Въпрос

AL

23.06.07
08:06

Абе значи когато дигам от лег дори само лоста и ми треперят рацете и щангата леко се движи(накланя се) искам да питам дали това означава неправилно изпълнение на упражнението или само защото тренирам от седмица във фитнес зала е така ?

Темата беше редактирана от alinghi_ubs на 23.06.07 08:07.

23.06.07
08:13

С времето ще свикнеш да държиш лоста прав.

AL

23.06.07
08:20

Бицепсово сгъване с дъмбели (3-10)
Гребане с дъмбел(3-10)
Гребане с щанга, Чукчета(3-10)
Повдигане на ръце встрани(3-10)
Пулоувър (3-10)
Повдигане на ръце напред(3-10)
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват(3-10)                           
Коремни преси(3-10)
Повдигане на краката(3-10)
Хакен-клек(3-10)
Повдигане на пръсти от стоеж/седеж(3-10)

Добра ли е тази програма,..? Мисля да  тренирам по нея от другата седмица ходя на фитнес Понеделник, Сряда, Петък...

24.06.07
05:53

За програмата не знам,но е нормално отначало като начинаещ да ти треперят ръцете.С тренировки в бъдеще това ще изчезне.

24.06.07
06:29

казано от georgim_ на 23.06.07, 08:06:

Абе значи когато дигам от лег дори само лоста и ми треперят рацете и щангата леко се движи(накланя се) искам да питам дали това означава неправилно изпълнение на упражнението или само защото тренирам от седмица във фитнес зала е така ?

Треперят ти, защото си само от седмица в залата! :-) ...

Наблегни на правилното дишане (надолу вдишваш, нагоре издишваш) и щангата да пада в/у зърната на гърдите; не изпъвай лактите до край;

Програмата ти ми харесва, защото за разлика от болшинството начинаещи тук не си се насочил директно към сплитове за много напреднали (трениране веднъж седмично МГ)... само подреждането на МГ в тренировката не ми харесва - по принцип се започва от горе-надолу тялото: гърди, гръб, рамо, бицепс, трицепс, бедра, прасец, корем... Сложи по 2 упр. за големите МГ и по 1 за малките... Тренирай през ден: Понеделник-Сряда-Петък, примерно. Това е основата за начинаещ.

В книгата си “Тайната на моя успех” Арнолд дава такава схема и казва, че е тренирал по нея 1 година, но за много от днешните начинаещи тя се вижда “нещо слаба”...  ;-)

AL

24.06.07
14:12

Колко време да карам по тази програма ?
Какво е МГ ?
И много ли ми е слаба програмата ?

Мнението беше редактирано от alinghi_ubs на 24.06.07 15:46.

Около два месеца.
МГ - мускулна група
Добра ти е. Промени я с съветите на Никола и си готов.

24.06.07
22:46

Почваш с големите мускулни групи, а не с бицепса. И слагаш някакви преси, махни ги тия повдигания напред, за момента не ти трябват. Нещо такова трябва да стане:
Гребане с дъмбел(3-10) (вместо това - набирания или скрипец до гърдите)
Лежанка
Повдигане на ръце встрани(3-10) (вместо него - раменни преси)
Пулоувър (3-10) (излишно)
Повдигане на ръце напред(3-10) (излишно)
Хакен-клек(3-10) (лег - преса или нормален клек е по - добрия избор)
Коремни преси(3-10)

AL

25.06.07
05:40

казано от Петко К на 24.06.07, 22:46:

Почваш с големите мускулни групи, а не с бицепса. И слагаш някакви преси, махни ги тия повдигания напред, за момента не ти трябват. Нещо такова трябва да стане:
Гребане с дъмбел(3-10) (вместо това - набирания или скрипец до гърдите)
Лежанка
Повдигане на ръце встрани(3-10) (вместо него - раменни преси)
Пулоувър (3-10) (излишно)
Повдигане на ръце напред(3-10) (излишно)
Хакен-клек(3-10) (лег - преса или нормален клек е по - добрия избор)
Коремни преси(3-10)

Добре добре, мерси много на всеки който ми помогна, а сега отивам на зала :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1