12.12.04
13:37
Абе пичове помагайте , щото къвто съм индианец скоро нищо няма да постигна. За 3 месеца уж трениране ръката ми примерно не е мръднала и половин сантиметър, смешно но трагично. А пък за гръдната обиколка нещата не са много различни. Тренирам 4 пъти в седмицата като вдигам на пирамида. Знам че се спори дали тази методика е ефективна , но много хора постигат отлични резултати с нея и не вярвам там да е проблемът. Вторник и петък тренирам ръце, изпълнявам три уражнения : бицепсово сгъване с права щанга - 3 серии , с минута и половина почивка между сериите, почвам първата с 8 повторения с 19 кг, втората 7 повторения с 21 кг. и третата 6 повторения с 23 кг. Другото ми упражнение е вдигане на щанга от лег с тесен захват за трицепс - 1-ва серия - 8 повторения с 39 кг. , 2-ра - 7 повторения с 42 кг. и 3-та - 6 повторения с 45 кг. А най-накрая правя френско разгъване за трицепс от стоеж с дъмбел - 1-ва серия 8 повторения с 9 кг. , 2-ра - 7 повторения с 10 кг и 3-та - 6 повторения с 11 кг. И т’ва ми е “великата” седмична тренировка за ръце. Кажете става ли изобщо , да знам ако тя е ок начи храненето куца.
Леко редактирах заглавието Ви за да не е толкова нецензурно =) Лео
Ами пич ако питаш мене намали малко килограмите и прави повече повторения а и то мн зависи колко кг си взимаш ли нещто допалнително ???
Да намали килограмите?! Според мен трябва да ги увеличи. Не изведнъж разбира се, но така, както ги е написал, оставам с впечатлението, че тренира всеки път с едни и същи тежести. Ами няма да стане така.
Тежестите трябва да се увеличавата прогресивно от тренировка в тренировка. Вместо следващия път да правиш пак 6 повторения с 23 кг (как ги нагласи точно толкова?), сложи 25 и се опитай да направиш пак 6 повторения, без да нарушаваш техниката. Ако успееш, следващия път се пробвай на 27.5 кг. И така. Начинаещите могат да увеличават тежестите бързо. След още три месеца ще правиш примерно 35 кг за бицепс, и тогава вече ще забележиш разликата. Същото важи и за трицепса. Стига разбира се и храненето ти да е съответстващо.
Както много пъти съм писал (но никой не е чел) за начинаещите да не бързат толкоз защото:
от 1 до 6 месеца редовна тренировка не водят още да мускулен растеж еее ще кажете ама силата ми нараства.Е да ама Не. Силата нараства защото се усъваршенстват нервните пътища,нервната система подава повече импулси на мускула и той се съкращава повече.Та мисълта ми е до 6-7 месеца не очаквай нарастване на масата едва след като минат 9 тогава се обърни назад и виж има ли напредък.
Ами аз тренирам от повече от 3 месеца , около година , но беше по-несериозно и без хранителен режим . Сега тежа 64 кг. и не знам за начинаещ ли да се имам. А и я кажете така добре ли е тренировката като брой на упражненията и пъти в седмицата.
Тренирам 4 пъти в седмицата като вдигам на пирамида. Знам че се спори дали тази методика е ефективна , но много хора постигат отлични резултати с нея и не вярвам там да е проблемът
Всеки човек е индивидуален при Пешо работи ама при Иван не.Може Пешовците да са 8 а Ивановците 2 но е факт.Така щом тренираш от близо година трябва вече да си се адаптирал към натоварванията.Ако си правил едно и също цяла година НЯМА да имаш прогрес.Влез в сайта избери си програма щото твойта ми се вижда малко неефективна 3 упражнения за ръце ми няма да имаш прогрес.Смени я тая програма с некоя от сайта съобразена с твоя стаж и виж дали няма да работи
Здрасти, мисля, че проблемът (както и си се досетил) не е в пирамидата. Просто тренировката ти е много обемна за стажа. Намали упражненията, серийте. Това ще ти помогне да увеличиш силата и масата си. Успех ти желая! :)
[quote author=“Martin”]Просто тренировката ти е много обемна за стажа. Намали упражненията, серийте. Това ще ти помогне да увеличиш силата и масата си. Успех ти желая! :)
Мерси за съвета ама съвсем ме обърка. Как да намаля обема на тренировката по-точно. Че аз изпълнявам по едно упражненеие за мускулна група (само за трицепс две) и то по 2 пъти седмично.
Дай си целия тренировъчен план и ще ти кажа как!
Имам предвид - по-рядко, по-малко...в тоя дух. В немалко случаи размерът на ръката се покачва, когато спреш да я тренираш...но ... постни си тренировката.
Поздрав!
Горе я е написал Мартине но забележи за ръце 2 упражнения цяла година едно и също -организма привиква към нищожното натоварване=на никакъв прогрес
Имам една голяма забележка към gjgorgio :
Аз тренирам от 1 година . Като почнах ръката ми беше 27 санта и за 7-8 месеца ги качих на 36 санта и при положение че не вземам нищто след осмия месец обаче качих 1 сант за 3 МЕСЕЦА така че прави му сметка. :roll:
[quote author=“master”]Имам една голяма забележка към gjgorgio :
Аз тренирам от 1 година . Като почнах ръката ми беше 27 санта и за 7-8 месеца ги качих на 36 санта и при положение че не вземам нищто след осмия месец обаче качих 1 сант за 3 МЕСЕЦА така че прави му сметка. :roll:
Нещо не те разбрах какво искаш да ми кажеш ?
Имам предвид цялостната програма да си постне човека. Може пряко или косвено да претоварва ръцете в другите дни. Тренира 4 пъти седмично - много му е (явно).
А master и аз не го разбрах, оправяйте се :D
Поздрави!
Ами искам да ти кажа че ти по горе си написал че в първите 1-6 месеца редовни тренировки няма растеж на мускулите а аз за толкова време си уголемих ръцете с над 5 сантиметра при положение че не вземам абсолутно нищо
Исках да кажа че в първите няколко месеца от 1 до 6 се усъвършенстват нервните пътища, няма хипертрофия процеса може да продължи 1-2-3 до 6 месеца написал го е Доцент д-р Владимир Боянов зам.ръководител на катедра “Тежка атлетика” и ръководител на сектор Културизъм при НСА а пък ние може да вярваме на master доцента не разбира :D
Ми добре ето я програмата : вторник и петък тренирам бицепс и трицепс тука ще повторя тва което писах по-нагоре - бицепсово сгъване с права щанга - 3 серии , с минута и половина почивка между сериите, почвам първата с 8 повторения с 19 кг, втората 7 повторения с 21 кг. и третата 6 повторения с 23 кг. Другото ми упражнение е вдигане на щанга от лег с тесен захват за трицепс - 1-ва серия - 8 повторения с 39 кг. , 2-ра - 7 повторения с 42 кг. и 3-та - 6 повторения с 45 кг. А най-накрая правя френско разгъване за трицепс от стоеж с дъмбел - 1-ва серия 8 повторения с 9 кг. , 2-ра - 7 повторения с 10 кг и 3-та - 6 повторения с 11 кг.
А в сряда и неделя тренирам гърди , рамене и корем. За гърди вдигам от лежанка - 4 серии 9 - 6 повторения. За рамене - раменни преси с щанга зад врат 3 серии 8-6 повторения. И накрая корема , аз с него съм си доста добре така че првя само 200 обикновени преси. И тва е аз за друго не вдигам.
Няма крака и гръб. Двете най - големи мускулни групи не ги тренираш изобщо, как очакваш да качиш нещо. И килограмите на щангата - предполагам с тях си започнал и с тях продължаваш да си вдигаш. С едни и същи килограми всеки път, как очакваш мускулите ти да разберат, че трябва да растат? И друго - правиш лежанка четири пъти седмично - два пъти за гърди и два пъти за трицепса с тесен хват. Участващите мускули са едни и същи, само се мести малко акцента. Да не говорим, че във вторник вдигаш с тесен хват и правиш френско за трицепс, а на другия ден вдигаш пак на лежанка и правиш раменни преси. Имаш натоварване на трицепсите, раменете и гърдите 4 пъти седмично! Някои мускули ги претренирваш, а други, които са изключително важни за цялостното развитие не ги тренираш изобщо.
:evil: Не искам лоши взаимоотношения ,макар че много се ядосвам когато някои не ми вярва когато му казвам истината ,ама вярваите ако шете и когато почнах да вдигАМ БЯХ НА 14 така че и това може да има връзка , не ме отрязваите така ,верно че наистина звучио пресилено от 27 на 35-36 за 6-7 месеца , и моите приятели се чудят но резултатът е налице така че .... :wink:
Не искам лоши взаимоотношения ,макар че много се ядосвам когато някои не ми вярва когато му казвам истината ,ама вярваите ако шете и когато почнах да вдигАМ БЯХ НА 14 така че и това може да има връзка , не ме отрязваите така ,верно че наистина звучио пресилено от 27 на 35-36 за 6-7 месеца , и моите приятели се чудят но резултатът е налице така че ....
Еми прави подобна тренировка тогава щом си пораснал с 8-9 сантима кой може да мечтае за това
Към авп - Петко ме е изпреварил, обърни внимание!
Към мастър - пич, два санта за 4 месеца хич не е малко. Ти какво искаш, да растеш със същите темпове винаги ли? Еми нали така след 3-4 години ръката ще ти стане близо метър! Е да, ама нееее... Айде и поздрави.
Е добре можете ли да предложите нещо. Аз краката не ги тренирам щото са ми добре развити , едно време съм ходил на лека атлетика , народни танци , карате. Та исках първо малко да дръпна откъм другите мускулни групи и тогава да се хвана и с краката. А за гърба наистина трябва да се замисля. Пък за останалото предложете нещо. Обаче аз нямам достъп до никви уреди освен лежанаката , дето сам съм си я правил. Просто тая година ми е страшно натоварено и пестя много време като си тренирам вкъщи. Имам си щанга , лежанка и дъмбел. Не ползвам гладиатори , скрипци и тн. Може да изглежда глупаво но наистина ми е много по-удобно.
15.12.04
12:47
Ами виж в този саит има много примерни сплитове (за начинаеши за напреднали ,за покачване на мускулна маса,за релеф и т.н)Разгледаи ги па си избери 1.аз вдигам за маса и повечето ми упражнения са със свободни тежести или дъмбели така че и ти ще можеш да ги правиш.А относно гърба ти може струва ми се да правиш набирания ако имаш достап до лост,гребане с щанга,мъртва тяга,гребане с дъмбел...просто по подробно разгледаи тренировачните програми и упражненията.Успех :D
Упражнения за гръб само със свободни тежести:
Гребане с щанга към корема (подхват и надхват)
Гребане с щанга към гърдите
Гребане с Т - щанга
Мъртва тяга
Гребане с дъмбел
Пуловер
Набиране (вече ти трябва и лост за набиране)
Това са най - простите. Има и други, но и тези са достатъчни за домашни условия. Така че спокойно може да включиш и гърба в тренировките. Това, че краката са ти развити не пречи да ги тренираш, и мойте са развити, ама пак ги тренирам, макар и по - малко. Ако правиш мъртва тяга (стандартно изпълнение), тя товари и краката доста, та може да минеш и без други упражнения на първо враме. Но упражнения за гръб включи задължително (заедно с мъртва тяга). Ето какво може да правиш за гръб - гребане с щанга, гребане с дъмбел (или с Т щанга, редуваш ги пред тренировка) и мъртва тяга. Може и веднъж седмично да правиш само мъртва тяга (защото е тежко упражнение) а друг ден да правиш другите упражнения за гърба. Махни едната тренировка за ръце и сложи на нейно място гърба, заедно с раменете (не е добре според мен да се тренират гърди и рамене заедно).
[quote author=“master”]Е да ама вече не става за 4 месеца съм качил само 2 санта :cry:
Не съм казвал но пак повтарям-Казах подобна тренировка като обем и интензивност.И са ти малко 2 см за 4 месеца ли .Ехе айде 1 година да тренираме и да стигнем djgorgio а другите години.Ами после като качваш по 1 см на 6 месеца.Ще видиш по нататъка