24.06.07
19:45
Иде лято и мисля да си сменя програмата напълно.Ще тренирам всеки ден . Като всеки ден по 1 мг въпроса е за претренирането и растежа .Като се тренира така има ли проблем за растежа в смисъл намалява ли поради възстановяването на предишната мг (от миналия ден) ?
24.06.07
20:18
както много хора казват така и аз ще кажа- няма претренирване, има недохранване и недоспиване. Всеки ден по една МГ е идеалното за мене (хубаво е големите мускулни групи да ги разделиш за през ден - понеделни сряда петък - съответно гърди гръб крака). За вторник бицепс, трицепс и четвъртък - рамо да кажем (това си е мое мнение). А за разтежа да се забавя заради възстановяване на предходна мг?! няма такова нещо. За всяка мг оставяш достатъчно време за нейното възтановяване (седем дена)
Аз лично никога не бих правил гръб след ръце или обратното, но ти си знаеш се пак :roll:
Ако всичко си разпределиш по часовник, без никакви компромиси - говоря за храна и спане - не би трябвало да има проблем. Също така имай предвид, че тренирайки гърба товариш доста бицепсите, съответно при гърдите - трицепсите, рамото и в този дух на мисли, освен здравата храна и качествения минимум 8-9 часов сън, лично според мен ти трябват и доста качествени хранителни добавки.
25.06.07
07:53
Както ти казаха момчетата няма проблем ако се възстановяваш като си трябва,но аз имам едно друго предложение за тренировка-2 дни тренираш,1 почиваш.Пак се връзват 5 дни в седмица и на всяка тренировка 1 мускулна група с тази разлика че след 2 тежки дни имаш почивка.При мен лично това работи много по-добре отколкото 5 поредни.
25.06.07
08:46
Най-добре е да тренираш всеки ден всичко
Избираш си 2 базови упражнения , като клек и лег или тяга и почваш.
Правиш всичко 3х5.Ако избереш клек не трябва да правиш тяга.Ако избереш тяга не трябва да правиш клек и гребане с щанга.
Ето ти еднин пример.
Клек 3х5
Лег 3х5
Гребане с щанга 3х5
Набирания 3х5
Арнолд преси 3х5
Френско 3х5
Не съм привърженик на многобройните тренировки смятам че така тялото ще се изтощи по бързо и ще ти се наложи по скоро да прекъснеш за почивка.
мерси много момчета според мен на село цяло лято ща папкам месо редовно освен зеленчуците и така че нема проблем относно храната за спането... ми ако треба ще спя до 12 часа :) тва за трижепс и гърди и бицепс и гръб го знам ще си я нагласа за да не се спречкват остава да реша дали да делна гърдите в 2 трен за горан и долна вие как мислите
при положение че ЩЕ СЕ НАСПИВАМ и ЩЕ ЯМ както трябва -много
При това положение и аз съм за 2 тренираш, 1 почиваш. Как точно ще заформиш сплита, това си е вече въпрос на лична преценка.
Можеш да ги разделиш дърпащи-бутащи в 2 - 3 тренировки. :)
И само внимавай, че току виж, вместо храна, спане и тренировки ..си взел та си подгонил селските момИ. ;-P