Гърди, изоставаща група...

09.06.07
19:15

Здравейте, навярно ви е писнало от такива теми, и моята навярно няма да ви се понрави.Ето и моят проблем.Тренирам от пет месеца, гърдите никога не са ми вървяли, смятам, че за това време можеха много по-добре да се развият.Сравнение с ръцете ми и другите групи те са леко казано зле.Това е програмата с която ги тренирам:
Лег с щанга -  4/8

<()>

Полулег с щанга - 4/8
Полулег с дъмбел - 3/8

<(редувам ги на една тренировка)>

Лег с щанга - 4/8
Флайс от лег с дъмбел - 3/8

<()>

Флайс от полулег с дъмбел - 3/8
Кофички - 3/8

<()>

Кофички - 3/8

След това правя упражнения за предно рамо, и едно за странично.
Отскоро са така “разширени” тренировките.И с това редуване, отскоро някъде от около 3 месеца.Преди това тренирах на:
Лег с щанга - 4/8
Полулег с щанга - 4/8
Полулег с дъмбел - 4/8
Кофички - 4/8
Мусколна треска получавам след всяка тренировка за гърди, отскоро тя е по-лека(мусколната треска).
Много късно осазнах, че тренировката за гърди не става за начинаещ.

EDIT:Интервала който бях оставил явно не е излязал, имах предвид че редувам на една тренировка тия упражнения отгоре.Съжелявам, че не се изразих правилно.Въпросът беше къде бъркам :) Мисля да послушам vampire66heart, защото и аз предполагам, че като се изсиля последната серия с много кг.( който не мога ги дигна чисто и сам нужните повторения) само бъркам.Ще заложа повече на правилния и чист начин, без мега килата( тия дето ми заемат 95-100 от капацитета).Благодаря ви за отговорите. :) :) :)

Темата беше редактирана от Shinoda на 10.06.07 13:40.

10.06.07
00:41

Интересно изказване... :) въпрос имаш ли ?

Аз тренирам по същата програма самоче имам и 3х8 корсоувър като последно но аз тренирам от 3 години.Така че ти препоръчвам да правиш така:
Лег с щанга - 12,10,8,сваляш с 20% и правиш до отказ.
Полулег с щанга-4х8
Флайс-4х8-10-Както си избереш-от хоризонтален за средна,полулег за горна и обратен за долна.Не взимай тежки кила.Стреми се да го правиш контролирано и не мърдай лактите.Свити на 10 градус и тва е.Другото което е много важно е да изпъваш ръцете максимално на доло.Трябва да усетиш как гърдите се разстягат и все едно ще се скъсат.

10.06.07
10:57

Според мене  ти трябва  упранение  за растягане  например  флаис  !!

10.06.07
12:51

Не знам,но на мен ми се струва,че имаш доста упражнения за гърдите и претренираш.Аз правя по три упражнения и повечето правят максимум 4,а ти гледам доста си сложил и някой се дублират.Ако ти изостават гърдите не значи,че трябва да увеличаваш упражненията.Прави по три,слагай гърдите като първа тренировка в седмицата и ще трябва да ти тръгнат.

10.06.07
13:50

Аз правя само изтласкане на лост от лег и полу лег.Засега съм доволен но мисля да включа и още 1 упражнение.Препорачайте ми нещо

10.06.07
14:29

Ами сложи и флаис от лег, полулег или от обратен наклон в зависимост на коя част от гърдите искаш да наблегнеш.

10.06.07
15:16

повече от 4 упражнения за  гарди не  прави  аз  даже правя  3 и пак са ми  добре !  Сичко  опира  до  организам  мноо  е  индивидуално!!

10.06.07
15:21

За 5 месеца стаж - 3 упражнения с по 3 серии са предостатъчни за една добра тренировка. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 10.06.07 18:05.

10.06.07
17:39

АКо искаш пробвай така няколко месеца:
1.Полулег с щанга
2.полулег с дъмбели
3.лег с щанга
4.флайс или пек-дек-ти си реши.
Аз поне така тренирам има доста добър резултат.Обаче и си е до ген.На мен това ми е най-добре развитата ми група. : ) Успех.

10.06.07
17:56

Според мен трябва да са ти повече с дъмбели упръжненията щом ти изостават гърдите.Аз досега правех с тази програма за маса и имаше доста добър резултат,но понеже чистя сега  я смених.Ето я програмата ми маса:
преси от полулег 4x10,8,8,6+дроп серия
преси от лег 4x10,8,86+дроп серия
флайс от лег 3x12,10,8+дроп серия
Това е ми беше програмата.Понякога правех и 4то урпъжнение кросовър или пек-дек.

10.06.07
19:40

Не  мога да  разбера  що за  долната  част не праите кофи??  аз  права  даже и тежести си  слагам между  краката  и ми е супер !!

10.06.07
20:06

Даам кофите е много добро упражнение стига да се изпълнява правилно,то е за гърдите като съвкупност горна,долна и средна част!Та и на мен гърдите както се вижда от аватара не са ми най-развитата част от тялото,макар че ги права доста усилено,но всеки билдър си има една изоставаща част.Така,че прави си упражненията и чакай резултати,то не става от днес за утре ;)

11.06.07
00:21

казано от qvkata на 10.06.07, 13:50:

Аз правя само изтласкане на лост от лег и полу лег.Засега съм доволен но мисля да включа и още 1 упражнение.Препорачайте ми нещо

Сложи и обратен лег с щанга, упражненията за изтласкване са най - важни за гърдите.

11.06.07
09:56

Защо  да  вакарва  още некво  упрайнение  с  лост??? трябва  му  нещо  за  растягане - Флаис  !!!

И аз съм на мнение че флаис трябва.Чел съм че разтягащите упражнения стимулират изграждането на нови мускулни влъкна.Как точно незнам!!!

11.06.07
15:20

Я някой да пусне от онея клипчета упражнението което се изпалнява с флайс

11.06.07
15:25

Ето  ти  линк  http://www.vbox7.com/play:a78bef41

11.06.07
16:06

дам, флайсът е добре, като цяло мога да те посъветвам малко да наблегнеш на дъмбелите...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1