Гърди (улей?) и Трицепс (вътрешен)

AV

22.06.07
11:23

Уж търсих, ама...
Та питам кокретно за разстоянието м/у гърдите, което видях в една тема, че го пишат като “улей” (нз дали е правилно)... Значи имам вече 4 месеца стаж, мисля че ми вървят достатъчно добре гърдите (хах, дори вече мога да вдигам сам повече от собственото ми тегло) или поне това се отнася за външната долната и горната част и кажи-речи нищо по средата... Ясно ми е ,че гърдите са само долни и горни, но искам да знам упражнения, с които ще насоча натоварване към средната част...

А под “вътрешен трицепс” имам в предвид частта от мускула, която е разположена към тялото... Значи както и при гърдите тук вдигам с тежко, но ми е развита само външната част, а вътрешната дори не я виждам... С кои упражнения да наблегна на нея?

22.06.07
11:38

1.Гърдите са горни, долни и средни.
2.За улея се прави пек-дек машина.
3.Не знам коя точно е вътрешната част на трицепса, но френското е много добро упражнения за цялостния трицепс.

AV

22.06.07
11:53

Заместител на пек дек със свободни тежести има ли? И то френското има бая начина на фващане...

Мнението беше редактирано от Avertuz на 22.06.07 11:53.

Флайс от лег с абсолютно прави ръце. Пробвай го 1 път и ако не те натовари там... не знам и аз. Прави се с леко и повечко повторения да изцедиш хубаво. 12ки гони.
Френско с прав лост.

22.06.07
12:53

я да питам и аз нещо за флайса, за да не отварям нова тема: в период за маса как е по-хубаво - с изпънати ръце и малки тежести или със свити ръце (в лактите)  и големи тежести?

Мнението беше редактирано от /ЭGO/@§ на 22.06.07 12:57.

22.06.07
13:17

В моята зала не съм видял нито един човек да го изпълнява с изпънати ръце.

казано от F!Tn3sS на 22.06.07, 13:17:

Нормално. Затова ти казвам да опиташ.

22.06.07
15:22

казано от Avertuz на 22.06.07, 11:23:

Та питам кокретно за разстоянието м/у гърдите

‘crossover’ на портален скрипец...
може да редуваш флайс от лег и от полулег...

22.06.07
17:02

казано от Avertuz на 22.06.07, 11:23:

Уж търсих, ама...
Та питам кокретно за разстоянието м/у гърдите, което видях в една тема, че го пишат като “улей” (нз дали е правилно)... Значи имам вече 4 месеца стаж, мисля че ми вървят достатъчно добре гърдите (хах, дори вече мога да вдигам сам повече от собственото ми тегло) или поне това се отнася за външната долната и горната част и кажи-речи нищо по средата... Ясно ми е ,че гърдите са само долни и горни, но искам да знам упражнения, с които ще насоча натоварване към средната част...

А под “вътрешен трицепс” имам в предвид частта от мускула, която е разположена към тялото... Значи както и при гърдите тук вдигам с тежко, но ми е развита само външната част, а вътрешната дори не я виждам... С кои упражнения да наблегна на нея?

Хахаха имаш 4 месеца и си мислиш вече за улея между гърдите, това ми напомня една история която разказваше Иван от Сблъсък, значи отива той на фитнес и пита как да се постигне тоя улей между гърдите и треньорката го погледнала и му вика абе момче ти първо трябва да имаш гърди ^^

22.06.07
17:36

казано от F!Tn3sS на 22.06.07, 13:17:

Аз го правя с изпънати ръце. Малко повече напъва предмишницата и долната част на бицепса, но това е без значение, защото така и така ги тренирам в един ден. А може просто да не ги държа в правилно положение :D Jorku ще каже.

Ами нищо сложно. Пак флайс но ръцете са ти прави просто. Иначе движението е същото.

22.06.07
19:26

За улей - пек-дек, флайс, кросоувър. С изпъняти ръце флайс не е добре да се прави, товари много ставите (чел съм го в доста статии).

22.06.07
21:15

как го правите тоя флайс бе аз винаги съм го превъл на ипънати ръце

22.06.07
21:35

казано от FantarE на 22.06.07, 21:15:

как го правите тоя флайс бе аз винаги съм го превъл на ипънати ръце

С лека чупка в лактите се прави и ако раменете не са ти особено силни не се пуска много надолу, а най-добре горната част на ръцете ти да е успоредна на пода. Ако се прави флайс с изправени ръце се товарят раменете, лактите, сухожилията прекалено много, това е излишно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1