе :) забравих , висок съм 170-175(не съм сигурен колко точно) тежа 61-2кг
Почваш само с лоста, с по - малко няма как. Правиш сериите и повторения (с перфектна техника), и ако са ти леки, следващия път слагаш още тежести, и така стигаш до едно ниво, при което зададените серии и повторения да са ти трудни. Това ще е моментната ти работна тежест. Тя разбира се трябва да се увеличава с времето.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.06.07 19:06.
ми мисля че само с лоста ще ми е лекичко така че мисля да пробам +10кила и под следващ път какво да разбирам следващата серия или следващия ден на тренировка на това упражнение ?
08.06.07
19:25
Значи зависи има два вида лостове поне в залата, в която тренирам... единия е 10 кг, другия е 20 кг :) Пробвай така, ако правиш три серии, първата с 30, втора с 35 и трета с 40 :) Ти сам ще го почувстваш, ако ти е идеално и го правиш чисто, вече следващата тренировка за гърди сам ще си преценяш :) Важна е пирамидата, качваш килограми, а правиш по малко повторения с всяка следващата серия :)
08.06.07
20:31
Ти сам трябва да определиш тежестите.
Правиш с лоста, ако ти е лек качваш 5 килограма и т.н. докато усетиш че ти е трудно тогава спираш да товариш трябва да можеш с тази тежест да можеш да направиш коректно поне 6 повторения.