Ефективни упражнения за ГЪРДИ и бицепс !?

13.06.07
09:59

Трябва ми ефективни упражнения за гърди и бицепс.Тренирам от 3-4 месеца и за бицепса съм доволен,расте приемливо,НО гърдите само ми се помпат след тренировка,след 1-2 дена всичко изчезва !!! Тежа 65 кила (слаб съм) и съм висок към 1,88.Та,кажете ми хубави и ефектни упражнения за гърди и бицепс.За бицепс правя 3х8 чукчета,3х8 с крива щанга,и 3х8 от седнала положение с лакът до коляното.За гърди права 6х8 лег и 6х8 флайс със максималното за мен тежести.А,и понеже съм слаб тренирам за релеф и съчетавам с маса. :D

Мерси предварително.

13.06.07
10:31

Намали малко сериите за гърди и гледай да увеличиш тежестите. :)
Можеш да добавиш полулег с дъмбели или щанга.
Всичко по 3 серии.

Мнението беше редактирано от 6th на 13.06.07 10:31.

13.06.07
11:47

ами като се има ппредвид че тренираш отскоро,по-добре прави гърди и бицепс веднъж седмично,като включиш още едно упражнение

13.06.07
19:35

Първо помисли как се храниш, защото предполагам, че там нещата ти куцат и после си оправи и програмата. За гърди се правят най много 16 серии, имай го това пред вид. Упражненията за гърди е добре да са 3-4 - пример: лег с лост, полулег с дъмбели, флайс от полулег и кросоувър/пек дек, с 4 работни серии за упражнение. За бицепс ти отсъства правия лост, което според мен си е груба грешка, така, че го сложи вместо чуковото, а чуковото си го редувай с концентричното (лакът на коляно) през тренировка (кривия лост нека си седи). Принципно и 2 упр. за бицепса са достатъчни...

13.06.07
21:25

Ахам.Мерси,а за гърдите.Значи :

3х8 лег
3х8 полулег с дъмбели
3х8 флайс

на там не ги знам тия където ми ги каза :S

13.06.07
21:58

казано от Ga77aCa на 13.06.07, 21:25:

Ахам.Мерси,а за гърдите.Значи :

3х8 лег
3х8 полулег с дъмбели
3х8 флайс

на там не ги знам тия където ми ги каза :S

...еми сложи и едни кофички за долна част и готово!

14.06.07
08:43

казано от Ga77aCa на 13.06.07, 09:59:

Трябва ми ефективни упражнения за гърди и бицепс.Тренирам от 3-4 месеца и за бицепса съм доволен,расте приемливо,НО гърдите само ми се помпат след тренировка,след 1-2 дена всичко изчезва !!!....

Е то е нормално всяка МГ да се напомпа и да спадне след това... Щом си начинаещ, стресът при теб е по-голям. А и ръцете се натоварват при всяка тренировка, нормално е да бъдат “по-напомпани” през повечето време.

1 лег с щанга
2 полулег с щанга
3 флайс

Всичко по 3-4 серии в не повече от 8 повторения. Мани ги тия дъмбели а си вдигай с лоста от лежанките засега.

14.06.07
19:17

Ами Основните упражнения те са мускуло-изграждащи

14.06.07
22:16

Прави хоризонтална лежанка, наклонена за горната част на гърдите и кофички наведен напред с широк хват.

17.06.07
08:34

OK Мерси,това с повечкото кила ми хареса,има ефект ;) за гърдите.А сега да питам,хубаво ли е да правя бицепс и трицепс заедно ?! Защото трицепса ми изостава и като ме гледате в профил ръката ми е тънка,но като ме гледате отстрани ръката ми е дебела :D

Не е проблем да се прави с бицепс.Много хора точно така тренират.Мисля че и стратегията на Арнолд беше подобна.Тренира тясносвързани групи.На трицепса трябва да се обръща специално внимание ако искаш голями ръце и ще ти препоръчам едно пзавъшващо упражнение за трицепс-кикбек с макара.В горно полужение изцеждаш за 1-2 секунди.Това ти давам гаранция,че ще ти запали горната част на трицепса!

17.06.07
09:57

Понеже съм начинаещ,ако ми кажеш какво е кикбег ще съм ти благодарен :)

25.06.07
13:26

Ок мерси,вече като ме научихте на някои неща,може ли някои сега да ми направи нормална програмка за гърди :)

25.06.07
14:18

казано от Ga77aCa на 25.06.07, 13:26:

Ок мерси,вече като ме научихте на някои неща,може ли някои сега да ми направи нормална програмка за гърди :)

По-горе са ти написали 2-3 варианта, какво повече?

ВЛ

25.06.07
15:22

аз за гърди уж правя всички упражнения но не ми се помпат много

25.06.07
16:59

казано от Владислав на 25.06.07, 15:22:

Не всичко зависи от броя на упражненията.Важни са също повторения, сериии, зпълнение и килограми.

26.06.07
08:38

казано от Владислав на 25.06.07, 15:22:

Правиш всички упражнения и не ти се помпят?
Ами..нормално. Като ги правиш всичките, надали  изпълняваш, дори и едно от тях с нужната интензивност.
Дори и професионални културисти не го правят това.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1