Фикс-идея ли ви е фитнесът?

Прескочи до:

19.06.07
22:34

на мен лично да и това ми е голям проблем. постоянно мисля как например днес ще отида в залата,какви упр. имам да изпълнявам,с какви кг,постоянно мисля за ефекта и такива подобни неща. Да не говориме че при всяко минаване през огледало се оглеждам..на моменти е ужас. Даже понякога ми пречи и на ученето,защото не мога да се концентрирам. При вас как е положението?

20.06.07
05:40

Имал съм такива периоди, това с огледалото е адски гадно...
Иначе кво да ти кажа, не съм се опитвал да се “боря” с това, то си отмина просто. А като ме мързи изобщо не мисля за фитнес.

20.06.07
07:11

И аз имах такъв период обаче при мен беше доста зле - само понякога излизах вечер,а като излизах не пиех, не пушех, само яодх, само за фитнес,диети, добавки, упражнения и тн. говорех, постоянно се гледах в огледалото. Сега почти не говоря за фитнес като съм някаде навън с приятели, не се гледам толкова често в огледалото, да кажем, че преминах тази част :)

20.06.07
08:04

Оо аз сега съм в този период и е ужас :) Постоянно говорене за това,мислене,оглеждане. Даже отсега планувам как октомври като отида в друг град да уча ще намеря фитнес зали и така. Дано отмине и при мен.

20.06.07
09:49

казано от Kevin_Kostner на 19.06.07, 22:34:

на мен лично да и това ми е голям проблем. постоянно мисля как например днес ще отида в залата,какви упр. имам да изпълнявам,с какви кг,постоянно мисля за ефекта и такива подобни неща. Да не говориме че при всяко минаване през огледало се оглеждам..на моменти е ужас. Даже понякога ми пречи и на ученето,защото не мога да се концентрирам. При вас как е положението?

Всичко това е нормално. Това говори, че наистина си увлечен от спорта. Когато спреш да се оглеждаш... можеш да спреш и спорта. Хъса ще е преминал. Приеми всичко, като положително и карай напред. Но се пази да не ти влияе много на ученето. Никога едното за сметка на другото...
Така, че дерзай и напред!
Успех!

Само това ми е в главата.

20.06.07
11:08

Вече не! :)

20.06.07
12:07

казано от Kevin_Kostner на 19.06.07, 22:34:

Все едно “слушам” (чета за) себе си :)

20.06.07
13:26

Не
Бях обсебен на 15 години :lol:

20.06.07
19:29

само за това мисля

20.06.07
20:03

Бих казал категорично “да”, което според мен минава някой разумни граници и започва да ме притеснява...

20.06.07
20:07

казано от Jorku на 20.06.07, 10:01:

Само това ми е в главата.

Няма какво повече да добавя!

IN

20.06.07
20:09

Абсолютно същото ми беше на мене преди около година-бях пълна отрепка,само се оглеждах в огледалото и по дискотеките не пиех нищо за да не ми “спаднат” мускулите.Сега знам колко съм бил жалък и за това презирам такива хора:) .Повярвай ми ще осъзнаеш колко малоумно и безсмислено е това,да не говорим колко смешно е в очите на хората-някъв мускуляга който само кара другите да ходят да ядат,а в дискотеката е на сокче^^.Тренирай и НЕ мисли за резултатите-сега имам форма която напълно ме задоволява и тъй като съм тренирал натурално не трябва да се грижа кой знае колко за нея,за това сам си прави изводите кое ще избереш;)

Мнението беше редактирано от InDaHEad на 20.06.07 20:10.

казано от InDaHEad на 20.06.07, 20:09:

Абсолютно същото ми беше на мене преди около година-бях пълна отрепка,само се оглеждах в огледалото и по дискотеките не пиех нищо за да не ми “спаднат” мускулите.Сега знам колко съм бил жалък и за това презирам такива хора:) .Повярвай ми ще осъзнаеш колко малоумно и безсмислено е това,да не говорим колко смешно е в очите на хората-някъв мускуляга който само кара другите да ходят да ядат,а в дискотеката е на сокче^^.Тренирай и НЕ мисли за резултатите-сега имам форма която напълно ме задоволява и тъй като съм тренирал натурално не трябва да се грижа кой знае колко за нея,за това сам си прави изводите кое ще избереш;)

Ех,спести ми писането. Браво :)

Беше беше... не съжалявам за времето в залата, но щеше да е съвсем друго ако бях почнал със сегашните си знания ... Е, такъв е животът. Продължава и дано имаме време да отделяме и за добрата стара тренировка, предизвикваща познатата сладка умора :)

20.06.07
22:30

Душичката си давам за железата!

21.06.07
13:10

и на мен много е присърце спорта дано да е за много дълго ..

21.06.07
13:39

Лично аз без спорт, в който и ден да е било в седмицата не мога. Винаги съм искал да бягам, ритам, обаче най много в залата да бъда. Едно от 2те ми желания през деня са да отида на зала, а другото да го отделя на приятелката ми. Няма нищо по хубаво да чувстваш как ти се помпат мускулите с кръв.. :) Иначе и аз като минавам покрай огледала, стъкла и т.н. се оглеждам - напълно нормално е - след като си си променил част от тялото искаш да видиш как изглежда, дали се вижда.. спокойно свиква се ;)

Абсолютно не. Спортувам понеже ми е приятно и ми доставя удовоствие, не е някаква самоцел или фикс идея.

21.06.07
15:15

И на мен постоянно тренировките и яденето са ми в главата, дали ще успея пак да клекна с 50 кг, дали ще успея да изгоря мокачиното, което съм си позволила. Усещам, че вместо да приемам тренировките като хоби и удоволствие, подчинявам цялото си ежедневие на това. Не е редно, трябва тренировките да ми “служат”, не аз на тях. Май излизам от нормалните граници, а и усещам, че това ме натоварва психически на всичкото отгоре. И лошото е, че не му виждам края, защото  от доста отдавна съм в залата и е все така.

21.06.07
16:29

Като има напредък има и интерес:)Аз винаги като видя огледало се оглеждам, защото само това ми е в главата.

21.06.07
16:47

Да, и напоследък това почва да ме притеснява.Като мина покрай някое огледало или витрина на магазин или каквтото и да е, само да има отражение веднага спирам и се гледам.Приятелите ми ми викат,бе гледаш се само като жена!Обаче поне не говоря за хранене и фитнес с приятели,че тогава наистина ще ме помислят за тъп.Аз си мисля на ум какво правя днес-гърди или рамо,колко ще дигам и куп други.Аз нямам приятели които се заминават с това и да почна да им говора хем ще е скучно,хем ще ме отбягват :)Това обаче много ми пречи на концентрацията...Ще хода по 2 предмета на поправка тази година ,незнам дали е от това но и това играе роля : о

21.06.07
20:02

И аз забелязвам в себе си елемент на пристрастяване. Ходя с голямо удоволствие, нямам търпение да дойде следващата тренировка и даже усещам, че ми е кеф, като седна някъде, да си приказвам с някой за фитнес- за упражнения и т.н. Все пак гледам да не ставам прекалено досадна де :-)
За огледалата- ми аз така или иначе, като представител на женския пол, съм свикнала да се оглеждам по витрини и де що си виждам образа, та това не ми пречи :)
Но ми прави впечатление как се оглеждат по- редовните пичове в залата, току си вдигнат ръкава да си видят ръката, току си вдигнат блузата да си видят пресата, чупки- стойки, едно- друго... :-)
Ама то пък като имаш хубави резултати, как да не ти е кеф да си ги гледаш ;-P
Иначе съм против крайности- когато вече станеш зависим от фитнеса, живееш само заради него и цялото ти ежедневие е съобразено с него, един вид му робуваш. Донякъде разбирам само  хората, които се занимават професионално и ходят по състезания- културисти и др., но пък ми е интересно какво се случва с телата им, като спрат да тренират?

Мнението беше редактирано от Lady Marmalade на 21.06.07 20:04.

23.06.07
08:09

Май напоследък няма друго в главата ми-със ставането вече мисля какво ще ям, какво имам за тренировка днес, как да спестя всеки излишен разход на енергия и т.н. Откакто тренирам, не пия, почти не излизам по дискотеки(за това пък често посещавам аптеките ;-) ). Сега като съм на диета, първата ми работа сутрин е да погледна в огледалото дали ми е прибран стомаха, дали са ми обемни мускулите или са през нощта са се стопили :-) . Hе мога да си представя, че няма да тренирам. Като знам какъв бях, когато започвах, просто вече не бих могъл да се върна в старото си положение.

23.06.07
09:24

Чак фикс идея не, но отделям много време за фитнеса и свързаните с него неща. Няма да крия, че в редките случаи, когато ми се наложи да изпусна тренировка поради някаква причина (най-вече работа) после се чувствам като парцал.
Аз обаче не виждам нищо лошо в това да си отделяш повечето време и енергия за тренировки и здравословен начин на живот. Някои може да го наричат мания, но за мен е в пъти по-достойно от това да се наливаш като помияр в дискотеките или да се напушваш до безпаметност. Не смятам, че неупотребяването на алкохол или неходенето по дискотеки е фатална загуба... допреди година и нещо пиех като змей и не излизах от дискотеките и много добре познавам и другата страна на монетата . Трябва да ви кажа, че дълбоко съжалявам за това. 100%-ва загуба на време, пари и здраве.

10.07.07
15:07

категорично да

10.07.07
16:03

Мания ми е ...

@Indahead - Аз пък презирам такива като теб ... Решили да не пият , било то заради мускули или мазнини , браво на тях поне няма да се тровят с алкохол . Оглеждали се постоянно , еми ако им харесва и има защо , защо да не го правят ? Кфо те бърка незнам ма айде дреме ми на мене кой презираш  >:-(

MO

11.07.07
07:37

казано от MOHCTAPA на 20.06.07, 22:30:

Душичката си давам за железата!

И аз!

IN

11.07.07
11:55

казано от GH0$T на 10.07.07, 16:03:

Мания ми е ...

@Indahead - Аз пък презирам такива като теб ... Решили да не пият , било то заради мускули или мазнини , браво на тях поне няма да се тровят с алкохол . Оглеждали се постоянно , еми ако им харесва и има защо , защо да не го правят ? Кфо те бърка незнам ма айде дреме ми на мене кой презираш  >:-(

Човече ако в описанието което направих си намерил себе си вече си е твой проблем :) .Факт е че нормалните хора разсъждават като мен-иначе добре разбирам те че си се надъхал да ставаш мускуляга и се засягаш от такива като мен които не подкрепят позиорите^^
Както и да е продължавай да ме “презираш”,аз пък имам по-важни неща за правене

11.07.07
13:41

казано от AYO на 21.06.07, 13:10:

и на мен много е присърце спорта дано да е за много дълго ..

YES

11.07.07
16:26

До днес си мислех, че не....ама след като извървях 1,5км пешачката до нас с 2х20 диска в ръчичките..
Вече съм разколебан, дали случайно не съм чалнат...
Перфектната тренировка за хват и трапец.. :lol:

11.07.07
17:21

ХахХаХаХа ReSpEcT :-) :-) :-) :-)
представям си как са те гледали минувачите :) По-здрави!!

едит 17.07.09 :  ” ReSpEcT ”  :lol:  :lol:

Мнението беше редактирано от NRG на 17.07.09 10:32.

11.07.07
18:04

Напълно обсебен..

26.07.07
05:30

Парвия месец наистина ми беше фикс идея ама сега не сам вманиачен до такава степен че да не излизам от нас.

26.07.07
13:00

казано от satanataorl на 26.07.07, 05:30:

Парвия месец наистина ми беше фикс идея ама сега не сам вманиачен до такава степен че да не излизам от нас.

Е то защо пък трябва задължително да не излизаш от вас? Аз си излизам навсякъде и пак съм вманячен. Като вирус е,дано скоро се облекчи или премине :)

08.08.07
14:04

Не съм пушил нигока,през целия си живот да съм испил 3 чаши бира и никакъв друг алкохол.Бира не съм близвал от 3-4 години,а газирано не съм близвал нито капка вече 2 години . Пък за обсебеноста няма нужда да казвам,вие знаете как е ... ЛУД  :D :D :D

08.08.07
21:12

И аз не съм докосвал цигара през живота си, нямам и намерение. Мразя наркоманите и като порасна още 3-4 години като видя наркоман така ще го бия, че да се усети какво каква грешка прави. Но сега да се върна на темата. Длъжен съм да съм вманиечен, защото така ще постигна по големи резултати за по кратко време. Ако си люхман дето заспива на лежанката и ходи на сила да вдига просто няма да има никъкъв резултат

QK

08.08.07
22:05

казано от InDaHEad на 20.06.07, 20:09:

А не мислиш ли,че след тежкото ежедневие да пиеш алкохол за да те отпусне не е комплексарщина,която сама по себе си говори,че си неспособен да го направиш без разни боклуци,да не говорим за дрога било лека или твърда,защото ако си забелязал хората много рядко пият заради друго.Всеки се опитва да се отпусне,това си е чисто законно друсане.За цигарите няма какво да кажа,освен,че причината да се пуши,често е същата като при алкохола,да те отпуска,но е научно доказано,че когато сте изнервени и пушите,всъщност цигарите не ви отпускат,а ви напрягат нервно,а самозаблудата си е друга тема.Аз лично не пия,защото първо не ми харесва самия вкус,второ не ми харесва да не мога да виждам и говоря добре по някое време(дори да не се стига до там)трето не ми харесва да не мога да заспя,заради алкохола(първоначално)четвърто - ставането е доста трудно,ако си на работа рано сутрин,пето има голяма вероятност да те боли главата на сутринта,да си жаден през целия ден и да ходиш като в небрано лозе.Не пуша,защото също не ми харесва,не ми доставя удоволствие или въобще нещо,просто за мен това е ненужен израз на мода.Сега ще ти кажа какво може алкохола - може да те отпусне доста,след тежкия ден.Може до толкова да те отпусне,че да се качиш на масата и да “сваляш дрехи и задръжки”,може да станеш за такъв резил,че да разправят легенди за теб после,а такива като мен,които не пият,ако знаеш каква забава им е да гледат такива пиячи как се излагат,а често ги и заснемат та да може да се смее целия град.На такива сеири съм присъствал,че ми е било жал,така,че тия които трябва да съжаляваш са точно пиячите,защото няколко пъти трезвен и сам ще осъзнаеш разликата.След това,което казах за алкохола,мисля,че е доста безмисленно и безотговорно да се пие,само заради това,че те отпуска,защото си неспособен да го направиш сам без помощ на нищо,а само на приятелите си.А колкото и малко да си пил,да караш е голяма грешка,не само заради това,че може да отнесеш яка глоба,а заради това,че човек става безотговорен точно тогава и това,че точно алокохола забавя действията и възприятията ти стават големи млелини със много жертви,във 98% от катастрофите поне единия от водачите е употребил алкохол.Като пиеш не ставаш по-голям мъж така,че си помислете преди това,да не говорим за зачестилите случаи на отравяне и естествено във 99% от случаите жестоко мъчителна и болезнена смърт.Ако искаш настроение си вземи едно момиче,те умеят да създават настроение и да накарат човек да лети,тогава алкохола няма да ти е нужен въобще.А и чувството на изтръпналост и високата телесна темперетура също не са забавни.

По темата - за да постигаш успехи,в това,което правиш то трябва да ти е фикс идея,за да си напълно и 100% конценриран във това,което правиш,за да не съжаляваш после защото знаеш,че си дал всичко от себе си.

25.11.07
18:06

При мен има такова нещо,че след ръцете като почивам 2 дена ми е гадно ,4е скоро няма да ходя в залата защото имам голям меракккккккк

25.11.07
18:34

Явно всички сме “болни”...Аз лично скоро отново се върнах много надъхан в залата.Нашите вече ме мислят за луд.Като излизам така го правя,че да е между храненията ми и да се върна навреме за следващото.Като излизам не пия,попринцип и не пуша.По дискотеки ходя,но не редовно,вчера например бях,но не близнах капка алкохол.Но за да има резултати така трябва да е.Както казва Владимир и аз съм бил от двете страни,осъзнал съм,че от пиене файда няма,предпочитам да си давам парите за ядене,карта за фитнес,добавки отколкото да ги изпивам по кръчмите.Фитнеса ми дава самочувствие,чувствам се добре физически.Това е фитнеса е начин на живот.

Inthehead,тогава защо тренираш,като не мислиш за резултати.Аз искам като тренирам и инвестирам в себе си да има резултати.Тия нормално мислещите,не са много нормално мислещи,щот за тях е голямо геройство като изпие 1 кило водка и да заляга по пейките.2ро ние трениращите не означава,че сме отрепки и не можем да се забавляваме и да общуваме с други хора.Явно щом си различен и си глупака(този,който кара на сокче в дискотеката),само че нали се сещаш,кой изглежда по-добре в огледалото,па ония ако ще и 2 кила водка да пие.Който иска да пие,който иска не...Както казах да си пияч не е геройство.

Мнението беше редактирано от Финдо на 25.11.07 18:49.

ИВ

26.11.07
09:48

Отчасти при мен се превръща в начин на живот, но в никакъв случай не е фикс-идея. Тренирам за здраве и самочувствие. Фитнесът ми дава концентрацията за учене и удовлетворение от постигнатите резултати.

А това с огледалото и при мен го има/имаше. Сутрин вместо гимнастика се раздвижвам пред него.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1