Мускулна треска?

08.06.07
13:44

Здравейте! Искам да попитам дали е нормално да тренирам веднъж седмично за гърди и след абсолютно всеки път на другия ден да получавам мускулна треска (болезнено е)? Не мисля, че тренировката ми е твърде тежка... даже се съмнявам да не би да е твърде лека и от предостатъчния период на почивка, да се получава така...

Благодаря предварително за отговорите!

08.06.07
14:34

еми може би ако кажеш какво правиш за гърди някой ще може да ти отговори...

08.06.07
14:58

При мен е същото. :)
Не правя по много уж - 3 упражнения в по три серии и рядко над 6 повторения.  Напоследък започвам, може би съм попривикнал и не е толкова зле, но иначе с месеци съм получавал мноооого яка МТ точно след тренировка за гърди.
:smirk:

08.06.07
17:36

Нормално е.Щом имаш мускулна треска значи тренираш правилно!Липсата на такава означава 4е тялото ти е привикнало  към тези упражнения и трябва или да се сменят, или да се увеличи тежестта.

08.06.07
20:09

НЕ Е така  Златина!!  Нормално е да  се получава  мусколна  треска  при парвата  тренировка или когато претренираш!!А  самата мусколна треска  говори  за претрениране  тоест не  се  вастанова мускола таи като не  можеш да  му дадеш необходимото!!!

09.06.07
09:45

Цитат:
Едно изследване твърди, че мускулната треска не е предизвикана от болката в повредената мускулна тъкан, а се дължи на подсилващ процес. Мускулът реагира на тренировката, като се подсилва до степен, по-висока от предишната чрез изграждане на нови сегменти в мускулната тъкан. Този процес на подсилване кара клетките да нарастват и да упражняват натиск върху околните нерви и артерии, причинявайки мускулна треска.

09.06.07
09:50

Да  тва  е така  ама  сам сигурен че не моЖеш да  дадеш на мускола  за  да се  вастанови  и да нарастне!! Тои  ще стане по силен  ама няма  да  порасне !!

09.06.07
10:38

казано от ivo_the_monster на 09.06.07, 09:50:

Да  тва  е така  ама  сам сигурен че не моЖеш да  дадеш на мускола  за  да се  вастанови  и да нарастне!! Тои  ще стане по силен  ама няма  да  порасне !!

А за какво ти е ‘пораснал’ мускул, чиято сила е  непроменена?
Освен това, едното е с последващ резултат от другото. При правилно хранене, нарастване на силата и естествено подходящи тренировки, няма начин да не нарастне и количеството мускулна маса.
Докато виж, обратното е доста съмнително - силата спада, мускулната маса се увеличава... %-P
При претрениране, независимо дали заради прекалено тежка тренировка или просто недостатъчно възстановяване, не вярвам да се получи увеличение в силата.
За мен, двете подчертани думички са несъвместими.

Тои  ще стане по силен  ама няма  да  порасне !!

Ако говорим за функционална хипертрофия, според мен си на грешен път. Ще нарастне, но толкова колкото е нужно.

Ако греша, поправете ме. :)

Иначе си прав, продължителната мускулна треска, говори за недобро възстановяване. Дали заради прекалено тежки тренировки или недостатъчна почивка и хранене, но ако имаш 3дневна МТ, нещо не е като хората.
Но май, не става въпрос за нещо подобно.:)

Мнението беше редактирано от 6th на 09.06.07 10:40.

09.06.07
11:14

И значи ако си успял да вазстановиш мускула с необходимите му хранителни вещества след тренировка няма да имаш мускулна треска така ли?

09.06.07
11:53

Не, зависи от човека, но аз почти винаги имам лека мускулна треска на другия ден на групите, които съм тренирал.
Лека, не болезнена.Мен даже ме кефи :D

09.06.07
12:24

Аз също сам така. :) От две години и половина редовно ходя на фитнес и на следващия ден имам мускулна треска /приятна/.Не мисля 4е това означава 4е сам претренирала,както по логиката на ivo_the_monster излиза.

Мнението беше редактирано от Zlatina на 09.06.07 12:26.

09.06.07
12:26

казано от Zlatina на 09.06.07, 12:24:

.Не мисля 4е това означава 4е сам претренирала.

По никакъв начин ;)

09.06.07
14:25

казано от Zlatina на 09.06.07, 12:24:

Аз също сам така. :) От две години и половина редовно ходя на фитнес и на следващия ден имам мускулна треска /приятна/.Не мисля 4е това означава 4е сам претренирала,както по логиката на ivo_the_monster излиза.

Да, и аз съм така. Исках да спомена просто, че се усеща. А за гърди правя само флайс- 3x8

09.06.07
14:27

казано от Zlatina на 08.06.07, 17:36:

Нормално е.Щом имаш мускулна треска значи тренираш правилно!Липсата на такава означава 4е тялото ти е привикнало  към тези упражнения и трябва или да се сменят, или да се увеличи тежестта.

Напълно вярно, леката мускулна треска е знак че си разчупил границите на тялото си т.е. че си прогресирал.Нека изясня нещо ако нямаш мускулна треска означава че просто правиш това което вече си направил и тялото не е предизвикано да се развива и така тъпчеш на едно място.

09.06.07
20:18

Не  ве  ако  имаш мусколна  треска  и не  дадеш  необходимите  протеини  за  вастановиаване и не  расте  мускола!! ти просто не  усещаш че си претренирала  !! има си  признаци!!  тука  маи в  саита ги има !!
за  леката мусколна треска нз  ама  аз под  мусколна треска например на краката аз разбирам едвам да  ходя !!Пича  дето е почнал  темата  казва “мускулна треска (болезнено е)” !! Значи  става  дума за  НЕприатна мусколна треска !!
Петко К - не пускай поредни постове.

Мнението беше редактирано от Петко К на 09.06.07 21:13.

10.06.07
00:39

казано от ivo_the_monster на 09.06.07, 20:18:

Не  ве  ако  имаш мусколна  треска  и не  дадеш  необходимите  протеини  за  вастановиаване и не  расте  мускола!! ти просто не  усещаш че си претренирала  !! има си  признаци!!  тука  маи в  саита ги има !!
за  леката мусколна треска нз  ама  аз под  мусколна треска например на краката аз разбирам едвам да  ходя !!Пича  дето е почнал  темата  казва “мускулна треска (болезнено е)” !! Значи  става  дума за  НЕприатна мусколна треска !!
Петко К - не пускай поредни постове.

Ти им даваш необходимите протеини и така прогресираш.

10.06.07
08:26

И аз след добра тренировка за дадена група имам лека и приятна мускулна треска и знам,че е добре,но за болезнена не мога да кажа,най-вероятно наистина не може да се възстанови добре за това е.

10.06.07
10:14

Да  де  ама  зависи  с  колко протеини  разполагаш  под  формата на храна и дали  пиеш некви  хранителни  добавки !!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1