11.06.07
06:57
искам да попитам чувал съм че тия двете не трябва да се правят когато се качва ММ и искам ад знам дали наистина не трябва и за какво са точно тия двете упр за коя част на бицепса и каква форма придава на ръката(защото формата ми е проблем).още искам да попитам как да усетя че добре съм тренирал примерно първите 2 упр за бицепс и първите две за трицепс минават почти без да се изморя и имам чувството че нщо не правя но след това направо издъхвам след като направя и другите 2 трябва ли така да става?
11.06.07
07:19
Прочете ли:
http://www.bb-team.org/exercise/1199
http://www.bb-team.org/exercise/1178
11.06.07
07:39
казано от Димитър Михайлов на 11.06.07, 07:19:
Прочете ли:
http://www.bb-team.org/exercise/1199
http://www.bb-team.org/exercise/1178
благодаря но не ми стана ясно значи за концентричното само като стегна ли ръката ми изглежда по голяма или има ефект и като ми е отпусната?И още не ми се изясни трябва ли да се прави по време на ММ като правя защото пише че е за оформяне а не за мусколна маса и дали ще ми навреди?
11.06.07
09:09
Нищо неможе да ти навреди :) Просто едни са с оформящ характер, други са масивни :) Първо пускаш упражненията за маса, за релеф са после :)
11.06.07
10:37
казано от Красимир! на 11.06.07, 09:09:
Нищо неможе да ти навреди :) Просто едни са с оформящ характер, други са масивни :) Първо пускаш упражненията за маса, за релеф са после :)
И нищо не става! Не знам някой шампион да тренира едновременно за маса ирелеф(има изключения на препарати и лекарства като Анавара които ги съчетават двете). Или тренираш за маса или за релеф(което се явява оправдание за слабите и мързеливите - “Аз не тренирам за маса а за релеф” а прасеца му е 34 и вратлето 40)
Lounge Lizard - а оправданието на дебелите е, че винаги тренират за маса, нали. ;-P
казано от Петко К на 11.06.07, 11:05:
Стига с тия тренировки и упражнения за релеф! Няма такива.
Е ти ме фърли в оркестъра !
казано от FantarE на 11.06.07, 11:25:
казано от Петко К на 11.06.07, 11:05:
Стига с тия тренировки и упражнения за релеф! Няма такива.
Е ти ме фърли в оркестъра !
прав е..нищо ненормално не каза, че да се учудваш. ;-)
11.06.07
14:47
G33K, що да е прав... Я кажи?
Как ще да няма упражнения за маса и за релеф... Значи пек-дека и лежанката ще ги сложите под общ знаменател... Напротив, може да не са ТОЧНО за маса или релеф, но са с масивен или орелефяващ характер!
Lounge Lizard, не си ме разбрал братле :) Не съм казал, че трябва да има упражнение и за маса и за релеф :) Избираш си едните :) Ама просто, ако правиш някое което е за маса, а правиш релеф, пускаш т’ва което е главно за маса :) Поразчети се малко из сайта!
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 11.06.07 14:48.
казано от Красимир! на 11.06.07, 14:47:
G33K, що да е прав... Я кажи?
Как ще да няма упражнения за маса и за релеф... Значи пек-дека и лежанката ще ги сложите под общ знаменател... Напротив, може да не са ТОЧНО за маса или релеф, но са с масивен или орелефяващ характер!
Лежанката е многоставно (базово), а пек - дека е изолиращо (едноставно). Едното има по - общ характер, натоварвайки много групи наведнъж и позволявайки работа с големи тежести, другото изолира само гърдите и хвърля повече стрес конкретно върху тях. И двете могат да се ползват както за маса, така и когато търсите релеф. Релефа зависи от диетата, няма конкретни упражнения, които да ви орелефят.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.06.07 15:12.
11.06.07
18:47
Така си е. Ако целиш орефляване правиш по 1 базово упражнение като лега и още 2-3 изолиращи като пек дека.
11.06.07
18:56
Т’ва имах на предвид с предните си постове :)
emi i az съм бил с такова впечатление за упражнения за със свободни тежести и упр. на машина при орелефяване се прибавят упр. на машина към програмата
Е тука повечето са прави,но не са се изразили правилно под “за маса”-”базово” са имали предвид и под “за релеф”-”изолиращо”.Иначе аз така знам,че трябва да се правят в една тренировка както базови така и изолиращо.Аз правя лично две базови и едно изолиращо.Освен това именно в сайта е посочено,че скотовото става както за натрупване на маса, така и за оформяне,така,че може и скотово и концентрично да правиш като преди това правиш бицепсово сгъване с щанга или с дъмпели.
12.06.07
06:14
казано от kirios на 12.06.07, 05:07:
Е тука повечето са прави,но не са се изразили правилно под “за маса”-”базово” са имали предвид и под “за релеф”-”изолиращо”.Иначе аз така знам,че трябва да се правят в една тренировка както базови така и изолиращо.Аз правя лично две базови и едно изолиращо.Освен това именно в сайта е посочено,че скотовото става както за натрупване на маса, така и за оформяне,така,че може и скотово и концентрично да правиш като преди това правиш бицепсово сгъване с щанга или с дъмпели.
плс кажи ми примерно за бицепс кое е базово и кое изолиращо и за трицепс също плс ако знаеш
12.06.07
07:27
За бицепс базово е Бицепсово сгъване с щанга, изолиращо е примерно Концентрично сгъване :)
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 12.06.07 20:29.
12.06.07
15:03
Много хора от форума може да не са съгласни с мен, но най-доброто базово упражнение за бицепс е набирането с тесен подхват. При мен то натоварва супер яко бицепса(съвсем малко, почти изобщо гърба) и е с минимален риск от някаква травма. Ползвам го като първо упражнение в програмата си за бицепс, а след това сгъването с щанга и скотовото.
казано от hhhh на 12.06.07, 06:14:
казано от kirios на 12.06.07, 05:07:
плс кажи ми примерно за бицепс кое е базово и кое изолиращо и за трицепс също плс ако знаеш
Аз съм посочил това цветното са базови за бицепс.За трицепс базови се водят изтласкване на щанга с тесен хват и френското.Лично аз правя бицеп така: 1.бицепсово сгъване с щанга,като го сменям от време на време с бицепсово сгъване с дъмпели.2.Скотово доста често,като понякога го сменям с хамър и накрая концентрично или на машина.Трицепс:1.изтласкване на щанга с тесен хват.2.френско,3.кик-бек или на скрипец.
Това е надявам се да съм ти помогнал аз съм ги гледал от сайта тези упражнения.Вземи почети там малко и си избери.
19.06.07
11:03
Абе не сам сагласен за набирането с тесен хват !! тва е едно от упражненията дето никои които разбира не го прави !! то е ясну що - мноо хора като го прават и си мурдат тялото ; неразгуват докраи ;а и не се натоварва бицепса като при скотовото !! има набирания само с широк хват за граб!!