19.06.07
15:47
Някои казват,че е по- добре да са в 1 ден други казват обраното.
Вие какво мислите?
аргументирайте се ;)
а и има ли смисъл да се ходи през ден. 1 ден силова,1 кардио например:
понеделник-силова
вторник-кардио
сряда-силова
четвъртак-кардио
и така без прекъсване ;)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:35.
19.06.07
20:32
Аз мисля, че заедно е по - добре. Аргументирам се като казвам, че така ми действа най - добре и така постигам най - добри резултати.
Аз ги тренирам в отделни дни, но съм ги тренирал и заедно (просто си сменям програмата през 2-3 месеца). От личния си опит споделям, че да се тренират заедно е по-ползотворно (но не кой знае колко).
20.06.07
09:47
казано от gorki1 на 19.06.07, 15:47:
Някои казват,че е по- добре да са в 1 ден други казват обраното.
Вие какво мислите?
аргументирайте се ;)
а и има ли смисъл да се ходи през ден. 1 ден силова,1 кардио например:
понеделник-силова
вторник-кардио
сряда-силова
четвъртак-кардио
и така без прекъсване ;)
Има си и положителните страни да се тренират заедно. Например психологическата страна на спорта.... надъхването от напомпените и големи ръце.
Но винаги съм бил против. Има много минуси, а тях вече в други коментари съм ги споделял. Както съм уточнявал и преди... това е мое мнение, което не налагам никому.
Успех!
20.06.07
10:23
Идеално е да са заедно. Така ги тренирам и съм доволен.... Чел съм също, че трябв да се комбинират две групи в един ден и още по - добре било, ако са една до друга разположение :)
Можеш да редуваш кардио със силова тренировка. Това правя последните 2 седмици и съм доволен :)
20.06.07
13:42
Личното ми мнение е, след като тренирам от доста време ръцете заедно е, че не е много удачно така. Съчетаването на мускули антагонисти при мен води само до бързо дърпане на едната група и изоставане на другата-без значение дали сменям реда при тренировка. Вярно, помпиш се двойно и това те надъхва, но ако стоиш все на едно място и няма растеж, няма и да се надъхваш дълго.
При всеки е индивидуално, така че най-добрият вариант е този, който действа при теб.
za 1 месец потстигнах много по-голям резултат отколкото като тренирах 2 месеца в 2 отделни дни ръцете
ами и при мен има по-голям ефект като ги тренирам в 1 ден,но много хора ми казаха,че не било правилно
а същми 1 приятел ми препоръча след трен за бицепс/трицепс да правя по 1 упражнение с минимална тежест и повторения до отказване..това има ли ефект?
Мнението беше редактирано от QcK на 20.06.07 14:17.
20.06.07
15:30
И по двата начина е правилно, зависи ти как го чувстваш, че е най-добре за теб. Ако дъго време си ги тренирал отделно и искаш да разнообразиш програмата си - пробвай. След извесно време сам ще разбереш как ти е по-добре.
Добре е редуваш силова с кардио ( зависи какво искаш да постигнеш ), но според мен трябва да имаш поне един ден на пълна почивка.
Аз също тренирам ръцете в един ден,но по-едно време растежът спря и аз почнах да са чудя какво да правя.Но взех че един ден увеличих тежеста с 5 килограма и дръпнах много бързо :)
20.06.07
16:13
Варианти на програми има много. Ако си решил да правиш силова и кардио три пъти седмично ( държа си на единия ден пълна почивка) можеш да го правиш през ден като кардиото да ти е сутрин на гладно или в един ден, като кардиото ти е веднага след силовата или отново сутрин на гладно. Аз лично предпочитам да ми е след силовата, защото организмът ми по време на силовата вече работи и по - време на кардиото гори по - пълноценно.
след силова не съм много в състояние за кардио ;)
а иначето кардиото ми е 20-30 минути вървене под наклон 10-12 гардуса (инстуркутра ми го препоръча) и около 10-15 велото
вашето какво е?
21.06.07
13:25
Да това имам в предвид, че сам трябва да си прецениш кога ти е добре да правиш кардио.
Иначе аз правя велоаргуметър - три пъти седмично по 40 минути