24.06.07
19:08
Здравейте,
не бях писал от доста време тук. Имам едно хрумване и искам да питам дали е удачно. Значи смятам за 4 седмици да тренирам гърдите по два пъти в седмицата. Значи програмата смятам да изглежда така:
понеделник - гърди и бицепс
вторник - почивка
сряда - гръб(1 упр.), крака(1 упр.), рамо(1 упр.), корем(1 упр.) + кардио (15-20 мин)
четвъртък - почивка
петък - гърди и трицепс
събота и неделя - почивка
Тренировката за гърди ще бъде 3 упр. по 3 серии - полулег, лег, флайс или лег, полулег, кофички( двете тренировки ще ги редувам). За бицепс ще правя 6 серии, а за трицепс около 6-9 серии. Какво мислите за тренировката? Смятам да карам по нея четири седмици, защото ми е ясно че има опасност от претрениране и т.н., но за отлкова време си мисля че ще е добър стрес за мускула и би трябвало да се отрази добре на растежа. Приемам препоръки и критики. ;)
п.п.: 16 год, 170 см, 68-69 кг, стаж малко над 1 год.
аз преди бях така (не цякостно но за гърдите) и ефекта бе по-слаб отколкото сега ( 1 трен в седмица ) при теб може да е различно
Има вариант да направиш гърдите 2 пъти в седмицата, но аз като цяло не харесвам програмата ти (лично мнение). Та за гърдите - номера е да ги разделиш на 2 - в единия ден правиш средна и долна част в другия горна, примерно:
1-ви ден: хоризонтален лег, флайс от лег, тласкане на дъмбели от обратен наклон;
2.-ри ден: полулег с дъмбели (или лост), флайс и пек дек (или кросоувър)
Пич,аз понеже нямам никакви гърди и от 3 месеза правя само гърди,бицепс-трицепс :D
Гърдите на много от трениращите не растат добре и причината е следната те ги тренират като трибойци и се опитват да дигнат възможно най - много тежест експлозивно и бързо, това за гърдите не е добре те така почти не получават стимул за растене включват се трицепса, рамото дори гърба.Хайде пробвайте да ги тренирате по следния начин и няма да ви се налага да ги трениране по 2 пъти седмично - гърдите са изпъчени лактите са са перпендикулярни на тялото, тежеста се вдига бавно така че мускулите на гърдите да участват силно тежеста да се избутва а не се изхвърля после бавно и контролирано се спуска до долу и т.н.Това е начина за правилно трениране на гърдите ако искаш да ги развиеш максимално.
Имаш впредвид да се тренират с по-малка тежест с повече повторения докато усетим че гърдите се натоварват,пълнят се,и да се правят правилно упражненията,дано съм те разбрал правилно и аз така мисля че с по-малки килограми с повече повторения гърдите приемат по-добре и съответно по добре се развиват,нека и другите да изкажат мнението си.
казано от CaLiVcHo на 25.06.07, 10:04:
Имаш впредвид да се тренират с по-малка тежест с повече повторения докато усетим че гърдите се натоварват,пълнят се,и да се правят правилно упражненията,дано съм те разбрал правилно и аз така мисля че с по-малки килограми с повече повторения гърдите приемат по-добре и съответно по добре се развиват,нека и другите да изкажат мнението си.
Не повече повторения защото като правиш по този начин гърдите наистина участват и се изморяват но да с малко по малка тежест за да се контролира движението и нагоре и надолу.
що не пробвате пирамида аз така от 2 месеца не съм спрял да растя
въпреки малките кг
повт. кг
12 - 35
10- 40
8- 44
6- 46