12.06.07
12:25
Здравейте,отскоро съм започнал да се занимавам с фитнес.По принцип се занимавах прекалено дълго с компютрърни истории,но вече имам доста повече свободно време(а и пари:) така че съм решил да направя нещо за себе си.Като за началот днес мисля да си купя креатин и тук въпросат е с гейнър ли да бъде или с протеин и какъв?
Тежа само 66кг. а съм на 25г. Мога да ям много и често но имам жесток метаболизъм и качвам зверски трудно.Така или иначе вече съм започнал да влизам в режим и също така ми кажете коя програма би била подходяща за мен при наличието на креатин,гейнър(да кажем) и дост. пари за хранене.До момента съм ходил 6 пъти и ми казаха да правя само базови упражнения(демек за всяка муск.група по-малко).Чуствам се доста по добре :) мускулна треска вече нямам наистина.За това и ми трябва програма,благодаря предварително :)
Добре,виждам че зададох твърде много въпроси,така че да поясня.Не съм тотално атрофирал,имам си мускули ясно изразени(един вид релеф) обаче твърде малки като маса и обем :) Моята цел е да натрупам маса(било то мускулна или просто чисти кг.) Демек първия ми въпрос е с какво да комбинирам креатина който ще си купя по-късно днес - с протеини или гейнъри ???
12.06.07
19:38
Ами или трябва да е гейнър или трябва да е протеин, който ще взимаш 3-4 пъти дневно :) Аз лично съм доста против гейнърите. С едно перфектно построено хранене и 2-3-4 пъти прием на протеин дневно, мисля, че резултатите ще дойдат навреме :) Предлагам ти да направиш така. Има няколко 3-дневни сплита в сайта на изданието. Избираш си някой от тях и почваш месец два по него :) След това можеш да прехвърлиш при повече желание и време съответно на 4-ри дневен сплит и т.н. :)
Btw някой хора комбинират и протеин и гейнър. Те да кажат, аз съм до тук :) Късмет, ако има нещо питай ние ще помагаме..
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 12.06.07 19:39.
http://www.picvalley.net/u/48/11843_826.JPG
Купих си гейнър 1.5кг на БиоФит
Креатин JC Nutrition
Питането ми е,ПО КОЛКО ПЪТИ ДНЕВНО ВСЯКО ЕДНО НЕЩО и по колко.
Този в магазина спомена,че можело и без зареждащ период,макар че на етикета е споменат цитирам:”Зареждаща доза - 5дни(4пъти по 5грама дневно) или 0.3/килограм телесно тегло”. Toва последното дори не го и сванах 0,3/........ ?
Аз лично все си мисля,че няма да е зле зареждащ период :) но оставам на вас да кажете кое как и по колко на ден!
Мнението беше редактирано от Milsh на 13.06.07 14:42.
13.06.07
17:13
... Има няколко 3-дневни сплита в сайта на изданието. Избираш си някой от тях и почваш месец два по него :)..
..... След това можеш да прехвърлиш при повече желание и време съответно на 4-ри дневен сплит и т.н. :) .....Btw някой хора комбинират и протеин и гейнър...
- На които отскоро пише, че не са подходящи за хора с предимно ектоморфна структура ;)
- 4 дневен - ако си навит да се съсипеш.
- Аз комбинирам ориз с пиле. Качамак със сирене...