УПРАЖНЕНИЯ НА ЛОСТ

12.06.07
07:02

Вкъщи си монтирах лост.Може ли някой да ме светне какви уражнения да правя за различните мускулни групи!!!!!Ако някой може да ми обясни ще съм му МНОООГО благодарен!

Темата беше редактирана от buhalta на 13.06.07 13:20.

13.06.07
16:35

Зависи как си закачил лоста,но  можеш да правиш всякакъв вид набиранки.

13.06.07
16:57

- http://www.bb-team.org/exercise/1183
- повдигане на крака за корем. Изпълнявай ги бавно, стремейки се да не клатиш
- извивки встрани за косите коремни. Увисваш се и си усукваш долната част на тялото вляво-вдясно

За сега това се сещам.

13.06.07
17:07

Мерси! Разгледах линка ,ще ми свърши екстра работа.А дали набиранията имат ефект за раменете или трябват дъмбели?

Мнението беше редактирано от buhalta на 13.06.07 17:10.

13.06.07
17:09

казано от NRG на 13.06.07, 16:35:

Зависи как си закачил лоста,но  можеш да правиш всякакъв вид набиранки.

Лоста е закрепен за тавана и виси на 50см от него.Набиранията ги правя със сгънати колена.

14.06.07
10:48

Различен захват при набиранките влиза в различна мусколна група.По принцип те влизат за гръб,рамо,и малко бицепс.

14.06.07
11:03

казано от buhalta на 13.06.07, 17:07:

Мерси! Разгледах линка ,ще ми свърши екстра работа.А дали набиранията имат ефект за раменете или трябват дъмбели?

Всякакъв вид набирания влизат в гърба, задното рамо и бицепса. Ако искаш да тренираш само в къщи, освен набиранията прави още и различни варианти лицеви опори, раменни опори (специално за раменете) и кофички. За долната част - различни варианти клекове на един крак и напади. Повдигането на краката от вис за корема вече го споменаха.
И общо взето с описаните упражнения покриваш всички мускули.

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.06.07 11:04.

15.06.07
15:57

Наистина ми е по-спокойно да тренирам вкъщи.Обаче няма място за лежанка и ще се боря на лоста.А може ли да ми обясните как се изпълняват хватовете: прониран,супиниран и неутрален?

Мнението беше редактирано от buhalta на 15.06.07 16:21.

15.06.07
20:24

можеш да правиш комбинирано за корем и гръб - демект коремно възлизане

10.07.07
15:24

казано от AYO на 15.06.07, 20:24:

можеш да правиш комбинирано за корем и гръб - демект коремно възлизане

За коремното няма място-лоста е на 50см от тавана

11.07.07
06:29

относно лоста - на скоро гледах един филм - показват всякакви видове набирания, лицеви упори и пр. които може да изпълняваш навсякаде (стига ти лост) филма може да си изтеглиш от тук ==> http://zamunda.net/details.php?id=14168

MU

11.07.07
12:17

казано от Петко К на 14.06.07, 11:03:

казано от buhalta на 13.06.07, 17:07:

Всякакъв вид набирания влизат в гърба, задното рамо и бицепса. Ако искаш да тренираш само в къщи, освен набиранията прави още и различни варианти лицеви опори, раменни опори (специално за раменете) и кофички. За долната част - различни варианти клекове на един крак и напади. Повдигането на краката от вис за корема вече го споменаха.
И общо взето с описаните упражнения покриваш всички мускули.

абе какво представлияват тези раменни опори

12.07.07
05:19

казано от Bo0mer на 11.07.07, 06:29:

относно лоста - на скоро гледах един филм - показват всякакви видове набирания, лицеви упори и пр. които може да изпълняваш навсякаде (стига ти лост) филма може да си изтеглиш от тук ==> http://zamunda.net/details.php?id=14168

Тоя филм го имам .Много е як! Тия негра правят страшни неща по разни лостове и катерушки-уличен фитнес.Гледайте го , няма да съжалявате!

Мнението беше редактирано от buhalta на 12.07.07 13:40.

Колко често трябва да се прави тренировка от този тип, смисъл комплексна.Говоря за набирания, лицеви опори, кофички и др от този тип, които се правят навън на чист въздух. Колко пъти в седмицата или всеки ден трябва да се виси по лостовете?

казано от Димитър Христев на 03.05.11, 01:39:

Колко често трябва да се прави тренировка от този тип, смисъл комплексна.Говоря за набирания, лицеви опори, кофички и др от този тип, които се правят навън на чист въздух. Колко пъти в седмицата или всеки ден трябва да се виси по лостовете?

В този спорт няма “трябва”. Освен когато казваме “трябва да се научиш на безопасната техника и да я спазваш по време на изпълнение с оглед предпазване от травми”. Всичко друго е волно съчетание. Въпрос на организиране на тренировъчната стратегия с оглед постигане на желаните цели.
Т.е. може да тренираш и по 3 пъти на ден, може и 3 пъти на седмица. И в двата случая може да сваляш килограми, да качваш мускули, да ставаш по-силен, по-гъвкав, по-издържлив и т.н. Въпросът “колко често да тренирам” зависи и от “какво, аджеба, правя докато тренирам” ;)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 03.05.11 08:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1