Правилно ли е ...?

14.06.07
17:40

Когато правя по 4 серии 2 от тях са ми с по малка тежест (първите). Следващите 2 са ми с по - голяма. Правилно ли е, или ще се претоваря?

Темата беше редактирана от koki_br на 14.06.07 17:41.

14.06.07
17:53

Естествено, че е правилно. Вика му се пирамида... Почваш с по малко килограми и повече повторения, а после килограмите се увеличават, а повторенията намаляват :)

14.06.07
18:13

Така е добре да се прави, за да загреят мускулите и да се избегнат травми. При лег-а и раменната преса това е почти задължително да се прави 1 загряваща серия, а след това вече с повечкото килограми.

14.06.07
18:23

Аз така и правя, но на този етап тренирам за маса, затова се чудя. А при различни упражнения, за гърди например, флайса го правя с доста по малка тежест от повдигане на щанга (дъмбели) и имам чувството, че ми е доста леко, а всъщност като увелича тежеста ми е тежко. При упражнения за една мускулна група да прилагам същото правило нали?

14.06.07
19:13

Не е точно пирамида (не е указано), но става. Аз лично не бих го правил.

15.06.07
07:07

В момента точно това правя и имам не очакван успех, но като всеки друг билдер искам да опитам всякакви възможности за да открия правилнея път. Съветвам Ви и Вас да направите същото.

15.06.07
10:09

zna4i четох за така наречената пирамида  и си е почти задължителна помага за растежа също така добре както с постоянна тежест ( поне при мене ) аз от 3-4 месеца тренирам така гърдите и гърба от 1 месец

15.06.07
15:10

Поне при мен по-голям ефект има постоянната тежест или обратната пирамида;не виждам логика  да си изморявам мускула с 3-4 предварителни серии и чак тогава да сложа работната си тежест.Иначе загрявам хубаво с 2 леки серии.

Според мен 2 загряващи са предостатъчни.Има значение обаче какви са те.Аз правя така!Примерно на лега.Загрявам с 50-60 повторени само с лоста.Понякога стигам и до 100 особенно зимата.Веднага след това слагам тежест за 15-20 повторения,почивам и почвам 4 работни като те са 10,8,8,8.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1