Много съм зле

05.06.07
22:12

Здравейте!
Казвам се Иво. На 17 години съм. Висок съм 180 см. и тежа 70 кг. Не мога да определя точно стажа си в залата. Почвам-спирам,почвам-спирам и така. Спиранията ми се дължаха на травми. Сега уж вече всичко е наред. Тренирам по следната програма:

1-ви ден :
Гърди - полулег,лег,флайс
Рамо - повдигане на дъмбели встрани (прав),повдигане на щанга зад врат,повдигане на дъмбели назад от полулег.

2-ри ден:
Трицепс - скрипец с въже,скрипец с прав лост,повдигане от лег с тесен хват.
Бицепс - прав с права щанга,скотово,концентрирано
Предмишница - с прав лост

3-ти ден:
Почивка

4-ти ден:
Кардио упражнения

5-ти ден:
Гръб - набиране на лост зад врат,дърпане седнал от скрипец,мечка
Трапец

6-ти и 7-ми ден:
Почивка

И сега да си дойда на мисълта. Тренирам по тази програма. Чувствам се добре. В смисал усещам идеално натоварване на мускулите. Усещам ги как работят. Проблема ми е във втория ден. По време на тренировката е супер,страхотно натоварване,но след около 2 часа все едно че не съм тренирал. Гърба, трапеца, гърдите и раменете ми държат мускулна треска през целия следващ ден, но ръцете... Нормални ли е това? Според мен ако съм тренирал добре ръцете трябва и те да имат мускулна треска. На какво се дължи това? И ако може да ми дадете някаква по-добра програма за ръцете, ако това не е нормално.
Благодаря предварително!

05.06.07
22:36

казано от Barovski на 05.06.07, 22:12:

Здравейте!
Казвам се Иво. На 17 години съм. Висок съм 180 см. и тежа 70 кг. Не мога да определя точно стажа си в залата. Почвам-спирам,почвам-спирам и така. Спиранията ми се дължаха на травми. Сега уж вече всичко е наред. Тренирам по следната програма:

1-ви ден :
Гърди - полулег,лег,флайс
Рамо - повдигане на дъмбели встрани (прав),повдигане на щанга зад врат,повдигане на дъмбели назад от полулег.

2-ри ден:
Трицепс - скрипец с въже,скрипец с прав лост,повдигане от лег с тесен хват.
Бицепс - прав с права щанга,скотово,концентрирано

3-ти ден:
Почивка

4-ти ден:
Кардио упражнения

5-ти ден:
Гръб - набиране на лост зад врат,дърпане седнал от скрипец,мечка
Трапец

6-ти и 7-ми ден:
Почивка

И сега да си дойда на мисълта. Тренирам по тази програма. Чувствам се добре. В смисал усещам идеално натоварване на мускулите. Усещам ги как работят. Проблема ми е във втория ден. По време на тренировката е супер,страхотно натоварване,но след около 2 часа все едно че не съм тренирал. Гърба, трапеца, гърдите и раменете ми държат мускулна треска през целия следващ ден, но ръцете... Нормални ли е това? Според мен ако съм тренирал добре ръцете трябва и те да имат мускулна треска. На какво се дължи това? И ако може да ми дадете някаква по-добра програма за ръцете, ако това не е нормално.
Благодаря предварително!

Първо не виждам крака - сериозна грешка, второ махни единия скрипец за трицепса и го замени с френско разгъване от лег, замени и концентричното сгъване эа бицепса - това не ти трябва изобщо то е за оформяне на големи бицепси с него маса не се прави и го замени с обикновено сгъване седнал.Трето бицепса и трицепса са малки мускулни групи и при неправилно трениране не се удрят тъй като лесно включваш големите мускулни групи като помощни и те поемат натоварването и ти си губиш времето така че заучи техниката перфектно не люлей тялото не изхвърляй бързо тежеста прави го бавно и контролирано и си на прав път.

SK

06.06.07
08:25

опитай така...
1-ви ден :
Гърди - полулег,лег,флайс ( щом правиш като 1-во полулег значи искаш добри резултати в горната част на гурдите за това ти препоручвам  и флайса да е на полулег)
Рамо - повдигане на щанга пред брада,повдигане на дъмбели встрани (прав),повдигане на дъмбели назад (седнал)

2-ри ден:
Трицепс - повдигане от лег с тесен хват,френско разгъване, разгъване на въжета
Бицепс - прав с права щанга,чуково сгъване,концентрирано

5-ти ден:
Гръб - набиране на лост до брада,дърпане седнал от скрипец,мечка ( набиране зад врат - ГРУБА ГРЕШКА ВОДЕЩА ДО КУП КОНТУЗИЙ. БОЛКИ В СТАВИТЕ И Т.Н.)
Трапец

*Значи като цяло това което направих е нещо като “праилна насока” за трениране ( по твоята програма ), но по мое лично мнение като цяло тази програма е адски абсурдна!

*Ако желаеш нещо качествено Skype : yanik_net
(Имай навпредвид, че не е безплатно, но не излиза скъпо :] )

06.06.07
10:26

вярно е че трябва да научиш точното изпълнение на всяко упр за целта направи малко повторения с по-леки тежести да видиш как действат пък пак си качи килограмите

06.06.07
11:20

Значи аз упражненията си ги правя изчистено. В смисал правя ги точно. Проблема ми е в програмата - не мога да я налучкам.

10.06.07
11:05

В треноровката за  гарди няма упражнение  за  долна част  !!  Тва  е  сериозна  грешка !! прави  гардите  1. лек 2. флаис от полулек  3.Кофи(ако  са ти леки  с  тежецт между  краката)

12.06.07
12:01

Имам проблем с кофичките. Много ме болят ставите от тях и затова не ги правя, а не знам друго упражнение за долна част.

12.06.07
12:32

Загряваш  ли хубвао ?? нз  за  прав  пат  чувам за  такав проблем !!  може да праит  кросоувер

12.06.07
14:24

и мен ме боляха костите дето са точно под самите гърди ( нз как се казват : ) )  ама с малко практика се оправих  програмата ти за гърди си е перфектна
прави френско ако можеш при трицепса  тоя скрипец и повече за релеф

13.06.07
11:19

Значи тя болката ми е ж лявата раменна става. Аз си го направих нещо тва рамо още преди година и нещо. Обръщах и нещо ми се преплъзна щангата... Иначе попромених жече програмата изцяло.

13.06.07
11:47

Саветвам те да ходиш на лекар за  рамото  !!  тази  болка не  трябва да  се  подценява!!!

13.06.07
12:16

Абе аз ходих. Доктора ми вика “Ти сега растеш,нормално е да те болят ставите.”. И аз там му обяснявам като на малоумен,че е претоварено рамото и затова ме боли.Изписва ми там някви мазила,на нагревки ходих,рехабилитации някви,ама ефект-нулев. То аз го усещам само когато тръгна да правя кофички или да обръщам.

13.06.07
13:32

Има  една статия  в  “д-р Спорт”  дето е за болките и контузиите в рамото

13.06.07
17:10

за долна част на гърдите пробвай обратно наклонена лежанка

13.06.07
18:28

Тъкмо това мислех да питам - за тези лежанки дали има ефект от тях. Ще пробвам. Мерси и за инфото за статията.

17.06.07
07:07

казано от ivo_the_monster на 10.06.07, 11:05:

В треноровката за  гарди няма упражнение  за  долна част  !!  Тва  е  сериозна  грешка !! прави  гардите  1. лек 2. флаис от полулек  3.Кофи(ако  са ти леки  с  тежецт между  краката)

Аз от топ културистите не съм видял един, който да тренира с отделно упр. долната част...

17.06.07
09:31

мноо  лошо  щото и Митко димитров  праи  кофи !!

17.06.07
12:44

Пекторалиса има само 2 части.Pectoralis minor и Pectoralis major ... тия долни гърди както ги наричате не съществуват ...

Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 17.06.07 12:45.

17.06.07
14:59

Pectoralis major има две части - горна (ключична) и долна. А Pectoralis minor се намира под него.

17.06.07
15:04

Тогава  кво  тренирам с кофите??

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1