12.12.04
13:16
Как да вмъкна в тренировките си и упражнения за корем?Тренирам 3 пъти седмично:
1 ден-бицепс, гърди
2 ден-трицепс, гръб
3 ден-крака, рамо, предмишница
коремът можеш да тренираш по друг сплит, коийто да не е обвързан с останалите ти тренировки - например: 2 дни ON, 1 ден OFF (макар че така се получава пак тридневен сплит, както останалите ти тренировки)
може - през ден (такова съчетаване на сплитовете в музиката биха го нарекли полиритмия :) )
Ставам за даскало в 6 и 30 и не мога да гледам, а пък кво да говорим за преси :D Корема ми е много зле.По колко серии да права и класически ли или с вдигнати крака, или и двете?
12.12.04
20:04
ако имаш доста сланинки... никакви преси мой човек... след ставане отиваш да тичаш - не по-малко от 15-20 минути. не всеки ден обаче. всъщност след ставане май нямаш време... ами тогава .... хмм проблемация?!
[quote author=“M0nst3R”]Ставам за даскало в 6 и 30 и не мога да гледам, а пък кво да говорим за преси :D Корема ми е много зле.По колко серии да права и класически ли или с вдигнати крака, или и двете?
И двете пич че и три но винаги има едно НО без ефективна диета забрави да видиш плочките някога
можеш да не правиш sit-ups - няма полза от тях
прави crunches
аз правя следните неща:
1. комбиниран crunch - нормален и “обрятен” т.е. свивам гръбнака максимално (тазът остажа неподвижен) т.е. крънч и в същото време свиване на краката към главата (т.е. обратен крънч)
2. като се изтоща - правя няколко серии само обратен крънч
3. когато се изтощтя и от това - завършвам с няколко серии чист крънч
такаможе да понаправиш някой мускул =)
за да се “покаже” обаче той, като му дойде времето трябва диетка и кардио сутрин на гладно
успех
Здравей, можеш да тренираш корема във всеки от тренировъчните ти дни. Зависи какво изкаш, но за да свалиш мазното, ти трябва диета. А тъй като сега е време за трупане на маса, подходящо е да засилиш коермните мускули с умерени тренировки 1-2-3 пъти седмично, с утежнения, с малко повторения. За сваляне ще мислиш напролет, а ако те притесняват много мазнинките, включи умерено кардио (20мин - 2-3 пъти седмично) в режима си. Обърни внимание на всичките отговори и си състави план.
Успех! :wink:
Мерси за отговорите.Някой може ли да ми даде да прочета от някаде за crunches, че нещо не ги фащам :?
http://www.betterbodz.com/abs/crunches.html
Тука има интересни неща, ама май няма снимки. Но пък има за четене :D
А възможно ли е от пресите или вдигането на крака да възникне болка в кръста?И ако възникне значи ли, че изпълнението е грешно?
[quote author=“M0nst3R”]А възможно ли е от пресите или вдигането на крака да възникне болка в кръста?И ако възникне значи ли, че изпълнението е грешно?
Значи имаш травма в кръста .Аз когато си бях контузил кръста така ме болеше (долу ниско в кръста) така че внимавай