26.06.07
16:58
Здравейте.
На 18 години съм, висок 180 см. и тежа 67 кг. Тренирам редовно бадминтон (4 пъти седмично). Смятам през лятото да започна да правя кросчета на стадиона и първия въпрос ми е, кога е по-добре да се тича - рано сутрин или след обяд? Освен това бих желал да стегна гърдите и долната част на корема. С какви упражнения да постигна това? Обикновено на тренировките по бадминтон наблягам на упражнения за бързина. Като ми остане време правя коремни преси, вдигания на краката на шведската стена и вдигам гирички.
Благодаря ви предварително ;)
Ей човек откъде си?Защото и аз тренирам Бадминтон.
За корем прави коремни преси,за гърди можеш да правиш флайс с гиричките и изтласкване,зависи колко килограма са гиричките.
26.06.07
17:22
Мерси за отговора.
Останал съм с впечатление, че коремните преси са повече за горната част на корема. За съжаление думата флайс нищо не ми говори, така че ако може да разясниш малко ;)
Мнението беше редактирано от Lolipop на 26.06.07 19:16.
За флайса-виж как се прави: http://www.bb-team.org/exercise/1203 Коремните преси наистина са за горната част на корема,от пъпа нагоре.Аз правя коремни преси от 3 седмици,2 пъти в седмицата по 3 серии и вече има малък ефект.Кажи къде можеш да тренираш,с какви уреди,да ти кажа какво може да тренираш
Мнението беше редактирано от А. Гатев на 26.06.07 17:27.
26.06.07
17:43
Мерси :)
Ами тренирам предимно в залата за бадминтон. Разполагаме с всякакви по размер гири и една 25-30 килограмова щанга, която май я откраднаха, така че отпада като вариант :(
А само за корем и гърди ли ще тренираш?Защото с гиричките можеш за много работи да тренираш
26.06.07
17:57
Ами в тези области съм малко по-отпуснат и искам да наблегна на тях. Иначе ако предложиш и нещо друго няма да се разсърдя ;)
26.06.07
18:13
Ще се потрудя повечко върху корема и гърдите. За гърди разбрах какво да правя.
Възможно ли е корема да се стопи с тичане и какви упражнения да правя, че там гирите май не помагат ?
26.06.07
19:24
Мерси. Само да питам има ли значение кога тичам - сутрин или вечер ?